Vrouwen versieren in de supermarkt: flirt tips

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Flirten in de winkel doe je niet zo snel. Anderen zien het en het kan voor een ongemakkelijke situatie zorgen. Maar soms vind je iemand zo leuk, dat het je enige kans is om contact te maken. Wil je op een goede manier vrouwen versieren in de supermarkt? Of dit nu de caissière of een klant is, in dit artikel vind je handige flirt tips.

Waarom het zo moeilijk kan zijn

Als je zelfverzekerd bent, dan benader je zonder moeite een leuke vrouw. Maar wanneer je nerveus of verlegen bent, is het niet zo makkelijk om een gesprek te beginnen.

Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die zelfvertrouwen uitstralen. Ze vinden het ook belangrijk dat je hen een goed gevoel geeft. Dus even langslopen en verlegen lachen zou geen uitwerking op haar hebben.

Ben je een lesbische vrouw die een andere vrouw wil versieren? Het artikel ‘flirten met een lesbische vrouw’ is iets voor jou!


Stel je dit voor…

Je loopt de supermarkt binnen en je ziet een aantrekkelijke vrouw. Je loopt naar haar toe en gaat naast haar staan. Je doet of je geïnteresseerd bent in de producten waar zij naar kijkt. Vervolgens kijk je haar aan en je glimlacht een beetje. Je zegt zoiets als:

 • “Hé, ik heb dit nog nooit geprobeerd. Weet jij in welk gerecht ik dit zou kunnen gebruiken?”.

Misschien kijkt ze je even verbaasd aan. Maar aan de andere kant voelt ze zich verplicht om antwoord te geven. Dus zal ze je uitleggen waar je het product voor kunt gebruiken. Ondertussen kijk je haar ontspannen aan. Hierbij heb je een losse houding, dus niet stijf van de zenuwen staan.

Vervolgens zeg je:

 • “Dat klinkt als een goed idee. Ik denk dat ik er een paar van meeneem. Dank je. Ik ben trouwens [naam], hoe heet jij?”
 • Zij: “Barbara.”
 • Jij: “Leuk je te leren kennen, Barbara met de goede ideeën!”

Ze lacht. Voordat je het weet gaat jullie gesprek verder. Je flirt en beetje met haar en zorgt dat je haar contactgegevens krijgt. Want je weet niet wanneer ze opnieuw in de supermarkt is.

Klinkt makkelijk toch? Ja, en in het beste geval gaat het er zo aan toe. Maar een vrouw versieren in de supermarkt kan ook heel anders gaan.


De meest gemaakte fouten bij flirten in de supermarkt

Knoop een praatje aan en voordat je het weet hebben jullie een relatie. Was het maar zo makkelijk! Sommige gesprekken lopen heel stroef. Ze negeert je of ze geeft heel kort antwoord en loopt vervolgens door. Dit zijn signalen dat je geen indruk op haar hebt gemaakt.

Het kan ook dat ze niet in jou geïnteresseerd is. Bijvoorbeeld omdat ze al een relatie heeft. Of omdat ze geen chemie met je voelt. Maar dit laatste moet je niet zomaar accepteren. Veel mensen worden pas verliefd op elkaar, nadat ze een gesprek hebben gehad.

Hoe flirt je in de supermarkt? Er zijn een aantal fouten die je moet vermijden bij het benaderen van vrouwen.

Nerveuze lichaamstaal

Een van de meest gemaakte fouten is dat je nerveus bent. Je frunnikte aan je kleding of je kapsel, of je zet continu de bril recht op je neus. Wanneer je haar aankijkt denk je lief te glimlachen maar eigenlijk is het een enge grimas. Alsof je IT-clown bent.

Nervositeit komt doordat je haar superleuk vindt, in combinatie met minder zelfvertrouwen of niet zo zelfverzekerd zijn. Daar kun je niet altijd wat aan doen. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je minder gespannen overkomt.

Blijf gewoon je boodschappen doen. Stop wat producten in je winkelmandje of winkelkarretje (of houd het onder je armen). Kijk haar vervolgens terloops aan en glimlach een beetje. Wanneer je nog steeds zenuwen voelt, loop je even naar een ander gangpad. Zo kom je tot rust en kun je het later opnieuw proberen.

Hier moet ik wel bij zeggen dat twee pogingen meer dan voldoende zijn. Wanneer je haar vijf keer probeert aan te spreken maar je hier te nerveus voor bent, dan is dit niet jouw dag. Misschien kom je haar een andere keer nog eens tegen.


Niet in de supermarkt of daarbuiten opwachten

Het is ook niet zo slim om haar ergens in een gangpad op te wachten. En als je doorloopt, haar achterna te lopen of in het volgende gangpad weer op te wachten. Of buiten, om haar te achtervolgen.

Vrouwen kunnen hier bang van worden. Zelfs een stoere vrouw zal dit niet waarderen. Ze heeft het idee dat je haar aan het stalken bent. Doe dus op een normale manier boodschappen en grijp je kans wanneer dit mogelijk is. En bedenk wat ik je eerder heb verteld: naar twee pogingen moet je het echt opgeven.

Domme vragen stellen

Ze zeggen wel eens dat er geen domme vragen bestaan maar alleen domme antwoorden. Wat ik je nu ga vertellen is waar: er bestaan echt domme vragen! Bijvoorbeeld wanneer je haar een van deze vragen stelt, terwijl ze aan het winkelen is:

 • “Hoeveel weegt jouw boodschappenkarretje?”
 • “Heb je ooit nagedacht over een carrière als supermarktdetective?”
 • “Wat is je favoriete type boodschappentas?”
 • “Kun je me vertellen welke groenten er in een salade gaan?”
 • “Hoeveel tomaten passen er in een pakje tomatenketchup?”
 • “Wat is je favoriete merk toiletpapier?”

Het lijken grappige vragen en misschien denkt ze dat je haar het antwoord gaat geven. Omdat het een grap is. Maar zelfs als je antwoord weet op die vragen, doen ze er niet toe. Het is geen beste manier om een vrouw in de supermarkt te versieren.

Vertel dat je haar leuk

Flirten in de supermarkt doe je door haar aan te spreken. Ik weet dat dit erg direct is, maar je hebt maar kort de tijd om voor interactie bezorgen. Alleen haar aankijken en glimlachen is niet voldoende. Veel vrouwen staan er niet bij stil dat er met hen in de supermarkt geflirt wordt. Ze komen voor hun boodschappen, niet om een relatie te vinden.

Dus zonder bovenstaande fouten te maken, begin je een gesprekje. Hieronder enkele openingszinnen om te gebruiken.

 • “Hallo, ik kon het niet laten op te merken dat je [specifiek product] kiest. Is dat lekker? Ik ben op zoek naar nieuwe dingen om uit te proberen.”
 • “Hoi, ik ben [jouw naam]. Ik vroeg me af of je nog aanbevelingen hebt voor goede producten hier in de winkel?”
 • “Goedemorgen! Ik zag je glimlachen terwijl je [specifiek afdelingsgebied] aan het verkennen was. Heb je hier iets specifieks waar je enthousiast over bent?”
 • “Hallo, ik raak altijd een beetje verdwaald in deze supermarkt. Heb je misschien een idee waar ik [specifiek product] kan vinden?”
 • “Hallo daar, ik ben geen expert in boodschappen doen, maar ik ben wel goed in het vinden van interessante mensen. Wat brengt jou hier vandaag?”

Die laatste is origineel maar kan ook een onverwachte uitwerking op haar hebben. Misschien omdat ze je te direct vindt. Probeer het daarom een beetje algemeen te houden.

Wanneer je het gesprek bent gestart, is het belangrijk om zo snel mogelijk aan te geven dat je haar leuk vindt. Want voordat je het weet is ze alweer vertrokken. Of wanneer het de caissière betreft: je hebt afgerekend en moet de winkel verlaten.

Laat haar gewoon weten wat je van haar vindt, of hoe je je voelt.

 • “Ik geniet van ons gesprek, het is niet vaak dat ik iemand ontmoet met wie het zo goed klikt.”
 • “Je hebt echt een geweldige glimlach. Het maakt mijn dag meteen een stuk beter.”
 • “Het voelt gewoon heel comfortabel om met jou te praten. Ik hoop dat we dit gesprek nog eens kunnen voortzetten.”
 • “Ik moet zeggen dat ik het erg leuk vind om tijd met je door te brengen. Zou je het leuk vinden om samen een kopje koffie te drinken?”

Dit zijn toch geweldige manieren om contact met haar te houden? De volgende stap is dan ook naar haar telefoonnummer vragen.

Let op dat je niet te ver gaat

Het is niet zo handig om in de supermarkt gelijk een date te regelen. Ergens een kop koffie drinken kan nog, maar niet per direct. Want ze doet haar boodschappen, weet je nog? Waarschijnlijk heeft ze dingen die in de koelkast of vriezer moeten. Vrouwen houden er niet van om producten te verspillen.

Dus als je koffie met haar wil drinken, maak dan een afspraak voor later op de dag, of later in de week. Houd rekening met eventuele verplichtingen die ze heeft. Bijvoorbeeld werk, opleiding of kinderen of dieren die thuis zitten.

Telefoonnummer uitwisselen en via WhatsApp communiceren

Zonder druk op haar te leggen, kun je het beste naar haar telefoonnummer vragen. Je kunt ook jouw telefoonnummer geven maar dan heb je kans dat ze nooit meer iets laten horen. Vrouwen willen immers dat de man de eerste stap zet.

Wanneer je haar telefoonnummer hebt, stuur je haar een paar uur later een WhatsApp bericht. Heeft ze geen WhatsApp, dan een sms bericht. Vraag haar vervolgens of ze misschien gebruikmaakt van Telegram of een andere berichtendienst.

Maar wat stuur je in het eerste berichtje? In ieder geval zoiets als “ik ben [naam], we hebben net in de supermarkt met elkaar gesproken. Bij deze heb je mijn telefoonnummer.”

Reageert ze hierop dan kun je verder in gesprek te gaan. Krijg je geen reactie? Heb geduld. Wacht tot de volgende dag voordat je opnieuw een bericht stuurt. Zoiets als “heb je nog iets lekkers van je boodschappen kunnen koken?”

Kijk, als ze ook daar niet op reageert en vervolgens ook niet op een derde bericht, dan kunnen er twee dingen aan de hand zijn:

 1. Ze ligt in coma of nog erger: ze is overleden
 2. Ze heeft bij nader inzien toch geen interesse

Als je haar nog niet zo goed kent is het een beetje vreemd om te achterhalen of ze in coma ligt (of overleden is). Je kunt niet alle ziekenhuizen en begrafenissen afgaan. Mocht er niks met haar aan de hand zijn, dan zal ze dit sowieso doodeng vinden.

En als ze achteraf toch geen interesse in je heeft…. Ja dan is dat zo. Daar kun je weinig aan veranderen. Wie weet kom je de volgende keer weer een leuke vrouw, tegen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven