Ziggo Go online kijken (PC, laptop, smartphone)

Bijgewerkt: 22 oktober 2023

Als klant van Ziggo maak je waarschijnlijk ook gebruiken van Ziggo Go. Je tovert elk scherm om in een televisie. Bijvoorbeeld de laptop, tablet of smartphone. Ziggo Go online kijken is praktisch, maar werkt niet altijd. Ervaar je problemen? Bekijk de oplossing.

Alleen voor klanten van Ziggo

Wil je gebruik maken van Ziggo Go, dan kan dit alleen wanneer je hier klant bent. Dus niet wanneer je bij een andere provider zit. Je moet minimaal een tv abonnement bij Ziggo hebben, anders is Ziggo Go niet beschikbaar.

Het is niet nodig om een internetabonnement bij deze provider te nemen, dit mag dus ook ergens anders. Overigens is het vaak voordeliger om internet en televisie bij een en dezelfde provider te nemen. Om gebruik te maken van Ziggo Go heb je drie dingen nodig:

 • Internet
 • Een Ziggo account
 • Een apparaat (pc, tablet etc)

Met Ziggo GO heb je toegang tot meer dan 100 live tv-zenders, waaronder sport, nieuws, entertainment en meer. Bovendien kun je via de dienst on-demand films, series en programma’s bekijken.


Programma’s bekijken

Let op want het is niet zo dat je via Ziggo Go meer programma’s bekijkt dan normaal. Je ziet alleen de zenders en programma’s die onder je huidige tv-abonnement vallen. Heb je hier betaalzenders bij zitten, dan vind je deze ook bij Ziggo Go terug. Maar wanneer je geen extra zenders erbij hebt, dan kun je deze ook niet via Go bekijken.

Ziggo Go online kijken: op PC of laptop

Normaal gesproken kijk je programma’s, films en series via de televisie. Maar wat doe je wanneer je onderweg bent, op het werk of op vakantie? Of geen televisie in de slaapkamer hebt? Dan kijk je alle programma’s via Ziggo Go.

De PC of laptop is hier zeer geschikt voor. Dit komt omdat deze een groter scherm hebben dan een tablet of smartphone. Het fijne aan een laptop is dat je hem overal mee naartoe neemt. Naast online gegeven kijken gebruik je hem ook voor social media, werk of andere zaken.

ASUS X515EA-EJ4003W
Lenovo IdeaPad 3

Hulp nodig met het instellen van Ziggo Go op je pc of laptop? Hieronder vind je de handleiding.

Het aanbod is ingedeeld in tv & replay of films & series. Bij het onderdeel tv & replay kijk je live programma’s. Terwijl films & series altijd beschikbaar zijn.

Ziggo Go app voor Windows

Naast online tv kijken op PC of laptop, kun je ook gebruik maken van de Ziggo Go app voor Windows. Let op: de app voor Windows 10 werkt sinds 2021 niet meer. Je maakt nu gebruik van de Ziggo Go Web app. Deze is te bereiken via ziggogo.tv, zie ook de link hierboven.

Online tv kijken op tablet of smartphone

Natuurlijk kun je Ziggo Go online kijken op tablet of smartphone. Deze apparaten hebben een kleiner scherm, maar wel vaak een perfecte helderheid. Het is niet aan te raden om op tablet of smartphone Ziggo Go via de website te bekijken. Beter download je de speciale app. Deze vind je in de Google Play Store of in de App Store van Apple.

 • Installeer de app op tablet of smartphone
 • Log in met je Ziggo account
 • Kijk waar en wanneer je wil

Voordeel van de app is dat deze is aangepast op je apparaat. Hierdoor ziet alles er perfect uit en navigeer je makkelijker door het menu. Bovendien is via de app Ziggo Go kijken sneller dan via de website. Maar dit geldt uiteraard alleen voor tablet, iPads en smartphones.

Via Chromecast

Wil je Ziggo Go Chromecast gebruiken? Geen probleem, je kunt dit streamen naar de tv. Hierbij is het belangrijk dat de smartphone of tablet in hetzelfde wifi netwerk als de Chromecast zit. Bekijk hoe Ziggo Go Chromecast werkt:

 • Druk op de afstandsbediening van de tv op de Source/AV/Input knop
 • Open op smartphone of tablet de Ziggo Go app
 • Tik op het menu
 • Tik op Tv kijken
 • Kies de zender of het programma dat je wil kijken
 • Tik op Chromecast

Ziggo Go via Apple TV kijken

Bovenstaande handleiding geldt ook wanneer je naar een Apple TV wil streamen. Kies in de laatste stap niet voor Chromecast maar voor Airplay.

Ziggo Go op laptop werkt niet (of PC)

Veel mensen kijken Ziggo Go via de laptop. Merk je dat dit niet werkt en je hierdoor geen live tv kijkt? Hieronder zie je wat het mogelijke probleem is en hoe je dit oplost.

Niet ingelogd op het account

Het is echt nodig om in te loggen met je Ziggo account. Heb je nog geen account, maak er dan een aan. Want bij het afsluiten van een abonnement heb je nog niet automatisch een Ziggo Go account.

Router/modem en magnetron

Misschien heb je de router of het modem dicht bij de magnetron staan. Wist je dat deze twee met elkaar conflicteren? Plaats modem of router op minimaal 5 m afstand van de magnetron.

Slechte wifiverbinding

De 2,4 GHz frequentieband wifiverbinding is sterk maar werkt op korte afstand. Zit je met je laptop verder van de router of het modem af, dan kun je beter overschakelen naar de 5 GHz frequentieband.

Het wifikanaal

Soms helpt het om het wifi kanaal te wijzigen. Normaal staat dit automatisch ingesteld, maar je kunt dit handmatig aanpassen. Op deze pagina staat dit uitgelegd.

Oudere Windows-versie

Merk je dat Ziggo Go op de laptop niet werkt? Kijk dan eens naar je Windows-versie. Het is aan te raden om gebruik te maken van minimaal Windows 7 of nieuwer. Maar zelfs onder Windows 7 of 8 kun je problemen ervaren. Upgrade dan maar Windows 10 of nieuwer.

Storing in de app of op de website

Soms gebeurt het dat er sprake is van een Ziggo Go storing. Op de website van Ziggo kun je een storingsheck uitvoeren. Zie je veel storing of werkzaamheden staan? Bezoek dan eens de website allestoringen.nl. Wanneer je meerdere klachten of meldingen voorbij ziet komen, dan is er bij Ziggo wat aan de hand.

Soms helpt het om de app te verwijderen en weer opnieuw te installeren. Of om even je computer of laptop opnieuw op te starten. Blijft de storing aanhouden, neem dan contact met Ziggo zelf op.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven