Vrouwenlogica: dingen die je over vrouwen moet weten

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Vrouwenlogica is mysterieus. Je kunt het als man niet begrijpen, en het is iets dat in alle culturen voorkomt. Op straat, sociale media, op het werk of in de klas. Benieuwd wat er in de vrouwelijke geest omgaat? Hieronder 15 voorbeelden van vrouwelijke logica.

Wenkbrauwhaartjes uittrekken en weer terug tekenen

Wanneer je een vrouw wil versieren of op zijn minst wil begrijpen, zijn er een aantal dingen die met betrekking tot vrouwenlogica moet weten. Niet alleen hoe ze zich gedraagt maar ook waarom ze bepaalde dingen doet.

Een van die typische vrouwenlogica dingetjes is de wenkbrauwhaartjes met een pincet uittrekken, en het liefst allemaal. Om vervolgens met een speciaal potlood de wenkbrauwen te tekenen. Sommige vrouwen laten permanent wenkbrauwen tatoeëren.

Why? Omdat een vrouw nooit tevreden is over haar uiterlijk. De wenkbrauwen zijn te dik of te dun, te groot of te klein. En die haartjes die uitsteken, dat kan echt niet. Daarom wordt ervoor gekozen om ze dunner maken en vervolgens bij te tekenen. Zo ontstaat er een mooie strakke lijn.

Door alle haartjes weg te laseren en vervolgens wenkbrauwen te tatoeëren, bespaart de vrouw een hoop tijd. Dus wanneer je indruk op haar wil maken: zeg dat ze mooie wenkbrauwen heeft. Zelfs wanneer het lijkt alsof ze 24 uur per dag verbaasd kijkt (zo hoog heeft zij ze laten tatoeëren).

Emotie boven ratio

Als man is het moeilijk om een vrouw te begrijpen. Al helemaal wanneer ze op bepaalde manieren reageert, die je niet aan had zien komen.

“Jij bent mijn zielsverwant.”
Zij: “ja het zal wel.”
Even later zegt zij: “waarom kan je nooit iets romantisch zeggen?”


Mannen denken rationeel. Dit betekent dat ze gebruik maken van de reden en logica. Vrouwen doen dat ook, alleen op een hele andere manier. Bij vrouwen worden emoties soms boven rationeel denken geplaatst.

Maar waarom zijn vrouwen soms zo emotioneel? Dit komt omdat het vrouwenbrein op een andere manier werkt dan mannelijke hersenen. Mannen zijn direct klaar voor actie. Vrouwen schatten de gevolgen van een actie eerst in.

Overigens is het zo dat veel mannen net zo emotioneel zijn als vrouwen. Alleen laten mannen dit niet zo snel blijken, en zijn vrouwen veel makkelijker in het tonen van hun emoties.

Ze houdt van emotie in haar leven

Een vrouw voelt zich af en toe verdrietig, boos of gefrustreerd. Bovendien vinden vrouwen het helemaal niet erg om te huilen. Vooral niet wanneer ze een romantische film kijkt. Het is je vast wel eens opgevallen dat vrouwen van romantische films of van drama’s houden.

Mannen voelen zich helemaal thuis bij actiefilms, thrillers en soms horrorfilms. Hoewel vrouwen hier ook zeker van kunnen houden. Maar wanneer ze slecht in hun vel zitten geven ze toch de voorkeur aan een romantische film, dat is een feit.

Wanneer het even niet zo lekker gaat, heb dan respect voor het feit dat ze een romantische film wil kijken, naar romantische muziek luisteren of in een (voor haar) goed boek duikt. Het is zoiets als sporten voor mannen: het zorgt voor afleiding en dat de emoties langzaam naar de achtergrond verdwijnen.

Veel geld aan het kapsel uitgeven

Mannen besteden hooguit € 20 aan de kapper. Of ze scheren hun haar zelf. Misschien kan een vriend of familielid dit doen, dat scheelt ook weer geld.

Dit is voor een vrouw een echte no-go. Tenzij een goede vriendin of een familielid professioneel kan knippen, komt niemand anders dan de kapper aan haar lokken. Ze geeft makkelijk € 100 en misschien wel € 200 aan een knipbeurt en verfbeurt uit.

En of dat nog niet genoeg is, koopt ze elke maand voor tientallen tot honderden euro’s aan verzorgingsproducten. Allemaal bedoeld om het kapsel elke dag mooi in model te krijgen. Dat is ook nog een dingetje om rekening mee te houden: veel vrouwen hebben dagelijks minimaal 20 minuten nodig om hun haar te doen. Sommigen zijn er zelfs een uur mee bezig.

Wil je haar onverwacht mee uit nemen? Bel minstens anderhalf uur van tevoren. Dit geeft haar alle tijd om de juiste kleding uit te zoeken en haar kapsel in orde te brengen. En wonen jullie samen of zijn jullie getrouwd, accepteer het dan dat een gedeelte van jullie geld naar de kapsalon en haarverzorgingsproducten gaat.

Ze kijkt altijd wat haar vriendinnen doen

Je wil weten wat zij leuk vindt en wat haar mening is. Maar ze lijkt zich aan haar vriendinnen te spiegelen. Het komt omdat vrouwen vaak een diepe band met elkaar aangaan. Een echte vriendschap uit zich in veel contact met elkaar hebben en samen vrouwendingen doen. Maar ook van dezelfde dingen houden.

Je ziet ook vaak dat vriendinnen achter dezelfde man jagen. Dit komt omdat ze dezelfde interesses hebben. Overigens is het zo dat wanneer een man één van de twee afwijst, de kans groot is dat de ander haar interesse in de man in kwestie verliest.

Vervelend dat ze altijd kijkt wat haar vriendinnen doen of leuk vinden? Maak er geen probleem van. Mannen doen het ook, waarbij ze vooral elkaar uitdagen. Bijvoorbeeld wie het verst kan plassen, of hij het aandurft om parachute te springen.

Als man zijnde is het beter om haar beste vriendin te accepteren. Wanneer je geen goede band met de vriendin van je vriendin of vrouw hebt, loop je tegen een groot probleem aan. Het zal altijd tussen jullie instaan.

Aandacht trekken om vervolgens te negeren

Begrijp jij vrouwenlogica nog? Sommige vrouwen (of meisjes) zijn uren bezig met het trekken van de aandacht van een man (of jongen). Om hem, wanneer hij aandacht aan haar schenkt, te negeren.

Het kon best vaak voor, iemand negeren die je leuk vindt. Dit heeft verschillende redenen. Maar meestal komt het omdat ze niet zo goed weet hoe ze moet reageren. Ze voelt zich onwijs kwetsbaar. Negeren is dan een soort zelfbescherming.

Het kan ook een spelletje zijn. Je weet wel, het spel van aantrekken en afstoten. Stelletjes die al langer bij elkaar zijn doen dit omdat ze verschillende behoeftes aan emotionele intimiteit hebben. In andere gevallen kan het om angst of onzekerheid gaan.

Wispelturig gedrag is heel vervelend. Wanneer je merkt dat iemand veel aandacht trekt en vervolgens negeert of afstoot, moet jij je afvragen of je hier wel mee door wil gaan. Bedenk dat het gedrag ook in de toekomst zal blijven bestaan. Maar een beetje aantrekken en negeren kan ook onderdeel uitmaken van flirten. Zolang het maar niet vervelend wordt.

Mannen moeten leiders zijn

Wanneer een vrouw een man leuk vindt, doet ze vaak niks. Ze wacht op het magische moment totdat hij de eerste stap zet. Vrouwenlogica, of heeft dit met iets anders te maken?

Eigenlijk is dit allemaal aan de natuur te danken. Bij veel dieren is het mannetje degene die de leiding neemt. Het mannetje moet het vrouwtje imponeren en verleiden. Hierbij bepaalt het vrouwtje of ze op zijn avances ingaat.

Mensen zien zichzelf als hooggeplaatste wezens, maar in principe zijn we niks anders dan zoogdieren. Met nog een aantal natuurlijke instincten. Het is dus heel normaal dat vrouwen ervan uitgaan dat mannen de leiding nemen. Hoewel je steeds vaker vrouwen ziet die ook de eerste stap zetten.

Ze wil dat je haar vertelt dat ze mooi is

Zelfs de meest lelijke vrouw wil horen dat ze door haar partner of crush aanbeden wordt. Dat ze de mooiste van de wereld is. Natuurlijk is ze zo realistisch genoeg om te weten dat dit niet het geval kan zijn, maar ze wil het wel horen.

Wanneer een man een vrouw vertelt dat ze mooi is, zegt ze vervolgens dat ze lelijk is. Wat moet je daar nou mee? Zwijgen is het slechtste wat je kunt doen, want zwijgen is toestemmen. Daarom moet de man vol blijven houden dat ze echt de mooiste is. Is het ooit mogelijk om vrouwen geheel te begrijpen?

Eten en afvallen

Twee dingen die een vrouw altijd wil: lekker eten of drinken, en gewicht verliezen (afvallen). Vraag er maar niet naar, ik weet dat deze twee tegenstrijdig zijn. Veel vrouwen zijn hun leven lang in strijd met hun gewicht. Om uiteindelijk met licht overgewicht, óf broodmager, de aarde te verlaten.

Mannen kunnen hier weinig mee. Sterker nog, mannen weten vaak ook hoe moeilijk het is om gewicht te verliezen. Vooral naar je 40ste. Wat een man in ieder geval nooit mag doen: zeggen dat ze teveel eet of te dik is. Dat is gewoon grof taalgebruik.

Zowel zeg begrepen voelen

Voor vrouwen is het heel belangrijk dat ze zich begrepen voelen. Gebeurt dit niet, dan neemt ze afstand. Je kent vast wel het verhaal van de vrouw die vreemdgaat, omdat haar man haar niet begrijpt. Nu wil ik niet zeggen dat alle vrouwen vreemdgaan, maar wanneer ze niet met haar partner kan communiceren is die kans wel groter.

Daarom is het zo belangrijk om een zeer sterke band tussen man en vrouw te smeden. Waar niets of niemand tussen komt.

Ze wil eerlijkheid (maar is zelf niet altijd eerlijk)

Het laatste wat over vrouwenlogica gaat is dat ze eerlijkheid wil. Ze wil dat een man de waarheid zegt, maar wel op een vriendelijke manier. Want ze houdt er niet van om gekwetst te worden.

Aan de andere kant liegen vrouwen net zo vaak als mannen. Vrouwen zijn wel wat beter in liegen, ondanks dat ze emotioneler zijn. Maar juist dat werkt in hun voordeel, want hierdoor hebben ze geleerd om op emoties van anderen in te spelen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven