VidaXL retour en je geld terugvragen

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Iets bij VidaXL besteld, maar je bent je niet zo tevreden over? Je hebt recht om het product te retourneren. Doe dit wel binnen de zichttermijn. Wanneer jij je aan de regels houdt krijg je het geld terug. Maar soms gebeurt dit niet. Het kan bijvoorbeeld dat je pakketje niet aankomt, of dat je te laat bent met je VidaXL retour.

Recht op retour sturen

VidaXL is een webwinkel met een breed scala aan producten. Of je nu een meubel, een sportartikel of hardware koopt: je doet het online. Dit betekent dat je als consument bepaalde rechten hebt. Het Nederlands recht zegt dat je bij online aankopen een zichttermijn van 14 dagen hebt.

VidaXL is in verschillende landen actief, waaronder ook in Amerika en Australië. In andere landen gelden afwijkende regels met betrekking tot retourneren. Maar wanneer je vanuit Europa iets aankoopt, gelden dezelfde regels.

VidaXL retourneren: wanneer het bedrijf dit weigert

In de basis moet het bedrijf altijd je retour aannemen. In ieder geval binnen de zichttermijn. Maar soms mogen ze je retouraanvraag toch weigeren. Bijvoorbeeld wanneer de 14 dagen zichttermijn zijn verlopen. VidaXL mag de zichttermijn verlengen, maar is dit niet verplicht.

Een andere reden waarom je retouraanvraag geweigerd wordt, is omdat het product door jouw toedoen kapot is. Of wanneer het om een product gaat waarbij vooraf stond dat niet geruild kon worden. Dit is het geval met hygiënische producten, of wanneer je iets op maat laat maken.

Zo stuur je iets retour naar VidaXL

Kijk eerst in welke hoedanigheid je het product besteld hebt. Is dat als consument, dan geldt de zichttermijn van 14 dagen. Maar bedrijven of ondernemers hebben geen recht op deze zichttermijn!

VidaXL houdt een zichttermijn oftewel herroepingsrecht van 30 dagen aan. Het is belangrijk om tijdig te laten weten dat je het product terug wil sturen. Dit doe je door contact op te nemen met de klantenservice. Via dit formulier kun je de aanvraag indienen.

Wanneer je hebt laten weten dat je gebruik maakt van je herroepingsrecht, moet je het product terugsturen. Dit doe je uiterlijk 14 dagen nadat je de retouraanvraag gedaan.

Verpak het product in de originele doos of verpakking. Heb je die niet meer, zorg dan dat je een vervangende verpakking hebt. Stuur je product naar:

VidaXL
Mary Kingsleystraat 1
5928 SK Venlo
Nederland


Product voorbereiden en terugsturen

Er zijn verschillende manieren om het product terug te sturen. Je kunt het zelf via PostNL, DHL of een ander vervoersbedrijf retourneren. Gaat het om een groot meubel, dan kun je het ook op laten halen.

Pick-up XLservice

  • Verpak het product in de originele verpakking of in een doos waarin het product goed past.
  • Verwijder eventueel oude labels van de doos.
  • Bevestig het aantal dozen, de afmetingen en het gewicht aan VidaXL.
  • Krijg je een bonnetje van pick-up XLservice, stuur dit dan naar VidaXL.

Drop-off XLservice

  • Verpak het product in de originele doos of in een doos die hiervoor geschikt is. Let hierbij goed op de maximale afmeting.
  • Verwijder eventueel oude labels of etiketten van de doos.
  • Geef het product af bij het dichtstbijzijnde servicepunt.
  • Informeer VidaXL over de aflevering.

Wie betaalt de verzendkosten bij VidaXL retourneren?

Sommige webwinkels nemen de verzendkosten bij retourneren voor hun rekening. In andere gevallen moet jij als klant dit zelf betalen. Benieuwd hoe dit bij VidaXL zit? Wanneer je gebruik maakt van de retourprocedure, dan is iets terugsturen gratis. Wel moet je hierbij akkoord gaan met de voorwaarden van de XL-service van het bedrijf.

In die voorwaarden staat dat je binnen 30 dagen moet retourneren. Bovendien moet je de reden van het retourneren met VidaXL delen.

Let op: in principe ben je niet verplicht om deze reden op te geven, indien je binnen de wettelijke zichttermijn van 14 dagen terugstuurt. VidaXL is altijd verplicht om je retour binnen 14 dagen aan te nemen, zonder dat je hier een reden voor hoeft op te geven. Maar het kan er wel toe leiden dat je de retourkosten zelf moet betalen.

Waarom wil het bedrijf weten met welke reden je iets terugstuurt? Omdat ze hiermee de service van hun bedrijf en producten kunnen verbeteren. Wanneer bijvoorbeeld een product veel wordt teruggestuurd omdat het niet aan de verwachting voldoet, weet VidaXL dat het product niet zo populair is. Of dat de productomschrijving niet voldoende is.

Soms hoge kosten voor retour sturen

Ga je voor je herroepingsrecht (binnen 14 dagen en zonder opgaaf van redenen)? Dan kun je het product naar Venlo sturen. Je moet er wel rekening mee houden dat je de verzendkosten zelf moet betalen. Voor het terugsturen van grote meubels kunnen de verzendkosten ontzettend hoog uitvallen. Soms wel € 250 of meer.

Zo lang moet je op terugbetaling wachten

Wanneer je iets aan VidaXL retourneert wil je natuurlijk zo snel mogelijk je geld terug hebben. Het bedrijf mag hiermee wachten totdat ze het product hebben ontvangen. Of totdat jij aan kunt tonen dat je het hebt teruggestuurd.

Je ontvangt het geld op dezelfde manier als dat je de transactie hebt verricht. Heb je online via je bank betaald, dan krijg je het geld op je rekening gestort. Heb je met een voucher betaald, dan krijg je een voucher terug. Tenzij je iets anders afspreekt. Je kunt bijvoorbeeld een voucher accepteren wanneer je met geld hebt betaald.

Tip: hier kun je VidaXL producten kopen

Je hoeft niet direct iets bij VidaXL te bestellen. VidaXL producten vind je ook online bij Blokker en LeenBakker. Daarnaast vind je producten op bol.com.

Bekijk het aanbod op bol.com

De kwaliteit van de producten

Met betrekking tot kwaliteit staat VidaXL niet heel hoog aangeschreven. Producten en meubels zijn hier goedkoop, maar je moet er geen al te hoge verwachtingen van hebben. Wel beschikt het bedrijf over een goede klantenservice. Ze bieden altijd aan om problemen op de juiste manier op te lossen.

Houd er ook rekening mee dat je producten zelf in elkaar moet zetten. Of het nu om een kussenbox, een kamerscherm of een bed gaat: niemand komt het voor jou monteren. Dat moet je zelf doen of je regelt iemand die deze klus wil aannemen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven