Top 5 Netflix series

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Netflix is een zeer populaire streamingdienst. Je kijkt hier al je favoriete films en series. Netflix Nederland is uiteraard op de Nederlandse markt gericht. Denk hierbij aan Nederlandstalige films en series, of het aanbod is volledig ondertiteld. Met de top 5 Netflix series hoef jij je niet te vervelen.

1. All of Us Are Dead

Een zeer populaire serie op Netflix is All of Us Are Dead. Deze is in 2022 uitgebracht dus er zullen ongetwijfeld nog wat seizoenen volgen. De serie gaat over zombies. Misschien houd je hier niet van maar wel wanneer je naar deze bijzondere opzet kijkt. Op een middelbare school breekt namelijk een zombievirus uit waardoor de leerlingen in zombies veranderen. Tenzij ze weten te ontsnappen.

2. Orange is the new black

In de top 5 Netflix series zie je ook Orange is the new black voorbijkomen. Deze Amerikaanse televisieserie werd voor het eerst in 2013 uitgezonden. In 2019 werd het zevende en laatste seizoen online gezet. Je bekijkt hem nog steeds, want hij blijft erg geliefd.

Het verhaal draait rondom Piper Chapman die voor het transport van drugsgeld 15 maanden gevangenisstraf krijgt. 91 afleveringen lang wordt het wel en wee in de gevangenis gevolgd. Hierbij maak je kennis met bijzondere gevangenen en het corrupte gedrag van cipiers. Een echte aanrader, want je blijft er geboeid naar kijken.

3. Archive 81

In 2022 kwam Archive 81 nieuw op Netflix binnen. Het gaat om een archivaris die beschadigde videobanden restaureert. Tijdens zijn werk ontdekt hij hoe een vrouwelijke regisseur op mysterieuze wijze is verdwenen. Hij raakt er steeds meer van overtuigd dat hij de vrouw nog kan helpen, zelfs 25 jaar na het gebeuren.

Deze serie draait rondom een demonische sekte. Mysterieus maar boeiend. Archive 81 heeft dan ook al veel positieve reviews mogen ontvangen.

4. La Casa de Papel

Deze bijzondere serie verscheen voor het eerst op de Spaanse televisie. Het werd een flop en de makers wilden ermee stoppen. Netflix kocht de serie op, waarna hij een groot succes werd. Van hieruit volgden er nieuwe seizoenen. La Casa de Papel zit briljant in elkaar. Volg een team van getalenteerde criminelen die zichzelf samen met gijzelaars opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje. De professor, het meesterbrein achter deze actie, probeert ondertussen de politie te manipuleren en misleiden.

Deze misdaadserie heeft een Emmy voor beste drama gewonnen. Daarnaast won de serie nog vele andere prijzen. Kwam voor het eerst in 2017 uit en bestaat uit 5 seizoenen.

5. After Life

Neem er maar alvast een doos tissues bij want de laatste in de top 5 Netflix series is een echte tranentrekker. Een schrijver krijgt met harde klappen te maken wanneer zijn vrouw overlijdt. Mensen willen hem helpen maar hij houdt deze op een grove manier op afstand. Net op het moment dat je in huilen uitbarst komt er weer een grap om de hoek kijken.

After Life is meeslepend en een echte aanrader. Hij bestaat uit drie seizoenen waarvan seizoen 1 in 2019 werd uitgebracht.

Beste series wereldwijd (aller tijden)

Een aantal series worden bestempeld als de beste series aller tijden. Welden deden veel stof opwaaien? Dit zijn de volgende tien:

  • Bad of brothers
  • The Wire
  • Fawtly Towers
  • Chernobyl
  • The Sopranos
  • Breaking dad
  • The West Wing
  • The office
  • Gomorra: la serie
  • Avatar: the last Airbender

Een aantal van deze series is ook te bekijken op Netflix. Waarom bovenstaande titels niet in het overzicht top 5 Netflix series staan? Omdat gekeken is naar de actuele top 5, en niet de meest populaire series aller tijden.

Kijk Netflix in hoge kwaliteit waar en wanneer je wil. Dat doe je met de beste laptop.

De abonnementen van Netflix

Heb je nog geen Netflix? Je bent nooit te laat of te oud om alsnog een abonnement af te sluiten. Je hebt keuze uit drie verschillende abonnementen. Het Basic abonnement is het goedkoopst en biedt films en series in een middelmatige kwaliteit. Het Standaard abonnement is al beter en met het Premiumabonnement kijk je in topkwaliteit. Bovendien kun je dan ook op meerdere apparaten tegelijkertijd kijken.

Wat kost Netflix?

Voor het goedkoopste abonnement ben je rond de € 8 kwijt. Het tweede abonnement kost ongeveer € 12 en het duurste abonnement € 16. Netflix is de laatste jaren duurder geworden, maar het aanbod is ook een stuk groter. Bovendien is de kwaliteit toegenomen.

Kun je Netflix gratis kijken?

Het is niet mogelijk om Netflix gratis te kijken. Ook worden er geen proefabonnementen aangeboden. Maar je kunt op elk moment het abonnement opzeggen, je zit dus nergens aan vast. Dit betekent dat je het een maand uitprobeert en weer opzegt, hier doet Netflix niet moeilijk over.

Netflix bij Ziggo kijken

Soms wordt gedacht dat Netflix gratis is bij Ziggo. Dit klopt niet, je moet een abonnement bij Netflix afsluiten. Hierna kun je zonder kosten gebruik maken van de Netflix app die op de Mediabox XL van Ziggo staat.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Schuiven naar boven