Kodak wegwerpcamera review en handleiding

Bijgewerkt: 15 juli 2023

Een van de best verkochte wegwerpcamera’s is die van het merk Kodak. Hiermee haal je altijd een goede kwaliteit in huis. De vraag is of dit model betere foto’s maakt dan een andere camera. Dat lees je in de Kodak wegwerpcamera review. Ook ontdek je meer over het gebruik, ontwikkelen en welk model je moet hebben (met of zonder flits).

Zo werkt een wegwerpcamera

Het voordeel van een wegwerpcamera is dat je niet bang hoeft te zijn dat hij wordt gestolen of kapot valt. Je hebt tijdelijk een goede camera in handen maar dan wel tegen een lage prijs. De Kodak wegwerpcamera is inclusief fotorolletje. Dat hoef je dus niet apart te regelen, het rolletje zit er al in.

Hoe werkt een wegwerpcamera? Het gaat om een filmrolletje met hieromheen een verpakte filmcamera. De bediening van dit soort camera’s is zeer eenvoudig. Je hebt modellen die waterdicht zijn, maar ook met of zonder flitser. De camera is geschikt voor eenmalig gebruik, hierna lever je hem met filmrolletje en al in.

Let op: open de Kodak wegwerpcamera nooit zelf! Doe je dit wel dan gaan de foto’s verloren.

Kodak wegwerpcamera review

Op het gebied van wegwerpcamera’s heb je ontzettend veel keuze. Bekende merken zijn Kodak, Fuji en Agfa, maar je hebt ook de huismerken van Kruidvat of HEMA. In deze Kodak wegwerpcamera review lees je meer over de specificaties en de werking van dit toestel.

Goede kwaliteit

Iets waar veel gebruikers het over eens zijn: de Kodak wegwerpcamera biedt een goede kwaliteit. De foto’s zien er mooi uit, maar dan moet je wel de camera op de juiste manier gebruiken. Voor fotograferen in het donker of bij schemerlicht neem je een model met flitser. Dit is ook aan te raden wanneer je binnenshuis foto’s maakt. Voor buiten hoef je niet direct een flitser te gebruiken.

De goede kwaliteit is een absoluut pluspunt. De review kenmerkt zich dan ook door een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk Kodak wegwerpcamera

Opvallend: sommige gebruikers hebben de camera per ongeluk laten vallen waarbij het toestel niet kapot was. Uiteraard niet iets om expres te proberen maar het zegt wel iets over de hoge kwaliteit.

Authentiek

Van een Kodak wegwerpcamera kun je veel zeggen maar authentiek is hij zeker. Zijn de foto’s gelukt? De spanning loopt op waardoor je even terug in de tijd reist. Of de foto’s echt zijn gelukt, daar kom je pas na het ontwikkelen achter. Het gebruik van een wegwerpcamera is voor velen dan ook een terugblik naar vroeger.

Handig in gebruik

Een belangrijk kenmerk van de Kodak wegwerpcamera review is dat de meeste mensen hem handig in gebruik vinden. Dankzij de ingebouwde flitser fotografeer je ook in donkere ruimtes. Die flitser hoef je niet zelf in te stellen. Kies je voor een zogenaamde outdoor camera dan zit hier geen flitser bij, maar ook dan hoef je verder helemaal niets te doen. Alleen een kwestie van op het knopje drukken en de foto is gemaakt.

Let op want bij een wegwerpcamera moet je het rolletje doordraaien. Vergeet dit niet, anders maak je twee foto’s over elkaar heen. Wat overigens ook voor een leuk effect zorgt.

Prijs Kodak wegwerpcamera

Als laatste nog iets over de prijs, want wat moet dit model kosten? Is hij duurder dan andere merken? Een Kodak wegwerpcamera is verkrijgbaar voor ongeveer € 20 tot € 25. Het gaat dan om een camera inclusief ongeveer 27 foto’s. De prijs hangt ook van het model af. Zo zal een camera zonder flitser goedkoper zijn (rond de € 18). Terwijl een onderwatercamera weer wat duurder is.

Aantal foto’s op een wegwerpcamera

Veel wegwerpcamera’s bieden standaard 27 opnamen (foto’s). Hoeveel foto’s op een wegwerpcamera heb je nodig? 27 is een mooi aantal. Houd er rekening mee dat er misschien een paar mislukken waardoor je alsnog 24 prachtige foto’s maakt.

Je hebt ook camera’s met 36 of 48 opnames. En er zijn zelfs modellen met een capaciteit voor 56 foto’s. Naar verhouding ben je dan goedkoper uit, maar aan de andere kant is dit niet altijd praktisch. Wanneer je niet zoveel foto’s maakt duurt het vrij lang voordat het rolletje vol is. Hierdoor ga je misschien onnodig veel foto’s maken. Bedenk dat je per foto betaalt! Dus: de capaciteit van 27 opnamen is een goede keuze.

Kodak wegwerpcamera ontwikkelen

Is het fotorolletje vol? Maak de camera zeker niet open, hierdoor raken de foto’s overbelicht. De Kodak wegwerpcamera ontwikkelen kan bij verschillende zaken. Bijvoorbeeld bij de fotograaf, de online fotowebshop maar ook bij veel drogisterijen waaronder Kruidvat. Verder kun je de camera laten ontwikkelen bij Blokker, HEMA of een van de andere zaken.

Houd er rekening mee dat een Kodak wegwerpcamera ontwikkelen wat langer duurt. Dit komt omdat het om een analoge opdracht gaat, deze wordt met de hand ontwikkeld. Dat kost nu eenmaal wat meer tijd. Het ontwikkelen duurt 1-2 weken, hierna kun je de foto’s ophalen (of krijg je deze thuisgestuurd).

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Eén gedachte over “Kodak wegwerpcamera review en handleiding

  1. Wilde net mijn Kodak onderwater wegwerpcamera inleveren bij de HEMA en de medewerkers stonden erop dat ik het open zou maken en het rolletje eruit zou halen. Nu ben ik wat ouder en kan ik mij herinneren dat het volledig werd ingeleverd. Na jullie artikel gelezen te hebben blijk ik gelijk te hebben. Dus laat je niet foppen met zo’n mededeling. Jongeren kennen alleen het digitale ontwikkelen en zijn hiermee onbekend. Ik heb de manager opgebeld om ze deze opsteker mee te geven. Voorkomt problemen lijkt me zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven