Zijn crypto-miljonairs echt?

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Je kunt het je bijna niet voorstellen: miljonair worden dankzij cryptocurrency. Toch zijn crypto miljonairs echt. Alleen zijn er niet zoveel als sommigen beweren. Ruim 40% van de investeerders staat op verlies. Slechts een klein gedeelte zal hier ooit miljonair van worden.

Waarom sommigen meer succes hebben

Niet elke professionele investeerder wordt crypto miljonair. Vaak is het ook een kwestie van geluk hebben. Zo zijn er crypto-miljonairs die ooit duizenden euro in onbekende of nieuwe munten investeren. Die mensen werden uiteindelijk zo populair, dat dit ze veel winst heeft opgeleverd.

Op 15-jarige leeftijd investeerde Eddy Zillan $ 93 in crypto. In een paar uur had hij 10% winst gemaakt. Hij begon serieus met investeren. Zijn spaargeld ging naar de crypto toe. Met een slimme investeringsaanpak wist hij zijn portfolio uit te breiden naar 350.000 dollar. Twee jaar later was dit 1 miljoen dollar.

Handel nu de eerste € 10.000 GRATIS! Meld je aan bij Bitvavo.

Zoveel crypto miljonairs bestaan er

In 2024 zijn er ruim 90.000 crypto miljonairs. Ruim de helft heeft zijn rijkdom aan bitcoin te danken. 182 hebben met crypto een vermogen van meer dan 100 miljoen dollar opgebouwd.

Crypto miljonairs in Nederland

Welke Nederlanders zijn echt rijk dankzij crypto? Het is vaak moeilijk te achterhalen. Dit komt omdat transacties anoniem zijn. Ook wil niet iedereen zijn rijkdom met de rest van de wereld delen. Toch zijn er wat artikelen die vergaten wie en hoeveel crypto miljonairs we hebben.

In 2013 werd de eerste crypto miljonair in Nederland bekend gemaakt. In die periode waren het vooral nerds en studenten die bitcoin aankochten. De koers stond toen op € 760 en wist op korte termijn naar € 15.000 te gaan.

De Venlose familie Taihuttu verkocht hun huis en investeerde 2-3 ton in bitcoin, toen tegen een koers van $ 3000. Het hoogtepunt van bitcoin lag op ruim $ 60.000. Het is niet bekend of de familie voldoende en tijdig heeft verkocht, om zich crypto-miljonair te noemen. Ze wonen inmiddels in Portugal, omdat het daar goedkoper is, aldus de vader van het gezin. Je kunt je natuurlijk afvragen waarom je naar een goedkoper land verhuisd als je miljonair bent.

Tips om crypto miljonair te worden

Is het te laat om nog crypto-miljonair te worden? Hoewel de grootste hype weg is, ontstaan er nog steeds nieuwe crypto miljonairs. Tegenwoordig vereist succes in de cryptowereld niet alleen geluk maar ook gedegen kennis. Daarnaast moet je in staat zijn om je risico’s te beheren. Onderstaande tips helpen je om je weg naar crypto-miljonair te vinden.

Lees ook: Geld verloren met crypto? Zo krijg je het terug

Grondig onderzoek doen

Het is heel belangrijk dat je weet waar je in investeert. Cryptocurrency zijn risicovol. Het is zeker geen gegarandeerde weg naar rijkdom. Verdiep je op zijn minst in de basisprincipes van blockchaintechnologie. Begrijpen hoe verschillende crypto’s werken. Weet ook wat er tegenwoordig allemaal verkrijgbaar is.

Spreid je investeringen

In het jaar 2013 had je keuze uit ongeveer 25 verschillende crypto’s. In het jaar 2024 zijn dat er duizenden. De meeste crypto’s hebben totaal geen nut. Ze zijn voor de grap gemaakt, of bedoeld om rijk te worden over de rug van investeerders. Wat natuurlijk niet betekent dat je hier nooit miljonair mee kan worden.

Met een beetje geluk koop je de nieuwste crypto aan, straks duizend keer zoveel waard wordt. Er zijn zelfs cryptocurrency die miljoenen procenten in waarde stijgen. Helaas weet je zoiets nooit van tevoren.

Juist daarom is het belangrijk om je investeringen te spreiden. Hiermee verminder je de risico’s.

Stel realistische doelen

Ga er niet vanuit dat je volgend jaar miljonair bent. Het is veel realistischer om 3% tot 10% aan rendement per jaar te behalen. Dit leidt niet direct tot grote rijkdom, maar het is altijd meer dan het rendement dat je op een spaarrekening ontvangt.

Stel in ieder geval haalbare doelen op basis van je financiële situatie op. Kijk ook goed naar je investeringsmogelijkheden.

Volg het nieuws

De koersen van crypto reageren heel sterk op nieuws. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in de crypto-industrie. Let ook op regelgeving. Versoepeling of juist strengere regels heeft invloed op de koersen.

Gebruik een betrouwbaar platform

In het verleden zijn er veel cryptoplatforms failliet gegaan, of ze hebben hun gebruikers opgelicht. Stort je geld alleen op een betrouwbaar platform. Deze moet een gerenommeerde naam hebben en ook veilig zijn. En goed Nederlands betrouwbaar platform is Bitvavo. Meld je hier aan en handel de eerste € 10.000 gratis.

Maak een account bij Bitvavo aan

Leer van anderen

Kijk altijd goed naar succesvolle investeerders. Wat zijn hun strategieën en welke ervaringen delen ze? Veel succesvolle investeerders zijn op social media actief. Volg ze en blijf op de hoogte van wat ze doen. Leren van hun ervaringen.

Gebruik dollar-cost averaging

Stel dat je € 50.000 spaargeld hebt, en dit in crypto wil investeren. Het is niet zo slim om in één keer crypto aan te kopen. Gebruik de dollar-cost averaging methode. Dit betekent dat je de investering over een bepaalde periode verdeelt. Je kunt bijvoorbeeld elke maand voor € 1000 aankopen.

Dit is een methode voor lange termijn investeringen. Of de koers nu daalt of stijgt, je blijft periodiek aankopen. Het verleden heeft uitgewezen dat koersen door de jaren heen stijgen, dus uiteindelijk zal je toch winst maken.

Vermijd FOMO (Fear Of Missing Out)

Een van de valkuilen is dat je bang bent om iets te missen. Wanneer koersen heel hard stijgen, ben je eigenlijk al te laat met aankopen. Je loopt dan achter de feiten aan. Toch kan het soms verstandig zijn om alsnog op de rijdende trein te springen. Hoe eerder, hoe beter. Maar springen ook weer tijdig vanaf. Iets dat heel hard stijgt zo vaak net zo hard vallen.

Laat je zeker niet leiden door uitspraken van anderen. Wanneer een groepje mensen zegt dat een crypto heel hard gaat stijgen, wees dan kritisch. Doe zelf onderzoek en bepaal of je hierin wil investeren. Doe je dit toch, gebruik dan niet al je geld. Zorg voor een goede spreiding van je portfolio.

Leer technische analyses

Professionele investeerders werken met technische analyses. Probeer de grafieken en indicatoren te begrijpen. Hiermee kun je marktbewegingen beter voorspellen. Aan de hand hiervan maak je de juiste beslissingen.

Er zijn cursussen die je helpen bij het maken van technische analyses. Je moet wel weten dat de cryptomarkt heel onvoorspelbaar is. Zelfs met de beste technische analyses kan het de andere kant opgaan.

Bouw een exit-strategie

Wil je crypto miljonair worden? Bouw dan ook een exit-strategie. Leg punten vast wanneer je winst neemt, en op welke manier je verliezen beperkt. Je moet eens weten wanneer je uit de crypto stapt. Laat hebberigheid het niet van je verstand overnemen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven