Vrouwen versieren op school

Bijgewerkt: 26 september 2023

Je volgt een universitaire opleiding en leert nieuwe mensen kennen. Soms zit hier een geweldige, mooie of slimme vrouw bij. Je twijfelt of ze jou wel leuk vindt. Moet je haar versieren en hoe pak je dit het beste aan?

Dit is een gids om je te leren hoe je vrouwen versiert op school. Wees zelfverzekerd, charmant en toon interesse. De manier waarop je haar benadert verschilt per situatie.

Onzekerheid aan het begin van het studiejaar

Het is normaal om aan het begin van het studiejaar wat onzeker te zijn. Hier heeft bijna iedereen last van. Dit is ook niet het beste moment om vrouwen te versieren. Het duurt ongeveer twee weken voordat iedereen zijn draai heeft gevonden.

Misschien kom je in het begin niet alleen onzeker maar ook saai over. Maak je niet druk om, je hebt nog de rest van het studiejaar om met de leukste vrouwen op school te flirten.


Vrouwen versieren op school: wees jezelf

Vaak wordt geadviseerd dat je op moet vallen. Maar wanneer je normaal een onopvallende persoonlijkheid hebt, is het niet goed om je ineens anders voor te doen. Wees gewoon jezelf. Maar het is wel belangrijk dat je haar aandacht trekt.

Durf bijvoorbeeld naast haar tegenzitten. Bijvoorbeeld in de klas of tijdens de pauze. Je hoeft niet direct een heel gesprek te beginnen, maar wanneer je in haar buurt bent dan vangt ze een glimp van je op. Hoe vaker je rondom haar hangt, hoe eerder ze je zo herkennen.

Toon interesse haar

Van jonge meisjes tot volwassen vrouwen, ze vinden het allemaal fijn wanneer iemand interesse in ze heeft. Toon interesse in wat ze te zeggen heeft of in wat ze doet. Het kan lastig om een openingszin te bedenken. Daarom heb ik er een paar voor jou.

 • “Wat vind je van deze les/leraar/onderwerp?”
 • “Ik hoorde dat je geïnteresseerd bent in [een gedeelde interesse], toch?”
 • “Heb je nog leuke plannen voor het weekend?”
 • “Ik kan niet geloven hoe snel dit schooljaar voorbijgaat, vind je ook niet?”
 • “Welke boeken lees je momenteel?”
 • “Heb je nog suggesties voor leuke plekken om buiten de school te hangen?”
 • “Ken jij nog goede cafés/restaurants in de buurt?”
 • “Hoe gaat het met je studies tot nu toe?”

Je vindt het misschien vreemd om iets te zeggen. Maar elke dag naast haar zitten zonder een woord te zeggen, is nog veel vreemder dacht.

Vermijd flauwe grappen. Zoiets als “volgens mij kan je goede notities maken, dan hoef ik dat niet te doen” is een van de flauwste grappen. Je komt hiermee als een luie vent over. Daar zit geen enkele vrouw op te wachten.

Wat je wel moet doen: stel een open vraag. Dit houdt het gesprek op gang. Stel dus geen vragen waarop ze alleen maar met ja of nee hoeft te antwoorden. Zorg dat ze over het antwoord na moeten denken.

Respecteer haar persoonlijke ruimte

Het is prima wanneer je naast haar zit en een gesprek met haar aanknoopt. Maar respecteer wel haar persoonlijke ruimte. Iedereen heeft een zekere mate van fysieke afstand nodig. Je gaat dus niet bij haar op schoot zitten en je raakt haar ook niet zomaar aan. Houd een afstand waarbij zij zich comfortabel voelt.

Let hierbij goed op de lichaamstaal van haar. Als ze naar achteren leunt of zich terugtrekt, dan betekent dit dat ze zich ongemakkelijk voelt. Geef haar dan meer ruimte. In een drukke ruimte kan het moeilijk zijn om persoonlijke ruimte te behouden. Denk maar eens een hele drukke aula, of samen in een propvolle bus staan. In dit soort situaties is het geaccepteerd om dichterbij te staan.

Vrouwen versieren op school: spreek haar aan met haar naam

Probeer als eerste haar naam te achterhalen. Vraag hoe ze heet en stel jezelf netjes voor. Dat doe je uiteraard na de eerste openingszin. Of wanneer jullie al een tijdje in gesprek zijn. De volgende keer dat je haar ziet, spreek je haar met haar naam aan. Dit laat zien dat je interesse in haar hebt en respect voor haar toont.


Daag haar uit

Veel mannen passen hun gedrag aan de vrouw aan die ze leuk vinden. Dat hoef je niet te doen, het is veel belangrijker dat je jezelf bent en eerlijk blijft. Aan de andere kant hoef je haar niet continu bezig te houden. Een gesprek moet van twee kanten komen. Daag haar dus uit om het gesprek gaande te houden en zorg dat ze ook vragen gaat stellen.

Probeer niet de hele tijd grappig of interessant over te komen. Mocht het gesprek een beetje vastlopen, zeg dan zoiets als: “ik ben benieuwd naar jouw mening. Wat denk jij?”

Als weinig vragen stelt en alleen over zichzelf praat, geef dan aan dat je vooral nieuwsgierig bent naar haar gedachten over een bepaald onderwerp.

Ben je het niet eens met iets dat ze zegt? Wees hier eerlijk over, maar doet dit wel op een respectvolle manier.

Sommige mannen denken dat het goed is om een vrouw te versieren, door een beetje bot te doen. Bijvoorbeeld wanneer je een vraag stelt en ze heeft hier geen antwoord op. Als je dan zegt “jij bent zo saai”, dan kan zelfs je mooiste glimlach deze opmerking niet positief maken. Een negatief compliment is geen compliment. Het zal er gelijk voor zorgen dat ze afstand neemt.

10 geweldige tips om vrouwen te versieren op school

Wanneer je in de klas zit is het lastig om haar aandacht te trekken of een gesprek te beginnen. Wanneer je haar al wat beter kent, kun je haar stiekem een briefje geven. Het klinkt misschien kinderachtig, maar bedenk dat vrouwen graag veroverd willen worden. Ook op momenten dat dit eigenlijk niet kan.

Hieronder vind je nog 10 goede tips om vrouwen op school te versieren.

 1. Leer haar beste vriendin kennen en bouw hier een goede relatie mee op.
 2. Zorg voor je persoonlijke hygiëne en uiterlijk, zodat je aantrekkelijk voor haar bent.
 3. Heeft het een keer moeilijk? Toon medeleven, troost haar of praat met haar.
 4. Respecteer haar privacy. Je hoeft niet als een stalker over te komen.
 5. Toon respect voor haar geloof, overtuigingen en culturele achtergrond.
 6. Bied aan om samen te studeren. Vooral handig wanneer ze bepaalde vakken moeilijk vindt.
 7. Ga niet roddelen over anderen, en zeker niet over haar, haar familie of haar vrienden.
 8. Stuur geen ongevraagde berichten of foto’s. Vraag netjes naar haar telefoonnummer en of je haar iets mag sturen. Lees ook: Wat moet je sturen als iemand niet reageert?
 9. Vraag naar interesses en hobby’s. Stel hier af en toe een vraag over.
 10. Gaan jullie daten? Zorg dat je afspraken nakomt en dat je altijd op tijd bent. Wanneer je iets te laat komt, laat je dit direct weten. Een vrouw vindt het heel vervelend wanneer een man haar laat wachten.

Heb jij nog leuke ideeën of ervaring met vrouwen versieren op school? Laat een reactie achter.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven