Air Up drinkfles: goed of slecht

Bijgewerkt: 16 juli 2023

Het is al enige tijd de trend, de Air Up drinkfles. Het gaat hier om een fles waaruit je water drinkt. Toch heeft het water een smaakje, en dit wordt op een bijzondere manier toegevoegd. De Air Up fles maakt namelijk gebruik van geurpots. Eigenlijk komt die smaak via je neus en niet via je mond binnen. De vraag van vandaag: is een Air Up drinkfles wel zo gezond en effectief?

Werking van de Air Up fles

Je kunt een hoop zeggen maar de Air Up drinkfles is ontzettend goed bedacht. Niemand wil veel in gewicht aankomen of wil juist afvallen maar wel genieten van de lekkerste drankjes. Met een Air Up is dit mogelijk. Maar ja, hoe werkt deze drinkfles precies?

Er wordt gebruik gemaakt van een speciale geurpod. Die doe je niet in het water dus er komen geen stoffen in terecht. Je drinkt dus 100% puur water. De geurpod bevindt zich in een ring die bovenaan het drinktuitje zit. Overigens drink je uit een rietje dus niet rechtstreeks uit de fles.

Tijdens het drinken vangt je neus de geur uit de geurpod op. Je hersenen mengen deze geur met hetgeen je drinkt, waardoor je water een smaakje krijgt. Op zich niet vreemd want proeven doe je feitelijk met je neus. Je tong kan alleen maar zoet, zuur, bitter of zout waarnemen. De echte smaak komt altijd vanuit de neus.

Zo lang doe je met een pod

De Air Up drinkfles werkt alleen in combinatie met geurpods. Hoe lang doe je met een pod? Gemiddeld gaat hij vijf liter mee, goed voor 5 liter water drinken. Hierna is het aan te raden om de geurpod te vervangen. Doe je dit niet dan merk je dat er nog nauwelijks geur vrijkomt.


Is de Air Up gezond?

Je kunt je afvragen of de Air Up wel gezond is. Geen paniek, dit product is veilig in gebruik. Je neus vangt namelijk de geur op, er komt niks via je mond binnen. Zelfs mensen met een onderliggende ziekte of aandoening kunnen de Air Up in veel gevallen gewoon gebruiken.

Air Up fles review: werkt het ook?

Dan nu de vraag of dit product ook echt werkt. Zo op het eerste oog is dit geniaal bedacht. Dan zou het toch ook perfect moeten werken? Kijk je naar de Air Up fles review, dan valt de werking eigenlijk wel wat tegen. Veel gebruikers melden dat de geur nauwelijks de neus binnendringt.

Sommigen vinden het product ook te duur. Niet de fles zelf, want hiervoor betaal je ongeveer € 40. Maar het is de navulling die het zo duur maakt. Je betaalt al snel rond de € 7 voor drie navulpods.  Wanneer je dagelijks 2 liter water drinkt dan zijn die drie pods in een week op. Bovendien is die navulling niet overal verkrijgbaar, ook wel een nadeel.

Is Air up slecht voor je hersenen

Er doen wat verhalen de ronde over deze fles met geurpods. Het drinken uit de Air Up is niet slecht voor je hersenen. Er komt geen schadelijke geur vrij aan zowel het drinken van het water als het ruiken van de geur, doet niks met je hersenen.

Het alternatief van deze drinkfles

Eigenlijk kun je dit soort drinkfles ook heel goed zelf maken. Het idee is heel simpel. Neem iets dat een sterke geur afgeeft, bijvoorbeeld een colaflesje (snoepgoed). Of misschien wel een teentje verse knoflook, indien je een knoflooksmaak wil proberen. Hoe dan ook, neem iets dat sterk geurt.

Neem een flesje water met een rietje. Dit biedt je de mogelijkheid om nog iets onder je neus te houden. Houd maar eens dat snoepgoed of het teentje knoflook onder je neus, terwijl je aan het rietje zuigt. Je zult merken dat het water een andere smaak aanneemt.

Deze methode is natuurlijk niet zo handig wanneer je onderweg bent, maar thuis kun je hem heel goed toepassen. Zo drink je de hele dag water met een smaakje, zonder dat je een hoop geld kwijt bent.

Conclusie Air Up drinkfles

Het is niet zo dat de Air Up drinkfles een slechte keuze is. Voor op het werk, wanneer je onderweg bent of misschien wel op je vakantieadres is dit de ideale methode om voldoende water te drinken. Zonder dat je calorieën binnen krijgt, want dat is natuurlijk belangrijk. Je krijgt met voeding al genoeg energie binnen.

Geniet dus van water met een smaakje. Lees de reviews goed door en maak aan de hand hiervan een keuze. Voor thuis pas je gewoon je eigen methode toe, goedkoper en net zo makkelijk. Bovendien kun je dan ook nog eens met verschillende smaken experimenteren. Want knoflooksmaak, dat vind je bij Air Up niet.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven