Action outdoor camera review

Bijgewerkt: 16 juli 2023

De Action is een populaire en goedkope winkel in huishoudelijke artikelen, elektronica en speelgoed. De LSC Smart Connect indoor IP-camera’ heeft jarenlang goed verkocht, inmiddels is er een outdoor variant verkrijgbaar. Gaat het hier om een goede beveiligingscamera?

In de outdoor camera Action review ontdek je alles over de specificaties en mogelijkheden, de veiligheid en de prijs. Maar ook over de belangrijkste voor- en nadelen.

Regendichte beveiligingscamera van de Action

De Smart Outdoor IP Camera is geschikt als beveiligingscamera voor buiten. Hij is spatwaterdicht en kan prima tegen regen, sneeuw en andere weersinvloeden. Ideaal om hem aan de buitenmuur te monteren en op die manier de omgeving rondom je woning in de gaten te blijven houden.

Dit model wordt bij de Action verkocht onder de naam LSC Smart Connect outdoor IP-camera en kost ongeveer € 39.

Specificaties outdoor IP-camera

Zoals de naam al doet vermoeden werkt deze beveiligingscamera op IP oftewel wifi. Via je smartphone kijk je live videobeelden en word je via push-up meldingen gewaarschuwd wanneer zich iemand op je terrein of rondom je woning bevindt.

Dit zijn de belangrijkste specificaties.

Kleur

Deze camera heeft een zwarte kleur, en dit is ideaal voor een outdoor camera. Hierdoor valt hij niet teveel op, al helemaal niet tijdens de nachtelijke uren.

Wificamera

De Action outdoor beveiligingscamera betreft een wificam. Dit betekent dat je hem eenvoudig met je eigen wifinetwerk verbindt. Via de bijbehorende app houd je alles goed bij.

Nachtvisie

Dit model is voorzien van nachtvisie, wat betekent dat je ook ‘s nachts goed beeld hebt. De reikweidte bedraagt 8 meter. Alles wat zich op een afstand van meer dan 8 m bevindt is en het donker nauwelijks zichtbaar, houd hier rekening mee.

HD-kwaliteit

Je bekijkt alle beelden in HD-kwaliteit. Dit is tegenwoordig niet meer zo heel goed, maar van een goedkope camera kun je natuurlijk niet de allerhoogste kwaliteit verwachten.

Tip: bekijk LSC Smart Connect outdoor IP-camera’s (net iets andere modellen)

Action outdoor camera review: wat vinden we van de werking?

Met betrekking tot specificaties ziet het er allemaal redelijk goed uit. Hieronder gaan we dieper in op de Action outdoor camera review. De review of beoordeling is opgedeeld in:

  • Werking overdag
  • Werking ‘s nachts
  • Veiligheid

Zo goed presteert de outdoor camera overdag

Bij voldoende daglicht is de buitencamera van de Action in prima keuze. De behuizing is waterdicht en kan verschillende weersomstandigheden aan. Het is aan te raden naar hem niet met stromend water in contact te laten komen.

Het beeld is prima, en dat mag je ook wel van HD beeldkwaliteit verwachten. Maar alleen overdag, want in de nachtelijke uren heb je toch ander beeld. Later meer hierover, eerst iets over de geïntegreerde speaker. Via de speaker kun je via de app op je smartphone iets inspreken. Je stem klinkt vervolgens uit de camera.

Dit lijkt een heel eigenhandige functie maar is vrij nutteloos. Je stem is nauwelijks hoorbaar. Gebruik deze buitencamera dan ook niet als alternatief voor een videodeurbel. Wil je middels je stem indringers afschrikken? Nutteloos, want je bent slecht verstaanbaar.

Beelden kun je eventueel bewaren, je moet dan een SD-kaartje in de camera stoppen. Bedenk dat een SD-kaart een beperkte opslagcapaciteit heeft.


Prestaties tijdens de nachtelijke uren

Hoe goed doet de outdoor camera van de Action het wanneer het donker is? Tijdens de nachtelijke uren maak je gebruik van nachtvisie, waardoor je nog steeds beelden ziet. Omdat het hier een HD-camera betreft presteert hij in de nacht niet zo heel goed. Je ziet wel wat, maar details ontbreken. Hierdoor is het lastig om bijvoorbeeld het gezicht van een indringer goed in beeld te krijgen.

Ondanks dit nadeel is deze camera prima om te achterhalen of iemand zich rondom je woning bevindt. Want je ziet wel bewegingen, ook ‘s nachts.

Eventueel kun je gebruik maken van het bewegingsalarm, dit stel je via de app in. Telkens wanneer de camera beweging waarneemt verstuurt deze een melding naar je smartphone. Houd er wel rekening mee dat de nachtvisie slechts 8 meter ver reikt, dus wanneer een indringer op 10 meter afstand staat dan ziet de camera deze niet.

Wil je een outdoor beveiligingscamera met een nachtvisie tot 20 meter? Deze is verkrijgbaar voor ongeveer € 68.

Veiligheid van de Action outdoorcamera

In 2017 werd er een onderzoek gestart naar de wifi camera van de Action. Op de website van RTL Nieuws stond een negatief bericht, want het bleek namelijk dat de wifi Action camera heel makkelijk te hacken was.

Hier moet wel bij gezegd worden dat de koper van de camera, want daar ging het om, het standaard wachtwoord niet had aangepast.

Wie het standaard wachtwoord na aankoop direct aanpast, kan ervan uitgaan dat de Action outdoor camera veilig in gebruik is. Maar dat is nu net het probleem, want velen denken er helemaal niet aan om een nieuw wachtwoord in te voeren. Of er wordt een makkelijk te raden wachtwoord aan de camera meegegeven.

Zorg dat je de buitencamera optimaal beveiligt. Kies voor een sterk wachtwoord en verander dit wachtwoord minimaal tweemaal per jaar. Het is misschien wat extra werk maar je wil niet dat anderen je camera over kunnen nemen of beelden kunnen bekijken.

Gegevens op een Europese server

We hechten steeds meer waarde aan onze privacy. Bedrijven hebben dit te respecteren, maar moeten ook aan strenge regelgeving voldoen. De gegevens die op de camera staan worden gehost op een Europese server. Dit is in lijn met de Europese privacywetgeving.

Ervaringen van andere gebruikers

Op het internet zijn er verschillende reviews en ervaringen van gebruikers te vinden. In 2021 stonden er op de website van Tweakers wat berichten omtrent problemen met deze camera. Dit waren de meest voorkomende problemen:

  • Niet kunnen updaten
  • Geen meldingen in de app ontvangen
  • Camera niet kunnen resetten
  • Niet geheel waterdicht

De eerste drie problemen betreft technische problemen, waarschijnlijk heeft dit met de software te maken. De Action zegt dat de software gedurende minimaal vijf jaar van updates wordt gezien. Wanneer de camera ouder dan vijf jaar is dan kan het dat je geen updates meer ontvangt.

Dat de camera niet geheel waterdicht is kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld een verkeerde montage of wanneer de camera onder wordt gedompeld.

Conclusie van de beveiligingscamera van de Action

Over het algemeen genomen is de outdoor beveiligingscamera van de Action een goede keus en betaalbaar. Overdag geeft hij redelijk goed beeld, voor ‘s nachts kan dit tegenvallen. Omdat de speaker zeer slecht werkt is deze camera geen aanrader wanneer je tegen bezoekers of indringers wil praten.

Voor enkele tientjes meer zijn er betere outdoor camera’s verkrijgbaar, met een beter beeld en een betere speakerfunctie. Maar wie hier het budget niet voor heeft zal veel plezier aan de Action outdoor camera beleven.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

3 gedachten over “Action outdoor camera review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven