Wat moet je sturen als iemand niet reageert?

Bijgewerkt: 4 februari 2023

Heel vervelend, je stuurt iemand een bericht en je krijgt totaal geen reactie terug. Wat moet je sturen als iemand niet reageert? Probeer je boosheid of frustratie niet te uiten. Hieronder vind je enkele goede tips en ideeën om te sturen naar iemand die niet (meer) reageert.

Reden waarom iemand niet reageert

Ga niet gelijk van het ergste uit. Waarom iemand niks terugstuurt heeft diverse oorzaken bijvoorbeeld te druk met werk, ziekte, stress of het gewoonweg vergeten. Want veel mensen lezen hun berichten wel maar hebben op dat moment geen tijd om te reageren. Later wordt vergeten om nog wat terug te sturen.

Maar, en dat hoop je natuurlijk niet, kan het dat de ander bewust niet reageert. Bijvoorbeeld vanwege ruzie of onenigheid. Of omdat je een uitspraak doet waar de ander niet mee om kan gaan.

Wat moet je sturen als iemand niet reageert? Enkele tips

Genegeerd worden, dat is misschien nog wel erger dan iemand die tegen je scheldt. Het is heel vervelend om dagenlang op antwoord te moeten wachten. Weet je niet of en wat je moet sturen naar iemand die niet reageert? Hieronder vind je de beste tips en ideeën.

Tip 1: wacht minimaal 72 uur

Het is niet aan te raden om binnen 24 uur alweer een tweede bericht te sturen. Het beste kun je 72 uur wachten, oftewel drie dagen. Je moet dus iemand drie dagen de kans geven om alsnog te reageren.

Tip 2: vraag hoe het gaat

Wanneer je na 72 uur nog steeds niks hebt ontvangen, vraag dan eens hoe het gaat. Niet door alleen een vraagteken te sturen maar door oprechte belangstelling.

Tip 3: nog eens 72 uur wachten

Na je tweede bericht wacht je nog eens 72 uur (3 dagen) of er antwoord komt. Heb je dan nog steeds niks ontvangen, dan is er toch echt meer aan de hand.

Tip 4: gebruik humor

Ga geen vraagtekens sturen of vragen waarom de ander niet reageert. Stuur ook geen boze of huilende emoij’s. Hoe moeilijk het ook is, blijf je geduld bewaren. Probeer dit keer een bericht te sturen vanuit de humoristische kant.

Mocht de ander boos, verdrietig of angstig zijn, dan weet je dit met humor vaak te breken. Gebruik echter geen zwarte humor en spot ook niet met iemands gevoelens. Ga overigens ook geen moppen tappen of van die grappige plaatjes doorsturen.

Woordgrapjes doen het altijd goed. Betrek een woordgrapje op de persoon in kwestie of de situatie.

Tip 5: stuur iets dat de ander raakt

Reageert iemand niet meer en weet je dat hij of zij een grote passie met betrekking tot iets heeft? Of misschien Joods, Afghaans, senior of universitair is? Probeer een actueel mediabericht te vinden dat hierop aansluit. Stuur dat bericht naar hem of haar door, zonder hier verder iets aan te voegen.

Op deze manier laat je weten dat je het geloof, hobby’s, sport of het beroep van de ander kent. En dat je hier interesse in toont. Door het sturen van een actueel mediabericht leg je geen druk op de ander.

Tip 6: fijne feestdagen

Heb je al een tijd niets meer van de ander gehoord? Wens hem of haar in december fijne feestdagen toe. Of een fijne verjaardag, gezellige carnaval, een gezegend suikerfeest of wat dan ook. Trek verschillende feestdagen uit de kast om dit te gebruiken voor contactmomenten.

Wist je dat mannen en vrouwen totaal anders denken, voelen en communiceren? Dat wordt duidelijk gemaakt in het wereldberoemde boek “mannen komen van Mars, vrouwen van Venus”. Dit boek moet je gewoon hebben.

Het verschil tussen man en vrouw

Mannen gebruiken WhatsApp vaak alleen voor praktische zaken. Om een afspraak te maken of om iets door te geven. Ze zien WhatsApp niet als manier om gezellig te kletsen. Hier verschillen de vrouwen in, want die voelen wel behoefte om een (langdurig) gesprek aan te gaan. Dat communiceren via WhatsApp, Telegram of een ander platform is voor vrouwen dus ontzettend belangrijk.

Het is dan ook niet zo vreemd dat mannen alleen reageren wanneer ze hier de noodzaak van inzien. Stuurt een vrouw een bericht zoals ‘ik heb een nieuw kapsel’ dan denkt de man ‘oh ja, het zal wel’ en reageert vervolgens niet. Terwijl een vrouw wel antwoord verwacht.

Vrouwen moeten dus heel concreet zijn. Bijvoorbeeld door een vraag te stellen “wat vind je van mijn nieuw kapsel”. Dan pas weet de man wat er van hem verwacht wordt.

Waarom een vrouw niet reageert

Vrouwen communiceren vooral met woorden. Wanneer een vrouw niet reageert geeft ze hiermee vaak een duidelijk signaal af: “Ik heb even geen behoefte aan jou”. Soms wordt negeren als machtsmiddel gebruikt. Maar het kan ook dat de vrouw in kwestie diep gekwetst is en niet meer wil reageren.

Het blijft dus lastig om te achterhalen waarom de ander niet reageert. Maar houd in ieder geval wel rekening met bovenstaande zaken.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Eén gedachte over “Wat moet je sturen als iemand niet reageert?

  1. Het zorgt ervoor dat je stress krijgt waarom kan iemand niet gewoon terug reageeren. Som sdenk ik wel eens ik stuur niks meer dan hoef ik ook niet die stress te voelen. Maar dat is moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven