Babyknuffel met naam geborduurd

Bijgewerkt: 5 februari 2024

Leuk om cadeau te geven of voor je baby te kopen: een baby kunnen met naam. En vrijwel alle gevallen wordt de naam erop geborduurd. Soms wordt gebruik gemaakt van een printtechniek, hoewel de resultaten dan minder goed zijn.

Waarom knuffels met naam zo populair zijn

Hoewel baby niet kan lezen, heeft een knuffel met naam iets bijzonders. Is niet voor het kind, iets persoonlijks. Maar het is ook een mooie herinnering voor later. Daarom zijn dit populaire kraamcadeautjes. Maar het is ook leuk om het voor je eigen kind te kopen.

Babyknuffel met naam laten borduren

Je kunt natuurlijk zelf de naam op een knuffel borduren, maar het is beter om dit te laten doen. Je krijgt dan een mooi en kwalitatief resultaat.

Hieronder enkele aandachtspunten om een babyknuffel met naam erop geborduurd te bestellen.

Een knuffel van goede kwaliteit

Let op met aanbieders van goedkope naamknuffels. Wanneer de knuffel van lage kwaliteit is, gaat deze niet lang mee. Kies voor knuffels die gemaakt zijn van duurzame materialen. Dit soort materialen zijn veel beter bestand tegen slijtage.

Hoe weet je of de babyknuffel van goede kwaliteit is? In een webshop zie je dit soms aan de prijs. Tien euro is wel erg goedkoop, hiervan kun je geen topkwaliteit verwachten. Toch kunnen deze knuffels redelijk lang meegaan, mits er voorzichtig mee wordt omgegaan. Voor kwalitatieve producten liggen de prijzen tussen de € 15 en € 25. Deze producten zijn goed bestand tegen ruwe kinderhandjes en veelvuldig wassen.

Daarnaast zie je het aan het merk. Zo zijn knuffels van Happy Horse van een zeer goede kwaliteit. Ook de merken Hansa, Astrup, Heless en Jellycat zijn van een verrassend goede kwaliteit met een lange levensduur.


Het borduren van de naam

Het is aan te raden de naam op de knuffel te laten borduren. Kies liever niet voor printen, omdat de opdruk snel slijt. Het borduren gebeurt met een speciale borduurmachine. Vooraf geef je de naam en het lettertype door. Let hierbij goed op de juiste spelling. Wanneer je de naam verkeerd spelt, is dit je eigen fout en krijg je dit niet vergoed.

Bij ontvangst is het belangrijk om goed naar eventuele foutjes te kijken. Zit het borduursel goed vast of hangen er draadjes los? Gaat het om het lettertype dat je gekozen hebt? En is de naam door de webshop of de aanbieder goed op de babyknuffel geborduurd? Heeft de aanbieder een fout gemaakt, dan kun je om een nieuwe knuffel vragen.

Thuis laten bezorgen

Vroeger kon je een knuffel alleen in een fysieke winkel en soms op de markt laten borduren. Tegenwoordig stel je dit via verschillende webshops. Het voordeel hiervan is dat je alles online doorgeeft. Je hebt keuze uit verschillende knuffels, kleuren en afmetingen. Je geeft de naam en eventueel het lettertype door. Soms mag je ook de kleur van het borduurgaren aangeven.

Je bestelling wordt netjes thuisbezorgd. Het is belangrijk om bij ontvangst direct op kwaliteit te controleren. De knuffel mag niet beschadigd zijn, en het borduursel moet er netjes uitzien.

Heb je de bestelling niet ontvangen? Neem dan contact met de webshop op. Ze moeten achterhalen waar je bestelling is gebleven. Mocht je pakketje kwijt zijn geraakt of per ongeluk ergens anders zijn bezorgd, dan is de webshop verplicht om een vervangende knuffel, ook weer met naam, op te sturen. Het alternatief is je geld terugkrijgen.


Onderhoudstips voor babyknuffel met naam

Een knuffel met hierop de naam geborduurd is vooral een mooie herinnering voor later. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de knuffel lang meegaat.

Deel de knuffel niet met andere kinderen. Niet alleen gaat het hierdoor sneller slijten, ook doe je dit vanwege hygiënische redenen niet.

Houd de knuffel zeker uit de buurt van huisdieren. Die kennen erop gaan knabbelen of het zelfs kapot bijten. Eenmaal beschadigd is het lastig om dit te repareren. Vooral wanneer de schade groot is.

Bij intensief gebruik kunnen er scheurtjes of gaten in de babyknuffel ontstaan. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te repareren. Dit kun je zelf met naald en draad doen. Werk hierbij zeer nauwkeurig. Eventueel maak je een afspraak bij een berendokter, zodat de knuffel professioneel gerepareerd wordt. Je moet wel weten dat de wachtlijsten bij berendokters zeer lang zijn.

Schoonmaken van de knuffel

Hygiëne is belangrijk, daarom maak je de knuffel regelmatig schoon. Maar dit doe je ook om het vachtje van de knuffel mooi te houden.

Was de knuffel regelmatig volgens de aanbevelingen op het etiket. Sommige knuffels met naam mogen in de wasmachine. Kies altijd voor een lage wastemperatuur (30 °C). Gebruik een mild wasmiddel, bijvoorbeeld voor wol of voor zijde. Hiermee voorkom je dat het materiaal als gevolg van agressief wasmiddel beschadigt.

Mag het knuffeltje niet in de wasmachine? Was het dan op de hand, ook weer op een lage temperatuur en met een mild wasmiddel. Hierna goed uitspoelen en voorzichtig uitknijpen.

Of je nu in de wasmachine of op de hand wast, het is aan te raden om de naam knuffel aan de lucht te laten drogen. Liever niet in de wasdroger. Het is ook niet verstandig om het knuffeltje te strijken, dit kan voor beschadiging zorgen.

Tip: niet in de zon laten drogen. Teveel zonlicht vervaagt de kleuren.

Maak foto’s met de knuffel

Je weet niet hoe lang de babyknuffel met naam van de baby meegaat. Daarom is het leuk om af en toe een foto van je kindje met zijn of haar knuffel te maken. Bewaar deze foto’s in een speciaal babyfotoalbum. Een mooie herinnering voor later.

Een knuffel mijn naam is niet alleen een fysiek object, maar vooral een emotionele herinnering. Koester deze en bewaar hem als een dierbare schat.

Extra tip: bestel twee dezelfde

Jonge kinderen raken soms heel erg aan hun knuffel gehecht. Merk je dat jouw kind helemaal gek is op zijn of haar naamknuffel? Bestel dan zo snel mogelijk een tweede exemplaar, in dezelfde kleur en met hetzelfde borduursel.

Mocht de eerste knuffel kapotgaan of kwijtraken, dan heb je altijd een reserve-exemplaar. Wacht niet te lang met bijbestellen, want de kans is aanwezig dat de oude knuffel niet meer verkrijgbaar is.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven