Waarom ik de SEO Succes Formule niks vind

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Marketeers dringen zich steeds meer op. Je kunt tegenwoordig geen website meer hebben of je mailbox stroomt vol met linkverzoekjes. Daarnaast groeit het aanbod aan (vage) cursussen, trainingen en e-books. Eén van die vage aanbiedingen is de SEO Succes Formule.

Door Linda

Gratis bezoekers uit Google

Er rammelt van alles aan de SEO Succes Formule. Wat is dit precies? Het is een cursus die jou leert hoe je gratis bezoekers uit Google krijgt. De cursus is dus alleen bedoeld voor mensen met hun eigen websites. Denk hierbij aan grote bedrijven, zzp’ers maar ook mensen met een affiliate website. Of misschien wel een hobbywebsite.

Waarom zou je gratis bezoekers uit Google willen? Omdat je geen geld aan advertenties uit wil geven. Het is geweldig om hoog in de organische zoekresultaten te staan. Je ontvangt elke dag bezoekers op je site, die misschien nog iets kopen, zich ergens voor inschrijven of jou aan meer bekendheid helpen.

Achtergrondinformatie over de SEO Succes Formule

De oprichter van de SEO Succes Formule is, volgens eigen zeggen, en ervaren marketeer. Hij domineert sinds 2009 zoekresultaten, zo staat op zijn website. Hij beweert zelfs dat hij de enige SEO-expert in Nederland is met een half miljoen gratis bezoekers uit Google. Laten we dit even via Semrush checken.

Als je alle bezoekers tussen 2017 (het jaar waarin de website werd opgericht) en 2023 bij elkaar optelt, kom je nog lang niet op een half miljoen uit.

Waar zijn claim dan vandaan komt, daar moeten we maar naar raden. Misschien van de website optimalegezondheid.nl, die van dezelfde oprichter is. Deze website behaalde in zijn gloriedagen ruim 800.000 bezoekers per maand (2019), maar is eind 2023 goed voor slechts 3600 bezoekers per maand.

Het is heel vervelend dat iemand iets beweert zonder te zeggen waar dit vandaan komt. Toch zijn er genoeg mensen die zich hierdoor over laten halen. Een beetje zoals de verkoopster die jou vertelt dat die broek jou zo geweldig staat. Ze hoeft er niet bij te vertellen dat ze eigenlijk ‘geweldig lelijk’ bedoelt.

Claim: 1000 bezoekers per dag

Op de verkooppagina van de SEO Succes Formule staat dat cursisten elke dag 1000 gratis bezoekers op hun eigen website krijgen. Is dit een garantie of belofte? Zoals op de webpagina staat:

“Bereik moeiteloos meer dan 1000 gratis bezoekers per dag via Google”.

Dit lijkt op een garantie. Maar iedereen met voldoende kennis van SEO, weet dat niemand 1000 gratis bezoekers per dag kan garanderen. Al maak je content die 20.000 keer beter is dan al je concurrenten bij elkaar, uiteindelijk bepaalt Google of je bovenaan in de zoekresultaten komt te staan. Een cursus bepaalt dat niet.

Claim: iedereen kan het

Een andere claim die op de verkooppagina’s staat (https://robertjanhendriks.nl/seo-succes-formule) is het volgende:

“Iedereen die een computer aan kan zetten, kan uit de voeten met de SEO Succes Formule.”

Het klopt dat iedereen een cursus kan volgen. Maar dit zegt niks over de resultaten die je behaalt. De aanbieder geeft er een slimme draai aan, waardoor jij denkt dat je duizenden bezoekers per maand aantrekt.

Opvallend: altijd in de aanbieding

Ik ben twee jaar lang geabonneerd geweest op de nieuwsbrief van de SEO Succes Formule. Kerstmis, nieuwjaar, carnaval, de zomervakantie of black Friday: er is altijd wel een moment die Robert aangrijpt om een aanbieding te doen. Van € 997 nu voor maar € 97. De aanbieding loopt altijd.

Tot medio 2023 stond er zelfs 24/7 een teller op de website, waarbij je 24 uur de tijd had om van deze aanbieding gebruik te maken.

We lieten 48 uur lang de laptop aanstaan en maakten schermvideo’s van de verkooppagina van de SEO Succes Formule. Precies om middernacht werd de teller gereset, zodat bezoekers het idee kregen dat de aanbieding nieuw was. Dit gebeurde in de periode dat misleidende tellers op websites al enige tijd verboden waren.

Onderstaande afbeelding toont hoe dezelfde teller door de jaren heen telkens weer terugkomt.

Bron: Waybackmachine.

Werkt een teller oftewel counter op een website? Het geeft bezoekers de indruk dat de site of de aanbieding populair is. Het legt ook druk op de bezoeker: je moet bestellen anders betaal je straks veel meer.

Een goede marketeer verkoopt producten of diensten omdat hij een behoefte weet te creëren. Druk op bezoekers leggen middels een gemanipuleerde teller, is iets voor droeftoeters. Dus mocht je ooit jouw bezoekers op die manier op willen jagen: begin er liever niet aan. Tenzij de aanbieding echt is. Zo niet dan doe je aan verboden misleiding.

Is de SEO Succes Formule goed of slecht?

Zonder de SEO Succes Formule gevolgd te hebben, denk ik dat de inhoud van de cursus goed is. De aanbieder heeft immers vele jaren ervaring op het gebied van SEO. Niet voor niks behaalden één van zijn websites ooit bijna 800.000 bezoekers per maand.

Inmiddels heeft die bewuste website wel flink wat klappen van Google gehad. Dit betekent dat de redacteurs of webmasters het niet meer goed bij kunnen benen. SEO is namelijk, zeker sinds 2020, flink veranderd. Het is niet meer een kwestie van wat SEO regeltjes volgen en alles doen wat een cursus je vertelt. Zo werkt SEO tegenwoordig niet meer.

Wat mij het meest stoort zijn de volgende zaken:

  • Beloven dat je 1000 bezoekers extra per dag krijgt: deze belofte kan niemand doen.
  • De ‘korting’ die beperkt geldig is, maar al jarenlang terugkeert, en een tijdje zelfs permanent aanwezig was (met een timer die elke nacht gereset werd).
  • De oprichter beweert dat hij de enige SEO-expert is met een half miljoen bezoekers uit Google. Om eerlijk te zijn ken ik SEO-experts met méér bezoekers.

Op zich is de ‘aanbiedingsprijs’ van € 97 een prima deal. Aan de andere kant, voor de helft ben je ergens anders net zo goed op weg. Er zijn namelijk heel veel SEO-trainingen. Daarnaast kun je je aanmelden voor tientallen gratis SEO webinars. Neem je hier de tijd voor dan is je hele SEO-cursus gratis. Je zal maar zo slim zijn!

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven