Grohe of Hansgrohe: wanneer je een keuze moet maken

Bijgewerkt: 23 juli 2023

Je gaat voor een nieuwe badkamer of alleen een douchekop, wastafelkraan of andere sanitaire onderdelen. De twee meest bekende merken zijn Grohe en Hansgrohe. Beiden van prima kwaliteit, daar is niks van te zeggen. Maar wat is beter, Grohe of Hansgrohe? Deze twee merken lijken op elkaar maar zijn zeker niet hetzelfde. Toch hebben ze een gelijke oorsprong. Ontdek de belangrijkste verschillen en hoe het met de kwaliteit zit.

Sanitair en benodigdheden kopen

Een nieuwe badkamer of toilet, dan ga je natuurlijk voor een goede kwaliteit. Dit geldt ook voor de onderdelen of benodigdheden op de badkamer of het toilet. Er zijn een aantal grote sanitaire merken waaronder GROHE, Hansgrohe, Wiesbaden en Geberit.

Bovenstaande namen noem je ook wel de A merken sanitair. Ze leveren altijd een goede kwaliteit. Hierbij heb je keuze uit verschillende producten, modellen en prijsklassen. Wel is het zo dat de A merken sanitair wat duurder is, maar je betaalt natuurlijk voor de kwaliteit.

Ervaar de perfectie van GROHE. Ze bieden innovatieve designs en kwaliteit. Maar het gaat ook om waterbesparing. Upgrade je badkamer!

Bekijk GROHE assortiment

De twee verschillende bedrijfsnamen

Het merk GROHE kennen de meeste wel, maar wist je dat er ook een bedrijf met de naam Hansgrohe is? Nee deze twee zijn niet hetzelfde! Maar vanwege de merknaam, die bijna hetzelfde is, is er sprake van enige verwarring.

Dat deze twee namen op elkaar lijken is geen toeval. Het bedrijf Hansgrohe is in het jaar 1901 opgezet door Hans Grohe, vandaar de naam. In 1936 richt de tweede zoon van Hans een eigen sanitairbedrijf op, genaamd Friederich Grohe. Nadat investeerders het bedrijf Friederich Grohe in 1999 overnamen werd de naam afgekort naar GROHE.

De basis van beide bedrijven liggen dus in een en dezelfde familie. Maar het zijn tegenwoordig twee aparte en zelfs concurrerende bedrijven.

Wat is beter, GROHE of Hansgrohe?

Nu de vraag: wat is beter, GROHE of Hansgrohe? Een lastige want er zijn zeker wel verschillen tussen deze twee. GROHE is zowel in Nederland als België bekender, maar dit wil niet zeggen dat ze ook beter zijn. Hansgrohe heeft namelijk in andere landen een grote naamsbekendheid.

Het grootste verschil zit hem in de producten. GROHE is gespecialiseerd in kranen, zowel voor wastafels als douches en badkuipen. Hansgrohe specialiseert zich in douchekoppen.

Op basis hiervan kun je al bepalen wat beter is. Heb je een kraan nodig, kies dan voor het merk GROHE. Ga je voor een nieuwe douchekop dan moet je bij Hansgrohe zijn.


Het verschil in kwaliteit

Natuurlijk is het ook belangrijk om naar de kwaliteitsverschillen te kijken. Om eerlijk te zijn: die zijn er niet. Zowel GROHE als Hansgrohe leveren een perfecte kwaliteit. Wel is het even opletten want Hansgrohe heeft een tweede merk, genaamd Axor. Sommigen vinden de producten van Axor weer wat minder, maar dit is een kwestie van persoonlijke smaak.

Dit zijn de meest populaire producten

Je kunt natuurlijk ook kijken naar de meest populaire producten per merk. Dan kom je hier op uit:

GROHE

  • Keukenkraan
  • Douchekop
  • Wastafelkraan

Hansgrohe

  • Douchekop
  • Doucheslang
  • Badkraan

Je ziet dat het merk GROHE vaker in de keuken voorkomt, hierna in de badkamer. Terwijl Hansgrohe echt een douche- en badmerk is.

Het prijsverschil tussen deze twee

Het laatste verschil tussen GROHE of Hansgrohe: de prijs. Het prijsverschil kun je alleen controleren door twee gelijkwaardige producten langs elkaar te leggen. Daarom neem ik er een handdouhe bij met een diameter van 10 cm en 3 staalsoorten. Gewoon een heel eenvoudig model. Die van GROHE kost € 26, van Hansgrohe € 27.

Wanneer je op het gebied van andere gelijkwaardige modellen kijkt kom je tot dezelfde conclusie: het prijsverschil tussen deze twee merken is heel klein.

Hoe zit het dan met de kranen? Een wastafelkraan is in beide gevallen verkrijgbaar vanaf ongeveer € 40. De meer luxere modellen lopen op tot meer dan € 100. Ook nu weer zie je geen grote verschillen. Bij beide merken heb je de keuze uit eenvoudige of design modellen.

Conclusie: welke van deze twee is beter?

Eigenlijk is niet te zeggen welke beter is: Hansgrohe over GROHE. Beide merken scoren hoog op het gebied van design, aanbod en kwaliteit. Ook hebben ze allebei een prima prijs-kwaliteitverhouding. Vanuit dit oogpunt maakt het niet uit voor welk merk je gaat.

AspectGROHEHansgrohe
SpecialisatieKranen voor wastafels en douches/badkuipenDouchekoppen
KwaliteitUitstekende kwaliteitUitstekende kwaliteit
Meest populaire productenKeukenkraan, Douchekop, WastafelkraanDouchekop, Doucheslang, Badkraan
PrijsverschilKlein verschilKlein verschil
SpecialismeBadkamer en keukenBadkamer (voornamelijk douche)

Wel valt op dat elk merk zijn specifiek assortiment heeft. Wat hun specialisme is, dat heb je hierboven al kunnen lezen. Aan de hand hiervan weet je ook wel wat je moet kiezen. Hoe dan ook, of je nu voor Hansgrohe of GROHE gaat: je keuze is prima.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven