Muurdecoratie babykamer: 25x inspiratie opdoen

Bijgewerkt: 5 februari 2024

Shop de leukste muurdecoratie voor de babykamer of maak het zelf. Weet je nog niet welke stijl je wil, de materialen of de kleuren? In deze blog vind je maar liefst 25 ideeën voor de leukste muurdecoratie. En ook nog eens tegen betaalbare prijzen, soms zelfs gratis.

1. Muurschildering met babydieren

Niet alleen mensenbaby’s zijn schattig, maar ook babydieren. Bijvoorbeeld jonge konijntjes, babyolifantjes, puppy’s en kittens. Ben je een beetje handig met het penseel? Schilder dan schattige babydieren op de muur.

Wanneer je niet zo creatief bent, koop dan muurstickers of behangstickers met babydieren. Makkelijk te bevestigen en je hebt hiermee goedkopere muurdecoratie voor de babykamer.

Uil op tak

De uil op tak is al jarenlang erg populair als muurdecoratie. Verkrijgbaar als fotobehang of als muursticker.


Uiltjes als decoratie zijn zo geliefd omdat het grappige vogels zijn. Met hun twee grote ogen kijken ze je verbaast aan. Uilen zijn nachtdieren dus ze waken ook nog eens over baby, terwijl deze ligt te slapen.

3. Wandplanken om van alles op te bergen

De slaapkamer moet niet alleen mooi ogen maar ook praktisch zijn. Met wandplanken vrolijk je de muur op, en je creëert ruimte om boeken of knuffels op te bergen. Denk ook eens aan decoratieve items zoals fotolijstjes of beeldjes. Kies voor items die bij het thema en de inrichting van de babykamer passen.

4. Geboortedatum kunst

Heb je geboortekaartjes verstuurd? Laat het geboortekaartje in een groter formaat afdrukken en lijst dit in. Of maak er een kunstwerk van. Je kunt bijvoorbeeld het geboortekaartje op de muur schilderen, in mooie lettertypen en opvallende kleuren.

Misschien heb je een geboortebord in de tuin (of stond deze er nog). Heb je hem nog? Fris hem op, bijvoorbeeld door hem opnieuw te schilderen. Monteer het geboortebord tegen de muur van de babykamer. Alweer geweldige decoratie, en nog gratis ook want het geboortebord had je al.

5. Fotocollage

Tijdens en na de zwangerschap heb je een hoop foto’s gemaakt. Maak een collage van echofoto’s, familiefoto’s en andere speciale momenten. Gebruik hier speciale collage-fotolijsten, of knutsel zelf iets in elkaar. Je kunt ook elke foto in een klein lijstje doen, en vervolgens apart van elkaar aan de muur hangen.

6. Luchtballonnen

Creëer een speelse aan dromerige uitstraling waar je babyuren naar kan kijken. Plak luchtballonmuurstickers op de muur of op de kast. Maak het extra vrolijk door voor een decoratieve luchtballon te kiezen. Heel leuk om aan het plafond gehangen, of ergens neer te zetten.


7. Maak een sterrenhemel

Ik hou van jou, tot voorbij de sterren. Laat dit zien met glinsterende sterren aan het plafond. Dit zorgt voor een rustgevende slaapomgeving. Je kunt sterren op het plafond schilderen, of je gebruikt speciale stickers. Er zijn zelfs glow-in-the-dark sterren verkrijgbaar, die in het donker oplichten.

Overigens duurt dat oplichten nooit langer dan 30 minuten, hierna doven de sterren langzaam uit. Zo wordt je kindje niet de hele nacht afgeleid. De sterren laden zich weer op zodra er daglicht of kunstlicht bijkomt.

8. Houten letters

Koop of maak houten letters en versier hier de muur mee. Spel de naam van de baby of een bijzonder woordje of een zinnetje. Let goed op de afmeting van de letters, alles bij elkaar moet het leesbaar zijn en niet de hele muur opvullen.

9. De regenboogmuur

Zoek je bijzondere muurdecoratie voor de babykamer? Schilder een regenboog over de hele muur. Dit zorgt zeker voor een vrolijke uitstraling. Durf je het niet aan om de muur verschillende kleurtjes te geven, maak dan gebruik van behang of een regenboog muursticker.

10. Zachte dierenkoppen aan de muur

Wild en toch zacht, met deze dieren kopen breng je de leukste muurdecoratie aan.


Hang de dierenkoppen naast elkaar aan dezelfde muur, dit geeft het leukste effect. Richt de rest van de babykamer ook met jungledieren in. Bijvoorbeeld een poster, muurstickers of speelgoed dat hierbij past.

11. Schaduwdoos met herinneringen

Een schaduwdoos is een ondiep kistje of doosje dat je met de opening naar voren aan de muur hangt. Veel het kistje of het doosje met babyherinneringen. Bijvoorbeeld het geboortekaartje, de eerste sokjes en het speentje.

12. Kleurrijk behang

Kies een opvallend en kleurrijk behangpatroon. Je hoeft niet alle muren te behangen. Het is ook leuk om dit slechts bij één muur te doen, en de rest in aan neutrale kleur te schilderen of te behangen.

13. Bloemenkrans aan de muur

Bevestig een mooie bloemenkrans aan de muur, als een decoratief accent. Zeer leuk voor een meisjeskamer. Maak er eventueel een bloementhema van waarbij je gebruik maakt van vergelijkbare wanddecoratie.

14. Een geweldige citaatmuur

Ben je ook zo bol op citaten? Schrijf een inspirerend citaat of een zegen op de muur. Doet dit met verf (met behulp van sjablonen) of watervaste stiften. Werk eerst met potlood zodat je het citaat alleen maar met stift of verf hoeft over te trekken. Deze citaten zijn erg leuk voor de babykamer:

 • “Dromen beginnen hier.”
 • “Je bent ons klein wonder, onze grote vreugde.”
 • “Avonturen beginnen met het omdraaien van de eerste bladzijde.”

15. Groeimeter

Natuurlijk wil je de groei van je zoon of dochter bijhouden. Bevestig een groeimeter aan de muur. Kies voor een groeimeter die bij de rest van de inrichting past. Let ook even op het materiaal. Een papier of kartonnen groeimeter is goedkoop, maar kan snel scheuren. Kies bij voorkeur voor een meter die gemaakt is van duurzaam canvas of stof. Dan weet je zeker dat hij lang meegaat.

Meet elk jaar de lengte van je kind. Laat het kind op blote voeten op sokken met de hakken tegen de muur staan. Maak van het meten een speciaal moment. Doe dit bijvoorbeeld op de verjaardag van je kind, of op een andere belangrijke datum.

Extra: nog 10 ideeën voor de babykamer

Dit waren de 15 leukste ideeën voor muurdecoratie op de babykamer. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Hieronder volgen er nog 10.

 1. Kleurverloopmuur: Schilder een kleurverloop op de muur voor een eigentijdse uitstraling.
 2. Wolkenmuur: Schilder witte wolken op een blauwe achtergrond.
 3. Silhouetmuur: Hang silhouetten van de baby in verschillende groeistadia op.
 4. Maan en sterren: Versier met maan- en sterrenmuurstickers voor een betoverende sfeer.
 5. Origami dieren: Maak origami dieren en hang ze op als decoratie.
 6. Familieboom: Maak een familieboom met foto’s van familieleden.
 7. Krijtbordmuur: Schilder een muur met krijtbordverf. Gebruik deze muur om tekeningen te maken en notities achter te laten. Later kan je kindje op de muur tekenen.
 8. Sprookjesmuur: Kies een sprookjesthema met kastelen, feeën en draken.
 9. Brieven aan de baby: Schrijf brieven aan de baby en lijst ze in. Hang ze aan de muur, als bijzondere herinnering.
 10. Babyschoentjes: Bevestig de eerste babyschoentjes aan de muur. Wat een schattige herinnering!

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven