Te verlegen om vrouwen te versieren? Deze tips helpen

Bijgewerkt: 7 oktober 2023

Je wil een leuke vrouw aanspreken maar durft de stap niet te zetten. Waarschijnlijk ben je te verlegen om vrouwen te versieren. Geen probleem, met mijn tips heb je jouw verlegenheid, angst of onzekerheid in de hand.

Begrijp wat vrouwen willen

Vrouwenlogica is soms niet te begrijpen. Wil ze veroverd worden, een compliment of wacht ze op een goede mop? Dit zijn dingen die vrouwen willen:

  • Dat jij je als leider opstelt (je neemt de eerste stap)
  • Dat zij zich begrepen voelt
  • Dat ze een complimentje krijgt

Je bent dus heel verlegen en wil een vrouw versieren. Dan is het lastig om de eerste stap te zetten en een complimentje te geven. Maar wanneer je toegeeft dat je verlegen bent, dan vindt ze dit eigenlijk heel leuk. Want je stelt je kwetsbaar op. Dat is gelijk een compliment voor haar: je durft jezelf bij haar te zijn.


Werk aan je zelfvertrouwen

Het begint allemaal bij zelfvertrouwen. Wanneer je zelfverzekerd overkomt, kun je ook geen vrouwen versieren. Simpelweg omdat vrouwen niet zo van onzekere mannen houden. Zelfvertrouwen is voor anderen hartstikke aantrekkelijk.

Dankzij zelfvertrouwen durf je de eerste stap te zetten. Bijvoorbeeld haar aanspreken of naast haar zitten/staan. Ook stelt dit je in staat om duidelijk te communiceren. Dit is voor elke soort relatie belangrijk.

Heb je zelfvertrouwen, dan heb je ook een gezonde mate van zelfrespect. Maar hoe werk je het beste aan je zelfvertrouwen?

Vervang negatieve gedachten over jezelf door het positieve. Leg de focus op je sterke punten en prestaties. Leer nieuwe vaardigheden aan en streef naar doelen en groei als persoon. Door jezelf voortdurend te ontwikkelen bouw je echt meer zelfvertrouwen op.

Daarnaast is het belangrijk om gezond te eten, voldoende te slapen en regelmatig te bewegen (sporten) en te ontspannen. Het is niet zo dat je hier meer zelfvertrouwen van krijgt, maar het zorgt er wel voor dat je lekker in je vel zit. En dat straal je uit!

Stel realistische verwachtingen

Niemand is perfect. Je kunt altijd een blauwtje lopen, dat hoort erbij. Zie een afwijzing als een leermoment en zeker niet als een persoonlijke mislukking.

Je moet er zeker niet van uitgaan dat ze direct als een blok voor je valt. Bedenk dat het tijd duurt voordat ze interesse in je heeft.


Versieren kun je leren

Te verlegen om een vrouw te versieren? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Bedenk bijvoorbeeld enkele gespreksonderwerpen of vragen die je kunt stellen. Probeer eerst in haar buurt te komen. Stel dan terloops een vraag of haak in op een gebeurtenis.

Hieronder heb ik een paar leuke gespreksonderwerpen voor jou.

  • Sorry, ik ben een beetje verdwaald. Kun je me de weg wijzen naar [een plaats]?
  • Heb je ooit een onvergetelijke reis gemaakt? Ik ben altijd op zoek naar reistips.
  • Hallo, ik zag hier zitten en ik vroeg me af of hier vaak komt. Ik ben nieuw in de buurt.
  • Ik hou van [muziek dat op dat moment wordt afgespeeld]. Is dat ook jouw muzieksmaak?
  • Hallo, ik zag je dansen en je ziet eruit alsof je veel plezier hebt. Mag ik meedoen?
  • Hoe ziet jouw ideale weekend eruit? Ik kan wel wat ideeën voor leuke activiteiten gebruiken.
  • Hoi, ik kan het niet helpen maar je hebt een geweldige glimlach. Mag ik me aan je voorstellen?

Je ziet dat deze openingszinnen allemaal een vraag bevatten. Dit nodigt haar uit om antwoord te geven. Voorkom gesloten vragen waarop ze alleen maar met ja of nee kan antwoorden. Hierdoor valt het gesprek snel stil.

Begin met kleine stappen

Je hoeft niet direct naar haar toe te gaan en haar mee uit te vragen. Net zomin vraag je haar ten huwelijk. Begin met kleine stappen. Denk hierbij aan oogcontact maken, glimlachen of een vriendelijke groet.

Wees onvoorspelbaar

Heb jij wel eens schuldig gemaakt aan standaard openingszinnen zoals “deed het pijn toen je uit de hemel viel?” Of “geloof jij in liefde op het eerste gezicht of zal ik nog een keertje langslopen?”. Ik hoop dat ze je direct heeft genegeerd. Dit zijn de meest foute openingszinnen.


Zorg dat je onvoorspelbaar bent. Zoek toenadering en maak een complimentje. Maar durf het ook aan om haar eens een keer speels weg te duwen (en dan bedoel ik niet een rechtse hoek).

Vrouwen vinden het leuk wanneer je onvoorspelbaar bent. Dit heeft een positief effect op haar. Wees speels in je benadering, zoals een lichte aanraking of een plagerijtje. Maar toon wel oprechte interesse. Zo leer je haar beter kennen. Verder is humor af en toe goed, maar weet wel wanneer dit gepast is en wanneer niet.

Let op je lichaamstaal

Wanneer je contact met haar legt, is het heel belangrijk om op je lichaamstaal te letten. Dit zegt namelijk ontzettend veel over jou. Probeer altijd een ontspannen houding aan te nemen. Ze ziet het dat je gespannen bent wanneer je aan je kleding frunnikt. Of wanneer je van haar wegkijkt wanneer ze jou iets vraagt.

Praat met anderen over je verlegenheid

Het is helemaal niet erg om verlegen te zijn. Bedenk dat veel mannen (en vrouwen) hiermee worstelen. Alleen weten veel mannen dit te verbergen. Het helpt om adviezen aan anderen te vragen. Of om ergens steun te zoeken.

Accepteer een afwijzing als een heer

Word je ondanks de goede voorbereiding toch afgewezen? Reageer altijd met respect. Op ieder potje past een dekseltje, maar dan moet het wel het juiste dekseltje zijn. En als jij niet het dekseltje bent wat zij zoekt, dan heeft dit geen kans van slagen.

Wanneer je wordt afgewezen is het belangrijk om hier op een respectvolle manier op te reageren. Hieronder enkele zinnen om te zeggen, wanneer je een blauwtje loopt.

Daarnaast ga jij je niet als een stalker gedragen. Ze heeft je afgewezen en daar moet je het bij laten. Het heeft dan ook totaal geen zin om haar opnieuw mee uit te vragen of berichtjes te blijven sturen. Dit heeft zelfs een averechts affect.

Weet dat veel vrouwen óók verlegen zijn

Als je het eng vindt om met een vrouw te flirten, weet dan dat zij dit net zo eng kan vinden. Dit merk je doordat ze oogcontact zoekt, en vervolgens snel naar onder kijkt. Of dat ze met d’r haar speelt of aan haar kleding frunnikt, terwijl je in haar buurt bent.

Spreek dus direct uit dat je verlegen bent of dat jij je zenuwachtig voelt. Grote kans dat ze aangeeft dat zij dit ook voelt. Er valt een last van haar schouders en ze lacht weer.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven