Textbroker alternatief – meld je direct aan

Bijgewerkt: 25 februari 2024

 • Zoek je teksten voor je website of sociale media?
 • Ben je als schrijver op zoek naar opdrachten?

Het Textbroker alternatief is een goede keuze. Hogere vergoedingen voor schrijvers, lagere kosten voor opdrachtgevers.

Textboker versus andere platforms

Textbroker is een self-managed platform. Of je nu teksten wil laten schrijven of auteur bent, je regelt het zonder tussenkomst van iemand anders. Natuurlijk is er wel achtergrondcontrole op opdrachten, maar de meeste communicatie vindt tussen opdrachtgevers en auteurs plaats. Anoniem, waarbij je soms lang op reactie wacht.

Deze opzet lijkt voor klanten goedkoop. Aan de andere kant levert het weinig voor auteurs op. Textbroker heeft zeker wat nadelen:

 • Anonimiteit: je weet niet met welke opdrachtgever of auteur je in zee gaat.
 • Geen direct contact met de andere partij, wat een toekomstige samenwerking lastig maakt.
 • Gezien de matige ondersteuning, relatief hoge prijzen voor opdrachtgevers.
 • Zeer hoge eisen voor auteurs tegenover lage vergoedingen.

Het beste Textbroker alternatief

Textbroker brengt hoge bemiddelingskosten in rekening. Klanten betalen voor geschreven teksten 3 cent per woord (4-sterren auteurskwaliteit). Hier komt nog € 0,50 per tekst bovenop.

Een auteur met een 4-sterren classificatie verdient 1,5 cent per woord. Dit betekent dat Textbroker maar liefst de helft van wat de klant betaalt, zelf houdt!


Een echt Textbroker alternatief is er, tot nu, nooit geweest. Er waren wel self-publishing platforms, maar niet om grootschalig webteksten te laten schrijven.

 • Wil je als opdrachtgever minder betalen voor kwalitatieve webteksten?
 • Verdien je als tekstschrijver meer waardering én geld?

Dan is het Textbroker alternatief iets voor jou.

Voor opdrachtgevers: lagere kosten tegenover een goede kwaliteit

Bij het Textbroker alternatief betalen opdrachtgevers geen 3 cent per woord, maar slechts 2,8 cent. De kwaliteit van de teksten ligt hoger. Het is namelijk belangrijk om AI (kunstmatige intelligentie) te verslaan. Bovendien moeten de teksten goed vindbaar zijn in zoekmachines. Daarom zijn ze SEO geoptimaliseerd.

Alle auteurs zijn vooraf op hun kwaliteiten beoordeeld. Alleen de beste schrijvers gaan voor klanten aan de slag. Hierbij houdt de hoofdredacteur een oogje in het zeil. Opdrachten worden dus niet zomaar geschreven aan: er vindt altijd menselijke controle plaats.

Voor auteurs: hogere vergoeding per woord

Ben je goed in schrijven en weet je het een en ander van SEO af? Dan ben je welkom om je aan te melden op het nieuwe schrijversplatform. Misschien was je al langer op zoek naar een Textbroker alternatief. Krijg je bij Textbroker 1,5 cent per woord betaald? Op het alternatieve platform bedraagt dit 1,8 cent.

Dit betekent een hogere verdienste. Krijg je elders 1,5 cent, dan verdien je daar met een tekst van 500 woorden € 7,50. Op het alternatieve platform verdien je met diezelfde tekst € 9. Dat is een verschil van maar liefst € 1,50 per tekst. De ervaren tekstschrijver kan wekelijks tot wel 40 teksten schrijven. Dan is het toch prettig dat je € 60 per week meer verdient dan wanneer je ergens anders aan de slag gaat. Dat is ongeveer € 250 per maand extra, bovenop de verdiensten die je gewend was.

Als auteur moet je goed kunnen schrijven. Het is niet toegestaan om gebruik te maken van AI (kunstmatige intelligentie zoals ChatGPT). Natuurlijk mag je een AI-tool wel gebruiken om te brainstormen, maar de teksten schrijf je zelf. Het is belangrijk dat klanten zelf geschreven, unieke en creatieve teksten ontvangen.

Waar kan ik me als opdrachtgever of auteur aanmelden?

Het nieuwste Textbroker alternatief is nog volop in ontwikkeling. Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

 • Persoonlijk contact met de hoofdredacteur
 • Eenvoudig via het platform opdrachten plaatsen of aannemen
 • Extra controle op kwaliteit
 • Lage kosten voor opdrachtgevers
 • Goede vergoedingen voor auteurs
 • Opdrachtgevers kunnen een team van hun favoriete schrijvers samenstellen

Het platform komt vanaf februari 2024 online. Het is mogelijk om je nu al aan te melden. Meld jij je vóór 1 februari 2024 als klant/opdrachtgever aan, dan krijg je gedurende de eerste maand maar liefst 10% korting.

Auteurs die zich in de pre-periode aanmelden, worden in de eerste maand extra beloond. Dit betekent een hogere vergoeding.

Het aanmeldproces voor klanten op opdrachtgevers is zeer kort en duurt slechts enkele minuten. Auteurs over tekstschrijvers worden eerst op kwaliteit beoordeeld. Dit duurt maximaal zeven werkdagen. Daarnaast ontvangen auteurs regelmatig een tussentijdse beoordeling. Uiteraard worden alle auteurs goed begeleid en ontvangen ze interne trainingen omtrent SEO en goed schrijven.

Vrouwers.nl staat in contact met het nieuwe platform. Het is dan ook mogelijk om je via deze website al aan te melden als opdrachtgever of schrijver. Stuur een mail naar contact@vrouwers.nl o.v.v. ‘Nieuw Platform’ en geef aan of jij je als opdrachtgever of auteur wil aanmelden. Je ontvangt een mail met alle details.

Zijn er nog andere Textbroker alternatieven?

Steeds meer marketeers en webmasters zijn op zoek naar kwalitatieve teksten. Kunstmatige intelligentie is mooi, maar het kan geen emoties in een tekst stoppen. Dit laatste heb je wel nodig om bij het publiek op te vallen.

Er zijn weinig Textbroker alternatieven met lage kosten voor opdrachtgevers en mooie vergoedingen voor auteurs. Mocht je toch een van die alternatieven kennen, laat het dan in een reactie hieronder weten, dan schrijven we hier graag een artikel over.

Dit artikel is tot stand gekomen met een externe website

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven