Hoe werkt Flitsmeister & andere vragen

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Je hebt je aan de maximumsnelheid te houden maar het kan wel eens misgaan. Sommige mensen ontvangen een melding wanneer er gecontroleerd wordt. Hoe werkt Flitsmeister? Dit is een bekende app op het gebied van waarschuwingsmelders. Het gaat hier om een applicatie maar voor de veiligheid schaf je ook nog een Bluetooth kastje aan.

De Flitsmeister app

Flitsmeister is een applicatie die je downloadt voor iPhone of Android smartphone. Hij is verkrijgbaar in de Apple App Store of in de Google Play Store. De app is gratis in gebruik, wel bevat deze advertenties. Misschien vervelend maar dat is nu eenmaal het verdienmodel van Flitsmeister.

Hoe werkt Flitsmeister?

Eigenlijk weet je wel wat de maximum snelheid op snelwegen, autowegen en andere wegen is. Toch heb je soms haast of heb je de rijsnelheid niet in de gaten. Voordat je het weet heb je een boete te pakken.

Flitsmeister voorkomt vervelende boetes. Je ontvangt realtime verkeersinformatie. Ook waarschuwt de app wanneer er ergens een flitser staat. Denk hierbij aan flitspalen, trajectcontroles en mobiele flitsers.

Flitsmeister ONE Waarschuwingsmelder
Bekijk product

Zo betrouwbaar is deze dienst

Je kunt je afvragen of Flitsmeister wel zo betrouwbaar is. Dat hangt er vanaf hoeveel gebruikers er actief zijn. Iedereen kan namelijk direct een verborgen flitser via de app doorgeven. Hiermee waarschuw je anderen voor snelheidscontroles.

De politie heeft dit ook wel gemerkt. Zo werd er vaker gecontroleerd maar werd er minder geflitst. Dit was allemaal te danken aan Flitsmeister.

Als er geen flitsers aanwezig zijn dan zie je de maximumsnelheid en de actuele rijsnelheid. Aan de hand hiervan kun je ook een boete voorkomen.

Wat je over de kosten (prijs) moet weten

De basisapp van Flitsmeister is gratis in gebruik. Er zijn in Nederland meer dan 1,8 miljoen gebruikers. Je kunt ook voor een Pro account gaan. Dit kost je ongeveer € 8,99 per jaar. Waarom kiezen voor Flitsmeister Pro? Omdat je dan geen advertenties meer ziet. Bovendien kun je een eigen foto uploaden die in je dashboard zichtbaar is.

Door voor de Pro versie te gaan ondersteun je de Flitsmeister app. Zo kunnen ze deze applicatie in de lucht houden. Wil je niet voor de app betalen? Dan installeer je gewoon de gratis versie en zie je advertenties. Het is het een of het ander.

Het Flitsmeister kastje

Naast het gebruik van de app kun je ook voor het Flitsmeister kastje gaan. Dit is een absolute aanrader want hoef je niet continu op je smartphone te kijken. Koop de Flitsmeister ONE, dit is een Bluetooth waarschuwingsmelder. Je koppelt hem aan de Flitsmeister app.

Voordeel van dit kastje is dat je de app niet meer aan hoeft te zetten. Wanneer je de ONE gekoppeld hebt start de app automatisch op zodra je in de auto stapt. Dankzij het Flitsmeister kastje mis je geen enkele waarschuwing meer. Bovendien hoef je de smartphone niet meer aan te raken, dat scheelt ook weer een boete.

Je hebt (mobiel) internet nodig!

De Flitsmeister app werkt alleen via het internet. Je moet dus verbindingen hebben met wifi of het mobiel internet. Zonder het internet ontvang je geen updates met betrekking tot flitsers of snelheidscontroles.

Zoveel data gebruikt de app

In veel gevallen maak je gebruik van het 4G- of 5G netwerk. Hoeveel data verbruikt Flitsmeister? Bij gemiddeld gebruik komt dit uit op ongeveer 100 MB per maand. Dat valt dus echt wel mee. Een en ander is afhankelijk van de reistijd, files maar ook het aantal flitspalen of snelheidscontroles dat je onderweg tegenkomt.

Volgens sommigen is het gebruik van Flitsmeister verboden. In Nederland en België mag je gewoon gebruik maken van de verschillende diensten van Flitsmeister. Dus meldingen over files, incidenten, navigatie en de routeplanner. Je mag ook meldingen over trajectcontroles, vaste- en mobiele flitsers ontvangen.

Diensten in het buitenland

Flitsmeister kun je ook in het buitenland gebruiken. In sommige landen zijn de mogelijkheden beperkt:

  • Geen meldingen over mobiele flitsers: Zweden, Finland, Noorwegen, Polen, Engeland en Italië
  • Geen meldingen over trajectcontroles: Finland, Noorwegen, Polen, Engeland en Italië
  • Geen meldingen over files: Engeland en Italië
  • Geen meldingen over incidenten: Italië
  • Geen meldingen over werkzaamheden: Italië

Wanneer je door een van deze landen rijdt is het belangrijk om de specifieke en verboden meldingen uit te schakelen. Italië is hier het strengst in, ze staan vrij weinig toe.

Is gebruik van Flitsmeister verboden?

In Nederland en België is het gebruik van Flitsmeister niet verboden. In Duitsland moet je de flitser signalering uitschakelen. Staat dit onderdeel toch aan en word je betrapt dan kost dit minimaal € 75 aan boete. In Frankrijk mag je niet zomaar gebruikmaken van Flitsmeister. In Cyprus, Turkije en zuidoost Macedonië is het gebruik van de app absoluut verboden.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven