Kans op oorlog in Nederland

Bijgewerkt: 3 oktober 2023

De dreiging met betrekking tot een Derde Wereldoorlog neemt steeds meer toe. Dit betekent ook meer kans op oorlog in Nederland. De vraag is of er ook daadwerkelijk oorlog uitbreekt, of dat het slechts bij dreigingen blijft. En mochten er gevechten uitbreken, dan is het beter om je hier goed op voor te bereiden.

De Derde Wereldoorlog

Velen zijn van mening dat het niet de vraag is óf maar wanneer de Derde Wereldoorlog uitbreekt. Je spreekt van een Wereldoorlog wanneer deze over verschillende continent wordt uitgevochten. Hij beperkt zich dus niet tot een land of regio.

De geschiedenis

In de Eerste Wereldoorlog stonden Frankrijk, Groot-Brittannië en Rusland tegenover Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. De oorlog breidde zich uit tot aan Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Soldaten uit de hele wereld werden opgeroepen om tijdens de Eerste Wereldoorlog mee te vechten. Meer dan 9 miljoen militairen kwamen om het leven, en nog eens 8 miljoen burgers.

De tweede Wereldoorlog begon in Duitsland. Het land bezette de landen Frankrijk, België, Nederland, Polen, Noorwegen en Denemarken. Maar ook Griekenland, de Baltische Staten en de Balkan. Hoewel Duitsland belooft om de Sovjet-Unie niet aan te vallen doen ze dit later nog. Dat blijkt een fatale fout te zijn. Uiteindelijk vallen er ongeveer 30 miljoen militairen doden en 25 miljoen burgers.

Kans op oorlog in Nederland

Komt er oorlog in Nederland? Dat is van tevoren niet te voorspellen. Maar wanneer er een Derde Wereldoorlog uitbreekt dan wordt Nederland hierin meegetrokken. Geografisch gezien ligt Nederland precies tussen de VS en Rusland in. Deze twee landen zitten elkaar al eeuwenlang dwars. Mochten ze elkaar aanvallen, dan verloopt dit over en via de Europese grenzen.

Eigenlijk liggen Oost Rusland en West Amerika heel dicht tegen elkaar aan. Maar omdat deze gebieden nauwelijks begaanbaar zijn, zullen beide landen over West-Europa gaan.

Hoe groot is de kans op oorlog in Nederland? Heel lastig te zeggen, maar wanneer de spanningen wereldwijd hoog oplopen dan vergroot dit de kans op een oorlog.

Bemoeienissen vanuit de NAVO en de Verenigde Naties

Wanneer er oorlog tussen twee landen uitbreekt kunnen de Verenigde Naties zich hiermee bemoeien. De Verenigde Naties probeert wereldwijd de vrede te bewaren. 193 landen zijn bij de VN aangesloten (2022). De Verenigde Naties heeft geen militaire eenheid. De NAVO heeft dit wel, en kan dus militair ingrijpen.

Nederland is net als een aantal andere landen lid van de NAVO. Wanneer een NAVO-land wordt aangevallen dan verplicht Nederland zich om dit land te steunen. Dit gebeurt met militaire acties zoals het inzetten van soldaten en wapens. Maar ook het actief meevechten.

Juist die bemoeienissen kunnen een oorlog in Nederland veroorzaken. En dat is gevaarlijk voor de burgers. Aan de andere kant geeft het NAVO-lidmaatschap ook wat zekerheid. Want mocht Nederland ruzie krijgen met een ander land, dan kan het op bescherming van de NAVO rekenen.

Derde Wereldoorlog onvermijdelijk

Volgens Ingo Piepers, voormalig legercommandant, is een Derde Wereldoorlog onvermijdelijk. Deze uitspraak deed hij in 2020. Hij voorspelde toen dat de Derde Wereldoorlog binnen twee jaar, dus uiterlijk in 2022, zou uitbreken. Hij baseerde zich hierbij op vier grote oorlogscycli vanaf het jaar 1498.

Piepers dacht in 2020 dat de Derde Wereldoorlog voornamelijk vanuit spanningen tussen de Verenigde Staten en China zou ontstaan. Maar in 2022 brak er juist oorlog tussen Rusland en Oekraïne uit. Waarbij de Verenigde Naties zich erin ging mengen en de NAVO-landen hun aanval- en verdediging aanscherpten.

Het is natuurlijk griezelig om te lezen dat de ‘Derde Wereldoorlog onvermijdelijk is.’ Maar nog steeds moet er rekening worden gehouden met verschillende factoren. Zelfs een beginnende oorlog kan nog worden afgewend.

Derde Wereldoorlog volgens de bijbel

In de tijd dat de bijbel werd geschreven was men nog niet bekend met atoombommen en waterstofbommen. Toch zijn er wat verwijzingen naar een nucleaire oorlog (kernwapens). Zo is in Openbaring 8: 7 te lezen:

“En de eerste engel blies de bazuin, en er kwam hagel en vuur, vermengd met bloed, en het werd op de aarde geworpen; en het derde deel van de aarde verbrandde en het derde deel van de bomen verbrandde en al het groene gras verbrandde”.

Wanneer een dergelijk groot deel van de aarde verbrandt dan spreek je toch echt wel over de inzet van kernwapens. Ook wordt gesproken over eenderde van de schepselen die sterft.

De bijbel onthult ook dat alle naties in de Derde Wereldoorlog zullen strijden. Dit leidt tot een totale vernietiging van al het leven op aarde. God zal echter ingrijpen. Daarna komt er De wereld van morgen.

De oorlog volgens Albert Einstein

Ook Albert Einstein deed uitspraken over de wereldoorlogen. Hij gaf aan dat hij niet weet met welke wapens er in de Derde Wereldoorlog wordt gevochten. Maar in de Vierde Wereldoorlog wordt gevochten met behulp van stokken en stenen. Dit zou kunnen duiden op een totale vernietiging van kernwapens, waardoor er geen andere wapens meer overblijven.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

8 gedachten over “Kans op oorlog in Nederland

 1. Het nodeloos afslachten van een vredelievende natie is huiveringswekkend. Maak me geen zorgen over de mensen die net als ik al bijna 60 jaar een zorgloos bestaan hebben gehad. Nee, mijn zorg gaat uit naar mijn (onze) klein en diens kinderen.

 2. Als de mensheid zo blijft doorgaan met het verkr****,van moeder natuur lijkt het me beter dat wwe maar snel uitbreekt de mensheid heeft gefaald sinds tijden al .van mij mag het beginnen hoe hard dit ook mogen klinken amen.

  1. Een derde WO zou fataal zijn voor de mensheid en zijn civilisaties. De wereld zou niet meer leefbaar zijn voor mens en voor de meeste dieren en dit voor honderden jaren. Wie wel overleefd zal in een onmenselijke en wrede wereld proberen te overleven.. als het lukt.
   Toch moet ik zeggen dat de “aard” van de mens zich zelf in de rug schiet. Wij zijn niet bekwaam om ons zelf te zorgen. De overbevolking is één van de reden waarom iedereen en sommige landen zijn geburen willen inpalmen op gelijk welke brutale manier.. gelijk beesten.. Gaat de mensen terug naar barbaarse toestanden na eeuwen positieve evoluties?? Of moeten buitenaardse civilisaties tussen komen om de 3de WO Te voorkomen?
   Wat klein zielig zijn mij mensen om staatsleiders zoals Putin door een wereld macht te kunnen stoppen en afzetten.. in voordeel van een wereld vrede.
   Of is oorlog alleen maar geld en macht?
   Triestig!!!

   1. Volkomen eens wat hier staat!
    De NAVO bleef uitbreiden naar het Oosten. Logisch dat Rusland op deze manier reageert. Wanneer WO 3 uitbreekt hun zijn de eersten die hun biezen pakken en het volk aan hun lot achterlaten.

 3. Een derde wereldoorlog komt er vroeg of laat sowieso .
  Alleen vind ik de oorlog die Rusland is aangegaan hartstikke onnodig.
  Een goede reden is er niet .
  Vind het schandalig na de ervaringen die de wereld al heeft gehad met oorlogen dat dit nog mogelijk is.
  Er hoeft ook maar 1 griezel op te staan en je zit weer in de ellende.
  Besteed lekker de biljoenen aan arme landen waar hongersnood gaande is.
  Stukken menselijker .

 4. Denk dat alle spanningen in de wereld veroorzaakt zijn door de navo zelf, met name door de eu.
  Kijk het conflict nu tussen de oekraine en rusland, heeft de navo dit zelf niet veroorzaakt door jaren lang maar uit te breiden richting rusland ?….is het niet zo hoe zwaarder de sancties tegen rusland hoe gevaarlijker dat het wordt, ik denk dat als het zo doorgaat dat de usa, eu en de gehele navo op een wereldoorlog aanstuurt.
  Bekijk die achterlijke uitspraken van ursela von der leyen, dat wijf is gestoord en gooit olie op het vuur, snel lidmaatschap van finland en zweden bij de navo. Is dit niet rusland provoceren en uitdagen ?…….voor jaren terug gingen ze naar landen zoals irak, syrie, libie en afgaanistan democratie brengen, en wat blijkt ze hebben zo goed democratie gebracht dat er nog geen steen meer op de ander staat.
  In afganistan maakt de taliban weer de dienst uit dus al die militairen zijn er voor niks gestorven, wat hebben ze bereikt……..
  Dat rusland de oekraine binnenvalt keur ik zeker af, want oorlog is verschrikkelijk en de burger is zoals altijd de dupe.
  Maar deze oorlog heeft de navo en eu zelf veroorzaakt, en als het op grote schaal escaleert zullen figuren zoals rutte, johnson, macron en von der leyen en al die dwazen de handen in onschuld wassen.

 5. Rusland is zo Enorm Groot, wat ’n slecht excuus om zich bedreigd te voelen door uitbreiding vd NAVO.
  Het zijn allemaal Dictators die oorlog voeren.
  Poetin, Loekasjenko, Mohammed Bin Salman en vooral die van Noord-korea.
  En daar hoort Erdogan ook bij.
  Allemaal leven in LUXE en de BEVOLKING HEEFT NAUWELIJKS TE ETEN !
  De bevolking zijn allemaal Loonslaven die sls ze hun mening geven, stiekem “opgeruimd” worden.
  Om VREDE & DEMOCRATIE te behouden moet men Dictaturen bevechten, anders ga Zelf maar eens in een van dezer landen leven !
  Dan merk je wat Dictatuur met je doet.!

 6. Deze nare crisis is opzettelijk uitgelokt…..Rusland valt niet zo maar een buurland binnen…Wat ga je doen als je buurman handgranaten in zijn achtertuin blijft verzamelen….Blijven we rustig doorslapen..alsof niks bijzonder aan de hand is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven