Slechtste voetballer ooit, een overzicht van de slechtste spelers

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Het is een eer om tot de beste voetballers ter wereld te behoren. Je hoort weinig over slechte spelers die een profcontract hebben. Toch zijn ze daar wel, we hebben een lijst samengesteld van de slechtste voetballers ooit.

Deze lijst is samengesteld met behulp van verschillende bronnen waaronder The Times, Wikipedia en thesportster.com.

1. Ali Dia

Je zal maar op nummer één staan in de lijst slechtste voetballer ter wereld, maar Ali Dia heeft het toch voor elkaar gekregen. Deze Senegaleze professionele voetballer is in 1965 geboren en speelde voorheen als spits. Hij speelde één wedstrijd voor Southampton, verder kwam hij niet. Na slechte speelprestaties verliet hij twee clubs.

The Times benoemde hem voor het eerst als de slechtste voetballer ter wereld. Hierna is hij diverse keren in dit soort toplijsten voorgekomen, en ook in onze lijst. Zijn prestaties zijn niet echt iets om trots op te zijn. Je opa zou het waarschijnlijk veel beter doen.

Johan Cruijff – mijn verhaal
de autobiografie

Derksen
Het spraakmakende leven van Johan Derksen

2. Richard Dunne

De Ierse profvoetballer (geboren 1979) Richard Dunne speelde voornamelijk als verdediger. Hij begon in 2000 met het professioneel voetbal, en stopte hiermee in 2015. Hij is een van de recordhouders rode kaarten in de Premier League, hij wist er in totaal acht te verzamelen.

Alsof dat nog niet alles is, wist hij maar liefst 10 eigen doelpunten te maken. Hij heeft het voor zijn team dus flink weten te verpesten. Hiermee is hij op nummer twee in de lijst slechtste voetballers terechtgekomen. Hij zal altijd in onze herinnering blijven.

3. Renato Sanchez

Het begon allemaal goed voor de Portugese voetballer (1977) Renato Sanchez. Tijdens het EK 2016 maakte hij het beslissend doelpunt. Dit trok de aandacht van Bayern München, die hem onder contract nam.

Helaas was dit een slechte keuze van de voetbalclub. Sanchez speelde in 12 wedstrijden mee en wist hierbij geen enkel doelpunt te scoren. Ook was hij geen meerwaarde voor het team. Zijn erelijst is dan ook heel beperkt.

4. Massimo Taibi

Met een lengte van 1,90 m lijkt Massimo Taibi de perfecte keeper. Dat heeft hij ook voor verschillende clubs gedaan waaronder Manchester United en de Italiaanse voetbalclub Reginna. Ondanks dat hij 12 treffers in de Italiaanse topvlucht wist te stoppen, behoort hij zeker niet tot de allerbeste doelmannen. Er zijn er die het heel wat verder hebben geschopt.

5. Fabio Coentrao

Je kent hem misschien wel van het WK van 2010 en 2014, en hij speelde ook op het EK van 2012. Hij leverde toen goede prestaties, maar het ging mis na een hamstringblessure. In het seizoen 2016/17 kwam hij slechts drie keer uit voor Real Madrid. Een hamstring dus maakt hem niet tot de beroerdste voetballer ooit, maar vanwege de verminderde prestaties is hij niet meer zo geliefd als vroeger.

6. Gerard den Haan

De voormalige Nederlandse profvoetballer Gerard den Haan noemt zichzelf de slechtste voetballer die er ooit was. Hij had vooral te maken met technische beperkingen. Het kwam regelmatig voor dat hij al brakend het veld afliep. Dankzij zijn hoge pijngrens en hard werken werd hij populair, maar een topscorer is hij nooit geworden.

Gerard den Haan schoppen en slaan
de slechtste voetballer van Nederland

7. Bojan Krki

Deze Spaanse profvoetballer, geboren in 1990, staat bekend als aanvallende middenvelder of vleugelaanvaller. Hij speelt voor de Japanse voetbalclub Vissel Kobe. Zijn debuut vond in 2008 plaats, in het Spaanse voetbalelfteam.

Je zou denken dat dit een goede start was maar helaas, verder dan slechts één interland is hij nooit gekomen. Dit had te maken met het vertrek van manager Frank Rijkaard bij Barcelona. Het gemis van de Nederlandse manager werd hem te veel.

8. Stephen Ierland

Met zijn vriendelijke Ierse gezicht trekt Stephen Ierland de belangstelling, maar ook doordat hij het winnend doelpunt maakte tijdens het EK 2008. Zijn populariteit kreeg een dieptepunt toen hij in 2017 een wedstrijd tegen Tsjechië moest spelen. Zijn vriendin had op dat moment een miskraam gekregen, maar dat wou hij niet vertellen. Daarom verzon hij dat zijn oma plotseling was overleden.

Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel. De media kwam erachter dat zijn oma nog leefde. Hij veranderde zijn verhaal: niet de oma aan zijn moeders kant maar die aan vaderskant was overleden. Weer achterhaalde de media de leugen, uiteindelijk gaf hij toe dat hij de selectie wou verlaten omdat zijn vriendin een miskraam had gekregen.

Natuurlijk maakt deze leugen hem niet tot een slechte voetballer, maar het betekende wel gelijk het einde van zijn populariteit. Eerlijkheid duurt nog altijd het langst.

9. Bebe

Tiago Manuel Dias Correia, beter bekend onder de bijnaam Bebe, werd in 1990 in Portugal geboren. Hij speelt als aanvaller en tekende in 2016 een contract bij de Spaanse voetbalclub SD Eibar. Zijn doorbraak was bij Manchester United, waar hij twee wedstrijden speelde in de Premier League. Dat waren gelijk zijn twee enige wedstrijden. De rest van de tijd presteerde hij weinig, en Manchester United besloot er uiteindelijk een punt achter te zetten.

10. Milton Nunez

Hij komt uit Colombia, is in 1972 geboren en heeft toch wat internationale doelen op zijn naam staan. Ook kreeg hij een aantal onderscheidingen, maar lang niet zoveel als andere profvoetballers.

Hij behoort tot de slechtste spelers omdat hij voor £ 1,6 miljoen een contract tekende waarbij hij slechts eenmaal uitkwam voor Sunderland. Het gerucht gaat rond dat de club de verkeerde speler had binnengehaald. In 2017 gaf hij in een interview toe dat deze geruchten klopten. Laten we zeggen dat hij mazzel heeft gehad, maar wel ten nadele van Sunderland.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven