Tips om te doen als je een meisje uit je klas leuk vindt

Bijgewerkt: 7 oktober 2023

Zit er in één van je lessen een meisje dat je erg leuk vindt? Het kan lastig zijn om haar aan te spreken. Dat is voor iedereen een drempel, of je nu 15 of 40 jaar oud bent. Moet je nu tijdens de les, in de pauze of buiten school om met haar praten? In dit artikel vind je handige tips wat je moet doen als je een klasgenoot leuk vindt.

Zorg dat je er goed uitziet

Meisjes kijken zeker naar het uiterlijk. Zorg dus dat je een goede indruk maakt. Misschien moet je naar de kapper (of doet je moeder/huisgenoot je haar). Zorg dat je kapsel elke dag netjes zit.

Verder draag je een mooie outfit. Deze moet bij je persoonlijke stijl passen. Maar natuurlijk ook bij je lichaamstype. Wanneer je bijvoorbeeld een beetje dikker bent dan normaal, is strakzittende kleding niet zo handig. Draag ook altijd schone kleding. Zonder kreukels en zonder vlekken.

Heb je last van zweten? Doe deodorant op. Gebruik ook een beetje parfum om ervoor te zorgen dat je heerlijk ruikt. Maar let op dat je niet teveel parfum gebruikt, dit kan afschrikken.


De aandacht trekken

Je moet niet als een acrobaat door het klaslokaal springen of als een clown flauwe moppen vertellen. Natuurlijk trek je hier de aandacht mee, maar het is niet de goede manier. Je wil dat ze jou leuk vindt. Niet dat ze een hekel aan je krijgt.

Maar hoe trek je op een vriendelijke manier de aandacht? Stel een vraag aan haar. Wanneer jullie in de klas zitten, zou dit een goed gesprek kunnen zijn:

“Hé, ik ben mijn pen kwijt. Heb jij er nog een?”
“Ja.”
“Dank je, je krijgt hem na de les terug. Weet jij trouwens…” (Ga over op een ander onderwerp)

Ze zou niet gek vinden wanneer je een pen van haar wil lenen. Omdat je haar pen hebt, zal ze jou niet zo snel vergeten. De volgende keer heb je haar aandacht vanzelf te pakken. Oh ja, vergeet niet haar pen terug te geven! Meisjes hebben er een hekel aan wanneer ze spullen uitlenen en ze krijgen het niet terug.

Probeer in de klas naast je vlam te zitten

Ontdek wanneer ze naar de klas gaat. Zorg dat je vlak na haar binnenkomt. Kies een zitplaats naast haar. Laat dit een beetje natuurlijk uitzien, alsof je op zoek bent naar een goede zitplaats. Loop dus niet direct op haar af.

Als je naast haar zit, begroet haar dan vriendelijk. Maak een praatje, bijvoorbeeld over de lesstof. Luister naar haar en toon interesse in wat ze zegt.

Maak oogcontact met haar als er iets grappigs gebeurt

Maakt de leraar een grappige opmerking? Of gebeurt er iets in de klas waar iedereen om moet lachen? Maak direct oogcontact met haar. Wanneer je haar blik vangt terwijl ze lacht, krijgt ze een positief gevoel bij jou.


Glimlach naar haar

Een glimlach is een van de beste manieren om dat leuke meisje te versieren. Een glimlach laat zien dat je een prettig persoon bent. Maar zorg dat je glimlach oprecht is. En dat je dit op het juiste moment doet. Overdrijf dus zeker niet met lachen, dat ziet er alleen maar raar uit.

Bovendien, wanneer je naar haar glimlacht, is het wel de bedoeling dat je hierna iets doet. Alleen maar de hele dag naar haar lachen is ook raar. Dit zijn de beste momenten om naar haar te glimlachen:

 • Als je haar voor het eerst ontmoet of begroet
 • Als jullie een gesprek hebben
 • Wanneer ze iets grappigs zegt
 • Als je er een compliment geeft
 • Als jullie oogcontact maken
 • Een glimlach bij het afscheid nemen

Leun voorover en geef haar een compliment

Lukt het je om in haar buurt te komen? Misschien kun je zelfs naast haar zitten. Leun voorover en geef haar een complimentje. Bijvoorbeeld dat ze er mooi uitziet.

Zorg dat ze zich gemakkelijk bij jou voelt. Maak dus geen opmerkingen over:

 • Haar overgewicht
 • Haar mislukte haarverfbeurt (het had blond moeten worden, maar het is blauw)
 • De spinazie tussen haar tanden

Hoe weet ik of een meisje in mij geïnteresseerd is?

Je kunt een pen van haar lenen, maar hoe weet je of ze jou leuk vindt? Er zijn verschillende tekenen die hierop wijzen:

 • Ze wordt zenuwachtig wanneer je in haar buurt bent
 • Ze maakt langer oogcontact dan normaal
 • Ze gaat dicht bij je staan of zitten
 • Ze raakt je vaak per ongeluk aan
 • Ze spiegelt jouw lichaamstaal

Dit laatste betekent dat ze zich hetzelfde gedraagt als jij doet. Zit je bijvoorbeeld onderuitgezakt, dan doet zij dit ook. Ben je een beetje druk, dan gaat ze meedoen.

De beste manier om met een meisje in de klas te flirten

Nog even in het kort wat een goede manier is om met een meisje in de klas te flirten.

 1. Maak oogcontact
 2. Gebruik lichaamstaal
 3. Maak een praatje
 4. Geef complimenten
 5. Flirten met humor
 6. Laat interesse zien
 7. Raak subtiel aan
 8. Wees zelfverzekerd
 9. Niet opdringerig zijn

Wanneer jij je aan bovenstaande regels houdt, is het best makkelijk om met dat leuke meisje uit de klas te flirten.

Bied aan om haar naar haar volgende les te brengen

Heb je een gesprekje met haar kunnen beginnen? Vraag wat haar volgende les is. Zeg dat je met haar meeloopt, omdat je het gezellig vindt om met elkaar te praten. Maar wanneer ze niet wil dat je meeloopt moet je dit accepteren.

De beste manier om een meisje uit je klas mee uit te vragen

Na enkele keren contact, wil je haar mee uit nemen. Bijvoorbeeld naar de stad, de bioscoop of een café. Wanneer je haar mee uitvraagt, maak je oogcontact. Ook glimlach je, maar niet overdreven.

Kies altijd voor een datum en locatie waarvan je weet dat ze zich hier prettig bij voelt. Dus niet op maandagavond om 23 uur. De kans ik groot dat ze nee zegt. Maar wel op zaterdagavond om 20 uur. Of op zondagmiddag om 14 uur.

Zegt ze toch nee, ondanks je goede bedoeling? Wees respectvol. Begrijp dat ze misschien iets anders te doen heeft. Het kan ook dat ze nog niet klaar is voor een date.

Jouw rol als leider

Iedere vrouw en elk meisje vindt het fijn wanneer een man zich zelfverzekerd voelt. Dit betekent dat jij je als leider op moet stellen. Je hoeft geen commando’s uit te delen want je zit tenslotte niet in het leger. Maar je laat wel zien dat je zelf beslissingen maakt. En dat je niet bang bent om met anderen te communiceren.

Vrouwen voelen zich tot leiders aangetrokken. Dit komt omdat het een soort alfamannetjes zijn, net als de leiders van een groep wilde honden. Het alfamannetje trekt ook altijd de aandacht van de vrouwtjes.


Dingen die je moet vermijden als je een meisje probeert te versieren

Ben je aan het flirten, dan zijn er een aantal dingen die je beter niet kunt doen. Zoals staren in plaats van een beetje oogcontact maken. Wanneer je een meisje aan blijft staren dan vindt ze je een engerd.

Maak geen seksistische grappen. En wat je ook niet moet doen: een complimentje over haar snor. Ze kan er niks aan doen dat ze wat haartjes op haar bovenlip heeft. Misschien, als je leuk genoeg bent, zal ze overwegen om ze te laten verwijderen..

Alsjeblieft, laat jezelf er niet uitzien als iemand die je in werkelijkheid niet bent. Doe dus niet alsof je bij een motorrijclub hoort, terwijl je in werkelijkheid nog te bang bent om een driewieler te besturen.

En als laatste: niet wanhopig overkomen. Ga haar niet bestoken met verzoekjes of berichtjes op WhatsApp, Instagram, Twitter of waar dan ooit. Wanneer ze ergens niet op reageert dan heeft ze het of te druk, of ze heeft geen interesse.

Wat moet ik doen als ik een meisje leuk vind dat een vriendje heeft?

Het kan dat ze al een vriend heeft. Dat moet je respecteren. Ik weet nog dat een jongen hartstikke verliefd was op een meisje uit zijn klas. Ze had al een relatie en hij zei tegen haar “alles kan kapot, dus ook een relatie”. Het was niet zo gek dat ze niks meer met hem te maken wilde hebben.

Heeft ze al een vriendje en vind het wel fijn om tijd met haar door te brengen? Probeer vrienden te blijven. Als je merkt dat je gevoelens te sterk worden en je kunt er niet mee omgaan, moet je misschien wat afstand nemen.

Soms veranderen gevoelens met de tijd. Het kan dat jij niet meer zo verliefd op haar bent. Of dat haar relatie uitgaat, en ze interesse in jou heeft. Blijf open voor nieuwe kansen.

Enkele veelvoorkomende fouten die jongens maken als ze een meisje versieren

Een van de grootste fouten is dat je liegt om indruk op haar te maken. Wees gewoon jezelf en eerlijk. Ook moet je haar persoonlijke ruimte respecteren. Wanneer je te opdringerig bent kan haar dit afschrikken.

Een andere fout is haar aanraken zonder haar toestemming. Natuurlijk kun je haar per ongeluk aanraken, maar wanneer je dit heel vaak doet dan valt dit op.

Misschien is zij niet in jou geïnteresseerd. Dit is volkomen normaal. Respecteer haar beslissing en blijf niet aandringen. Wanneer je druk op haar legt, vergooi je toekomstige kansen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven