Ervaring met Black Latte: over de werking en bijwerkingen

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Black Latte belooft dat je wekelijks kilo’s aan gewicht verliest. Hier hoef je verder niks voor te doen. Het gaat hier om een houtskooldrankje dat niet alleen voor gewichtsverlies zorgt, maar ook je humeur verbetert. Tenminste, dat is wat de fabrikant belooft. Klopt dit ook en is het gebruik van Black Latte veilig? Lees de ervaring met Black Latte.

Dit is Black Latte

Black Latte is in 2019 razend populair: je zou er veel gewicht mee verliezen. Ideaal voor mensen die moeite hebben met afvallen. Zoals de naam al doet vermoeden is Black Latte gebaseerd op koffie. Daarnaast heeft het een aantal andere ingrediënten zoals actieve koolstof.

Een pakje Black Latte bevat 100 gram poeder. Hiervoor betaal je ongeveer €48. Koop je meerdere verpakkingen, dan betaal je naar verhouding minder: je krijgt dan korting.


Ingrediënten Black Latte

Voordat je iets eet of drinkt moet je wel weten wat de ingrediënten zijn. Je stopt toch niet zomaar iets in je mond? Ik heb de verpakking erbij genomen en alle ingrediënten op een rij gezet:

  • Maltodextrine (koolhydraat dat uit maïs komt)
  • Gedemineraliseerde weipoeder
  • Instantkoffie (oploskoffie)
  • Kokosnoot extract
  • Xanthaangom (verdikkingsmiddel)
  • Actieve houtskool
  • Chocolade smaak
  • L-carnitine (ammonium zout)
  • Kokosnoot smaak
  • Chromium picolinaat (chemische verbinding)

Hebben deze ingrediënten invloed op het afvallen (gewichtsverlies)? Een aantal wel. Chromium picolinaat wordt vaak als voedingssupplement verkocht en bevordert gewichtsverlies. Het is echter niet wetenschappelijk bewezen dat dit ook werkt.

L-carnitine is een ander interessant ingrediënt. Dit ammoniumzout wordt normaal in de lever en nieren aangemaakt en speelt een rol in de energieproductie. Een tekort aan L-cartinine leidt tot problemen met de vetverbranding.

Actieve kool in het drankje

Bijzonder is de toevoeging van actieve kool. Er is een hele hype rondom actieve kool ontstaan. Het helpt bij diarree, een hoog cholesterol of een slechte adem. Daarnaast zou actieve kool de stofwisseling verbeteren en helpen om gewicht te verliezen.

Dan is er natuurlijk nog het ingrediënt koffie (cafeïne). Van cafeïne is bekend dat het vetmoleculen losmaakt en afbreekt, met een betere vetverbranding tot gevolg.


Ervaring met Black Latte

Goed, je kent nu de ingrediënten en de werking van dit product. Wat is de ervaring met Black Latte? Een interessante vraag. Ik ben natuurlijk op zoek gegaan naar ervaringen van gebruikers. Grappig, ik kwam gelijk op een zeer lovende website uit. De dame in kwestie zou met Black Latte ruim 26 kg zijn afgevallen.

Ze had wat voor- en na foto’s geplaatst. Op de na-foto was ze inderdaad flink afgevallen. Overigens waren ook haar kapsel, wenkbrauwen, neus en lippen totaal veranderd. Zelfs haar moedervlekken waren verdwenen. Haha! Je begrijpt natuurlijk wel dat deze foto’s niet van één en dezelfde dame zijn. Wat mij betreft een erg onbetrouwbare website.

Black Latte is een populair drankje dat wordt gepromoot als een natuurlijk middel om gewichtsverlies te ondersteunen. Het bevat actieve ingrediënten zoals houtskool, kokosolie en L-carnitine, die beweren de stofwisseling te stimuleren en de eetlust te verminderen.


Over naar de echte Black Latte ervaringen. Die zijn helaas niet altijd positief. Sommigen vallen er wel van af, maar dit heeft voornamelijk met een aangepast dieet te maken.

Benieuwd naar mijn eigen ervaring met Black Latte? Ik moet eerlijk bekennen dat ik het niet eens heb uitgeprobeerd. Omdat de ervaringen niet bijzonder goed zijn, maar ook door wat een hoogleraar (universiteit Wageningen) verklaart.

Dit zeggen deskundigen erover

Witkamp is hoogleraar voeding en farmacologie. Ook hij heeft maar de ingrediënten gekeken. Zijn conclusie is dat je van de (lage) concentratie ingrediënten echt niet afvalt. Ook de actieve koolstof gaat je niet helpen, juist omdat deze ook in een lage concentratie in Black Latte zit.

Moet je dan maar actieve koolstof pillen gaan innemen? Nee, dit helpt alleen bij winderigheid en diarree. Afvallen doe je op een heel andere manier. Toch kan Black Latte je helpen afvallen. Dit komt doordat het drinken van dit product jou bewust maakt van wat je eet en drinkt. Hierdoor ga je beter op je voeding letten.

Is Black Latte gevaarlijk?

In een juiste dosering is Black Latte niet gevaarlijk. Aan de andere kant is niet gezegd dat dit middel ook daadwerkelijk helpt. Gebruik je dit toch, zorg dan vooral voor een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging. Alleen dan bereik je het gewenste resultaat en zul je afvallen. Black Latte zorgt dan voor de nodige ondersteuning. Zie het dus niet als wondermiddel maar een steuntje in de rug.

Black Latte kopen (Kruidvat, drogist en apotheek)

Black Latte is bij verschillende (buitenlandse) drogisterijen verkrijgbaar. Daarnaast bestel je dit product gemakkelijk online. Ben je ondanks de ervaring met Black Latte toch nieuwsgierig geworden, bekijk dan het aanbod.

Black Latte bij Kruidvat kopen? Bij deze bekende drogisterij is Black Latte *niet te koop. Let even goed op websites met de naam Kruidvat in hun domeinnaam. Deze websites horen niet bij Kruidvat, je bestelt bij een buitenlandse of een andere website. Het is niet aan te raden om dit te doen. Ditzelfde geldt voor Black Latte De Tuinen: ook bij De Tuinen is dit product niet verkrijgbaar.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven