Bitvavo inloggen: uitgelegd in vijf stappen

Bijgewerkt: 5 februari 2024

Handelen in cryptocurrency is spannend en kan erg winstgevend zijn. In Nederland zijn er niet zoveel handelsplatformen. Hierdoor kom je al snel bij een buitenlands platform uit. Wil je handelen op een platform van Nederlandse bodem? Dan is Bitvavo een geschikte keuze. In dit artikel lees je alles over Bitvavo inloggen.

Stap 1: maak een handelsaccount aan

Voordat je op Bitvavo kunt inloggen, moet je eerst een handels account aanmaken. Heb je deze al, sla deze stap dan over en ga direct door naar stap twee.

Handelsaccount aanmaken

Volg deze link om een account aan te maken. Hiermee krijg je gratis handelstegoed.

 • Kies je land van verblijf
 • Vul je voor- en achternaam in
 • Vul je e-mailadres in
 • Kies een sterk wachtwoord
 • Ga akkoord met de algemene voorwaarden, de privacyverklaring en de risico’s
 • Klik op Account aanmaken

Na het activeren van je account moet je nog jouw gegevens verifiëren. Dit doe je door het uploaden van een identiteitsbewijs, waarbij je bepaalde delen mag afschermen.

Stap 2: Bitvavo inloggen via de website

Het makkelijkst is handelen via desktop of laptop. Hierbij heb je goed overzicht van de cryptocurrency, de koersen en de tradingvensters.

Bezoek de website Bitvavo.com en klik rechtsboven op Login.

Stap 3: e-mailadres en wachtwoord

Vul altijd het e-mailadres in waarmee je geregistreerd hebt. Wanneer je een verkeerd e-mailadres invoert, kun je niet inloggen. Ben je het e-mailadres vergeten? Klik op het veld E-mailadres en kijk of er automatische suggesties tevoorschijn komen. Probeer ook in verschillende mailaccounts te kijken of je berichten van Bitvavo hebt ontvangen.

Vul als tweede je wachtwoord in. Je wachtwoord is afgeschermd en elk teken verschijnt als een bolletje op het scherm. Wanneer je het oogje met het \ klikt, word je wachtwoord zichtbaar. Doe dit alleen wanneer niemand mee kan kijken.

Stap 4: 2FA-code

Indien je gekozen hebt voor twee stapsverificatie, ga je naar je mobiele apparaat. Open de 2FA-app en neem de code over (vul deze op de website van Bitvavo in).

Heb je 2FA niet ingeschakeld? Dan hoef je deze code niet in te vullen. Overigens is het wel aan te raden om altijd 2FA in te schakelen. Hiermee voorkom je dat onbekenden of hackers toegang tot jouw account krijgen.

Ben je het mobiele apparaat met de 2FA- authenticator-app kwijt, of heb je geen toegang meer tot? Dan kun je niet inloggen. Neem contact op met Bitvavo en leg de kern van het probleem uit. Bitvavo vraagt om je identiteit te verifiëren. Kun je dit niet, dan krijg je geen toegang tot je account. Dit is om je account tegen kwaadwillende te beschermen, want Bitvavo kan natuurlijk niet zien of je daadwerkelijk de eigenaar bent.

Stap 5: klik op inloggen

De laatste stap is op de knop Inloggen drukken. Hierna kom je direct op het hoofdvenster van je account terecht. Je ziet de totale waarde van je portfolio mama aan de rechterkant het euro saldo en aan de onderkant de assets.

Word je niet ingelogd of ontvang je een foutmelding? Controleer het e-mailadres, het wachtwoord en de 2FA code op juistheid. Wanneer dit allemaal goed is en je kan nog steeds niet inloggen, kan er sprake zijn van een storing. Vooral wanneer het erg druk is op het platform, is inloggen soms tijdelijk niet mogelijk.

Bitvavo inloggen via de mobiele app

Op Bitvavo handelen kan niet alleen via de website, maar ook via hun mobiele app. Deze app is verkrijgbaar voor Androidapparaten en voor iPhones. Voordat je kunt inloggen, moet je eerst de app op je smartphone of tablet installeren.

Bitvavo inloggen via de app werkt op een vergelijkbare manier als via de website. Alleen komt er nog een extra stap aan te pas.

 1. Open de app op je mobiele apparaat
 2. Maak eventueel een account aan en verifieer je gegevens
 3. Inloggen: vul je e-mailadres en wachtwoord in
 4. Vul eventueel de 2FA-code in
 5. Kies een pincode om de app te beveiligen
 6. Klik op inloggen

Telkens wanneer je de app opent, hoef je alleen maar de pincode in te voeren of middels je vingerafdruk in te loggen. Hierdoor hoef je niet telkens je e-mailadres, wachtwoord en 2FA-code in te voeren. Dit bespaart een hoop tijd. Deze optie blijft net zolang beschikbaar, totdat je handmatig uitlogt. Of dat er sprake is van een (internet)storing waardoor je automatisch wordt uitgelogd.

Waarom kan ik niet bij Bitvavo inloggen?

Er zijn verschillende redenen waarom je niet bij Bitvavo kunt inloggen. Hieronder vind je maar liefst 20 verschillende oorzaken. In het artikel Oplossingen voor inlog problemen op Bitvavo vind je niet alleen de meest voorkomende oorzaken, maar ook de juiste oplossingen.

 1. Verkeerd wachtwoord ingevoerd
 2. Je wachtwoord vergeten
 3. Onjuiste gebruikersnaam/e-mail adres
 4. Je account is vanwege beveiligingsredenen tijdelijk geblokkeerd
 5. Bitvavo vereist verdere verificatie van je identiteit
 6. Tweefactorauthenticatie (2FA) uitgeschakeld
 7. Problemen met de 2FA-app
 8. Geen toegang tot je e-mailadres om je wachtwoord te herstellen
 9. Technische problemen met de website of de app
 10. Account geblokkeerd vanwege verdachte activiteiten
 11. Je IP-adres is onlangs gewijzigd
 12. Problemen met cookies
 13. Problemen met cache
 14. Browser is niet compatibel met de Bitvavo website
 15. Je account is gehackt
 16. Je bent op meerdere apparaten ingelogd
 17. Beperkingen op basis van je locatie
 18. Problemen met je internetverbinding
 19. Je sessie is verlopen
 20. Je bezoekt niet de juiste URL om in te loggen

Sommige problemen zijn eenvoudig op te lossen, voor anderen is wat meer technische kennis of hulp vereist. De klantenservice van Bitvavo probeert je zo goed mogelijk te helpen. Maar wanneer het probleem bij je eigen apparaat, browser of internetverbinding ligt, moet je met het juiste bedrijf contact opnemen. Of vraag iemand in je omgeving om te helpen. Geef hierbij nooit je er nog gegevens vrij.

Veel voorkomend probleem: inloggen blijft in de app hangen

Het komt regelmatig voor dat je via de mobiele app niet verder komt dan het inlogscherm. Vaak is dit probleem tijdelijk en heeft dit met overbelasting van de applicatie te maken. Meestal verhelpt dit probleem zich binnen enkele minuten tot uren vanzelf.

Wanneer dit niet gebeurt, is het aan te raden om je mobiele internet of wifi helemaal uit te schakelen en weer opnieuw in te schakelen. Helpt dit niet, verwijder dan de Bitvavo app van je smartphone. Start je smartphone opnieuw op en installeer de Bitvavo app op je toestel. Volg de stappen om in te loggen.

Wanneer het probleem nog steeds niet verholpen is, kun je het beste contact opnemen met Bitvavo zelf. Dit doe je via hun website of X(Twitter)-account.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven