Online geld verdienen? Laat je droom écht uitkomen

Bijgewerkt: 27 september 2023

Je hebt vast al tientallen blogs over online geld verdienen gelezen. Vaak krijg je ‘domme’ tips om enquêtes in te vullen, of meedoen aan spaarprogramma’s. Maar ook beloften om veel te verdienen met affiliatie marketing of social media. De waarheid is dat online geld verdienen vaak een onvervulde droom blijft.

De beste manier om online geld te verdienen bestaat niet

Veel websites genereren inkomsten op basis van affiliatie marketing of advertenties. Het is hun doel om zoveel mogelijk verkeer naar de website te trekken. Daarom zijn lijstjes met betrekking tot ‘online geld verdienen’ zo populair. Bijvoorbeeld:

 • Online geld verdienen, hoe? Deze 11 manieren wérken
 • Online Geld Verdienen – 15 serieuze manieren
 • Vijf manieren om via internet extra geld te verdienen

Wat opvalt is dat de vermelding van cijfertjes voor extra kliks naar de website moet zorgen. Vervolgens krijg je een opsomming van saaie methoden die nooit iets op zullen leveren. Of in ieder geval niet voldoende om je huidige baan op te zeggen.

De slechtste methoden

Natuurlijk kan iedereen via het internet extra geld verdienen. Meestal gaat het om enkele tientjes per maand. Maar het is heel moeilijk om hier een volwaardig inkomen uit te halen. In de lijstjes kom je dan ook voornamelijk technieken tegen die veel tijd kosten maar nauwelijks iets opleveren.

Hieronder een opsomming van de slechtste methoden om via het internet een inkomen te genereren.

 • Online enquêtes invullen voor geld: je bent gemiddeld 10 tot 20 minuten per enquête kwijt en krijgt hier € 0,50 tot een euro voor betaald. Je kan dagelijks ongeveer vijf enquêtes invullen. Je maandinkomen komt hiermee uit op maximaal € 150. Dan kun je beter nog een Netflix serie kijken.
 • Meedoen aan een spaarprogramma: voor deze methode moet jij je aanmelden bij wel 15 verschillende spaarprogramma’s, wil je ongeveer € 50 per maand verdienen. Het kost ontzettend veel tijd en het levert je waarschijnlijk ook een hoop stress op.
 • Geld verdienen met spelletjes: tenzij je helemaal verslaafd bent aan spelletjes, is dit een van de slechtere methodes. Met een beetje geluk win je ongeveer twee euro per game, maar hiervoor ben je wel een paar uur verder.
 • Cashback shoppen: als je dan toch foute methodes zoekt om online geld te verdienen, dan hoort cashback shoppen hierbij. Je geeft een hoop geld uit en een gedeelte krijg je op je aankoop terug. Zie het als een soort korting. Maar ondertussen raakt je portemonnee steeds leger.

Wat werkt wel om online geld te verdienen?

Niet alles is zo slecht als het lijkt. Er zijn zeker wel methoden die werken. Met de nadruk op werken, want het geld komt niet zomaar aanwaaien. Toch hebben veel mensen deze gedachte bij geld via het internet verdienen. Ze denken dat je maar enkele handelingen hoeft uit te voeren, en vervolgens stromen de inkomsten binnen.

Als jij ook met die gedachte rondloopt, wordt het tijd om er een andere mening op na te houden. Hieronder vind je een aantal methoden waarmee je honderden euro’s per maand verdient. Het is zelfs mogelijk om op duizenden euro’s per maand uit te komen.

 • Affiliate marketing: de meest populaire methode om op een hoog inkomen uit te komen. Via je blogs of social media promoot merken, producten of diensten van andere bedrijven. Het lijkt kinderlijk eenvoudig maar dat is het niet. Ja hebt namelijk best veel volgers of bezoekers nodig om hier een royaal inkomen uit te halen.
 • Bloggen: veel blogsites genereren inkomsten middels affiliate marketing. Maar je kunt ook advertenties plaatsen en hier inkomsten uithalen. Of de mogelijkheid om gastblogs te publiceren, waarbij je per gastblog betaald krijgt. Ook nu weer heb je veel bezoekers nodig voordat je van een modaal inkomen kunt spreken. De meeste bloggers redden dit nooit.
 • Social media: heeft social media geen geheimen voor jou en weet je precies hoe je jouw publiek kunt inspireren? Dan zijn er verschillende mogelijkheden om geld te verdienen via social media. Bijvoorbeeld als influencer waarbij je betaald krijgt voor het promoten van een merk of product. Of het beheren van social media-accounts voor bedrijven.
 • Beleggen en handelen in aandelen of crypto: wanneer je voldoende kennis hebt op het gebied van aandelen of crypto, is dit misschien iets voor jou. Je moet wel eerst een investering doen. Ook moet je weten dat beleggen of handelen niet zonder risico’s is. Wanneer je hier goed in bent, kun je zeker honderden tot duizenden euro’s aan winst behalen. Maar je verlies kan net zo groot zijn.

Geld verdienen met jouw skills

Het is ook een idee om een online bedrijf te starten. Bijvoorbeeld als virtueel assistent, tekstschrijver of telefonisch medewerker. Maar je kunt ook aan de slag als webdesigner of ICT-er op afstand. Je werkt voor andere bedrijven en krijgt hier netjes voor betaald.

Afhankelijk van je skills kun je ook op afstand consumenten helpen. Bijvoorbeeld als voedingscoach of als relatieondersteuner. Je kunt zelfs online juridisch advies geven. Er zijn zoveel mogelijkheden om als freelancer of ondernemer aan de slag te gaan, de wereld ligt voor jou open.

In plaats van diensten aan te bieden kun je ook producten verkopen. Start je eigen webshop en verkoop producten waar je affiniteit mee hebt. Wil je geen voorraad aanleggen, met het risico dat je met onverkochte producten blijft zitten? Denk dan aan dropshipping. Dit is een methode waarbij de fabrikant de bestellingen rechtstreeks naar jouw klanten verstuurt.

Manieren om tijdelijk honderden euro’s te verdienen

Heb je eenmalig of af en toe extra geld nodig? Dan kun je ook dingen doen om tientallen tot honderden euro’s te verdienen. Bijvoorbeeld door je spullen te verkopen. Kijk eens op zolder, in de kelder of in de schuur/garage rond. Grote kans dat je hier een oude lamp, een nog prima bed en misschien wel een postzegelverzameling tegen komt.

Doe je er niets meer mee? Bied het dan online te koop aan. Bijvoorbeeld via Marktplaats. Maar je kunt ook mensen op je spullen laten bieden, een soort veiling. Er zijn meer dan genoeg veilingsites met lage kosten.

Een andere optie is af en toe je diensten aanbieden. Ben je goed in klussen, teksten schrijven, airco’s ophangen of tuinieren? Bied je diensten op Marktplaats, Fiver of Freelancer aan. Ook via social media kun je jouw diensten aanbieden.

Foto’s verkopen is een andere manier om je geld te verdienen. Het levert alleen niet zoveel op als gedacht. Het kost vooral veel tijd tegenover een kleine inkomstenbron. Maar het is wel heel dankbaar werk.


Een andere optie is om als geheime shopper te werken. Je krijgt betaald om een winkel of een bedrijf te bezoeken. Je laat niet weten dat je onderzoek doet, maar maakt wel een rapportage van je bevindingen. Hiervoor ontvang je een vergoeding. Het is onregelmatig werk en je krijgt niet altijd contant uitbetaald (soms alleen cadeaubonnen), maar het is wel leuk om te doen. Via het internet leg je contact met bedrijven die op zoek zijn naar geheime shoppers.

Succes is nooit gegarandeerd

Via het internet voor een inkomen zorgen lijkt op het eerste oog geweldig. Maar je moet weten dat het vaak hard werken is. Je krijgt met veel concurrentie te maken. Houd er rekening mee dat het internet blijft groeien. Dit betekent dat je steeds haal je best moet doen om op te vallen. Niet alleen in zoekmachines maar ook op social media.

Geloof dus geen praatjes dat je met een of andere methode succes behaalt. Of je echt succesvol bent hangt van verschillende factoren af. Onder andere je inzet (tijd), maar ook kennis of expertise omtrent bepaalde onderwerpen. En soms is een financiële investering nodig.

Hoe kan ik geld verdienen, zonder verlies?

Wil je niet het risico lopen op financieel verlies? Zoek dan vooral naar een methode waarbij je geen financiële investering hoeft te doen. Kijk ook naar de hoeveelheid tijd die je met de methode wijd bent. Wanneer het je dagenlang kost om een tientje te verdienen, is dit niet de allerbeste methode. Tenzij je toch niks beters te doen hebt.

Geef je baan nog niet op! Je moet toch al gauw € 3000 per maand of meer verdienen, voordat je kunt stoppen bij je huidige werkgever. Veel mensen maken de denkfout en gaan ervan uit dat online geld verdienen direct wat oplevert. Maar in de praktijk valt dit vies tegen.


Hoe snel geld verdienen?

Natuurlijk wil je zo snel mogelijk geld verdienen. Het liefst vandaag nog, en dan ook nog eens € 100 per dag. Hoe makkelijk zou dat zijn! Internet is een goede bron om inkomen te genereren, maar dit betekent niet dat je het op een snelle manier realiseert. Voor elke methode je ook kiest, het duurt meestal enkele weken voordat je de eerste resultaten ziet.

Het is dus belangrijk om geduld te hebben. Maar vooral doorzettingsvermogen is onmisbaar. Wanneer je te snel opgeeft heb je tijd of geld geïnvesteerd, zonder dat je dit ooit nog terug ziet.

Is online geld voor betrouwbaar?

Je moet heel voorzichtig zijn met beloftes die sommige websites doen. Ze leiden je bijvoorbeeld door naar webpagina’s omtrent spaarprogramma’s of online enquêtes invullen. Hoewel het hier niet direct om oplichting gaat, zijn het wel verdienmodellen waar je het liefst zo ver mogelijk van weg blijft. De website die jou doorverwijst verdient alleen maar geld aan jou, terwijl je er zelf niks aan overhoudt.

Betaal ook nooit voor een of andere vage cursus of training. Bijvoorbeeld een affiliate marketing revolutie of een SEO succes formule. Grote kans dat er beloftes worden gedaan zoals € 10.000 per maand verdienen, of 1000 bezoekers per dag op je website. Terwijl niemand dit kan garanderen.

Wanneer je geld verliest

Helaas kun je worden opgelicht of om de tuin worden geleid. Je krijgt bijvoorbeeld de belofte op een hoog inkomen, en je hoeft alleen maar een boek te kopen. Of een simpele cursus te volgen. Nu lijkt een investering van € 47 niet veel. Maar wanneer je alleen maar informatie krijgen die je overal op het internet ook had kunnen vinden, is dit zonde van je geld.

Is het mogelijk om je geld terug te krijgen? Soms wel, soms niet. Vaak wordt de belofte gedaan dat je bij ontevredenheid je geld terugkrijgt. Maar dit blijkt in de praktijk heel moeilijk te zijn.

Je kunt ook geld verliezen doordat je investeert in online marketing. Natuurlijk is online marketing belangrijk, want je website moet hoog in de organische zoekresultaten staan. Maar er zijn veel marketeers met snelle praatjes en weinig resultaat.

In dit geval kun jij je geld niet terugkrijgen. Een marketeer heeft een inspanningsverplichting. Maar hij is niet verplicht om resultaten te leveren.

Investeer je in aandelen of crypto? Financieel verlies is altijd voor eigen risico. Ook wanneer je iemand anders jouw geld laat investeren.

Indien je als freelancer of ondernemer geen geld van je klanten of opdrachtgevers ontvangt, is het belangrijk om herinneringen en aanmaningen te sturen. Hierna kun je een incassoprocedure starten. Het is zelfs mogelijk om uiteindelijk een gerechtsdeurwaarder in te schakelen.

Wanneer je tijd bent verloren

In het beste geval raak je geen geld maar wel tijd kwijt. Je hebt bijvoorbeeld veel werk in het bouwen van een website gestoken, en het schrijven van blogs. Uiteindelijk komen er geen bezoekers op je site. Waarschijnlijk omdat je niet bekend bent met SEO (zoekmachine optimalisatie). Of het kan dat je wel bezoekers ontvangt maar dat de website niks oplevert. Je hebt de advertenties of je ander verdienmodel op de verkeerde manier ingesteld.

Gelukkig gaat het alleen om verlies van tijd. Natuurlijk kun je de verloren tijd niet terughalen, maar laat dit een wijze les voor de toekomst zijn.

Verschil tussen actief en passief inkomen

Vaak wordt online geld verdienen als passief in een gepresenteerd. Dit betekent dat je in het begin wat handelingen verricht, en hierna achterover kunt leunen. Vergeet het maar, want bij elke methode moet je blijven investeren. In de vorm van tijd of geld.

Natuurlijk is er wel verschil tussen een actief inkomen en een passief inkomende:

 • Actief inkomen: je ruilt tijd direct (zoals in loondienst of uurtje factuurtje)
 • Actief inkomen: de inkomsten staan niet gelijk aan de tijd die je investeert (zoals affiliate marketing of advertentie-inkomsten)

Geld verdienen vanuit andere landen

Het grootste voordeel van online inkomsten verdienen, kunt doen. Overdag of midden in de nacht, vanuit Nederland of Amerika. Het internet kent geen grenzen en ook geen openingstijden. Het is 24 uur per dag beschikbaar.

In sommige gevallen moet je wel rekening houden met je locatie. Wanneer jij je bijvoorbeeld bij een spaarprogramma aanmeldt en je zit in het buitenland, kan het dat je niet krijgt uitbetaald. Of dat er iets misgaat met de uitbetalingen.

Heb je een blogwebsite of een webshop? Dan moet je ook met verschillende zaken rekening houden. Je moet bijvoorbeeld van tevoren bedenken en welke taal je jouw website gaat publiceren. Het is ook mogelijk om voor meerdere talen te kiezen.

Plaats je automatische advertenties op je affiliate website, dan moet je weten dat de inhoud van deze advertenties wordt afgestemd op de locatie van bezoekers. Het kan dus dat de advertenties bij je taal of inhoud aansluiten, waardoor je weinig verdient

Bij een webshop houd je rekening met taal, betaalopties en verzendopties. Normaal gesproken ben je als verkoper verantwoordelijk voor defecte producten of reparaties, maar afhankelijk van je locatie kan dit ook naar de fabrikant verlegd worden.

Heb jij nog ideeën omtrent geld verdienen via het internet, of wil jij jouw ervaring delen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven