Lesbische films op Netflix: deze movies zijn hot

Liefde is liefde, dat staat vast. Wie of wat je bent doet er niet toe, iedereen houdt van de liefde! Heb je een Netflix abonnement? Dan ben je een gelukkig mens, want er staan een paar leuke lesbische films op Netflix. Ontdek welke LGBTI-films in 2023 populair zijn.

Margarita with a Straw

  • 2014
  • Speelduur: 1 u 40m

Een Indiase vrouw met een hersenverlamming besluit om in New York bestuderen. Ze wordt onverwacht verliefd op een andere vrouw. Ze staat aan het beginpunt van een reis van zelfontdekking.

Margarita with a Straw is een emotioneel geladen lesbische film. Het heeft een goede opbouw en wordt ondersteund middels mooie muziek. Je krijgt een kijkje in de belevingswereld van een rolstoelgebonden jonge vrouw die met onverwachte menselijke verlangens te maken krijgt. Een mooi pareltje om te ontdekken.

Elisa y Marcela

  • 2019
  • Speelduur: 1 u 43m

Deze dramafilm/biografie speelt zich af in Spanje, het jaar 1901. Marcela Gracia Ibeas en Elisa Sanchez Loriga zijn twee lesbische vrouwen die met elkaar willen trouwen. Alleen staat de Spaanse wet het in deze periode niet toe. Daarom besluit Elisa om zich voor te doen als man, om zo met Marcella in het huwelijksbootje te kunnen stappen.

Uiteindelijk trouwen ze als man en vrouw met elkaar. Deze indrukwekkende film laat zien hoe homoseksualiteit in het verleden niet getolereerd werd, en soms zelfs strafbaar was. De actrices weten een geloofwaardige chemie neer te zetten.

Carol

  • 2015
  • Speelduur: 1 u 48m

Ook deze lesbische film gaat terug in de tijd. Hij neemt je mee naar New York, het jaar 1950. Therese is een vrouw van in de 20 die een saai baantje in een warenhuis heeft. Ze droomt van een ander leven, met meer opwinding. Dan komt ze de oudere vrouw Carol tegen. Er is een klik tussen deze twee en ze beginnen een relatie. Enig probleem is dat Carol gehuwd is, en bang om te scheiden. Door een scheiding kan ze haar dochter kwijtraken.

Een sfeervolle lesbische film waar je zeker voor moet gaan zitten. Het tweede gedeelte van de film kan wat langdradig overkomen, maar het is nog steeds goed gespeeld. Vooral vanwege het mooie liefdesverhaal.

Below her Mouth

  • 2016
  • Speelduur: 1 u 34m

Dit erotisch drama draait om de succesvolle modejournaliste Jasmine, verloofd en met zicht op een goede toekomst. Tijdens het uitgaan komt ze een andere vrouw tegen waar ze een chemie mee voelt. De twee vrouwen beginnen een affaire. Voor Jasmine voelt het als een fantasie aan, maar voor de ander is het een serieuze zaak.

Een mooie intieme film met een niet al te lange speelduur. Af en toe een beetje gedurfd, maar de meeste vrouwen zullen hiervan houden.

Orange Is The New Black

Deze Netflixserie (het is geen film) is razend populair. Het gaat om Piper, een doodnormale getrouwde vrouw (met een man), die in het verleden een relatie met een andere vrouw had. Ze transporteert drugsgeld voor haar ex-geliefde. Hierbij wordt ze opgepakt en veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf.

In de vrouwengevangenis komt ze opnieuw in aanraking met haar ex-geliefde. Maar ook krijgt ze te maken met zowel kameraadschap als vijandschap. De serie bestaat in totaal uit zeven seizoenen en is bingewatchen waardig.

Lesbische series en films op Netflix

Netflix komt regelmatig met nieuwe lesbische series en films. Sommigen verdwijnen na enkele maanden, andere blijven jarenlang staan. Ik probeer het overzicht hierboven zo actueel mogelijk te houden. Merk je dat een bepaalde film of serie niet meer op Netflix staat, laat dit dan in een reactie onderaan dit artikel weten.


Welke film moet je gezien hebben op Netflix?

De beste film op Netflix, en tevens ook de duurste Netflix film ooit, is The Gray Man. Deze film, uit 2022, heeft een speelduur van 2 uur en 9 minuten. De actiefilm draait om een CIA-agent die vernietigende geheimen onthult. Als gevolg hiervan wordt er een prijs op zijn hoofd gezet, en kan hij niks anders dan vluchten. Er wordt flink op hem gejaagd.

Natuurlijk zijn er nog veel meer goede films op dit streamingplatform te zien. Bijvoorbeeld Don’t Look Up, Roma en 22 July. Wat de 11 geweldige film kent, zal de ander misschien saai vinden. Daarom is het ook lastig om te bepalen welke film je gezien moet hebben.

Even een vraag tussendoor: hoeveel vrouwen vallen op vrouwen?

Nu we het toch over lesbische films hebben, laten we eens wat cijfertjes erbij nemen. Weet jij hoeveel vrouwen op vrouwen vallen? Ruim 18,5% van de vrouwen voelt zich seksueel aangetrokken tot andere vrouwen. Dat blijkt uit verschillende onderzoeken.

Toch is het niet zo dat de wereldbevolking uit 18,5% lesbische stelletjes bestaat. Sommige vrouwen durven hier niet voor uit te komen. Anderen twijfelen erg lang, of weten niet wat ze met hun gevoelens aan moeten. Daarnaast is homoseksualiteit in sommige culturen ongepast, en soms zelfs verboden.

Gelukkig doen we hier in West-Europa niet moeilijk over. Heb je bepaalde gevoelens voor een meisje of vrouw? Kom er gewoon voor uit. In het artikel flirten met een lesbische vrouw lees je hoe je haar op de juiste manier versiert.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven