Wat is beter Motorola of Samsung?

Bijgewerkt: 22 oktober 2023

Een van de best verkochte Android merken is Samsung. Dit komt omdat de kwaliteit hoog is, en daar kiezen veel mensen voor. Maar het kan dat je twijfelt tussen Samsung of Motorola. Die laatste is namelijk ook een goed en vooral betaalbaar merk. Wat is beter, Motorola of Samsung? Ontdek de belangrijkste verschillen.

Over de bedrijven

Sommige mensen willen per se een Amerikaans smartphonemerk terwijl anderen de Chinese kwaliteit ook goed vinden. Samsung is een Zuid-Koreaans bedrijf. Veel bedrijven uit Korea leveren topkwaliteit, en dit geldt ook voor Samsung.

Motorola is gevestigd in de VS. Wat veel mensen niet weten is dat de Motorola smartphonedivisie in 2014 is verkocht aan het Chinese Lenovo. Hiermee is een Motorola smartphone een Chinese productie.

Verschil tussen Motorola en Samsung

Om te ontdekken welke van deze twee beter is moet je het verschil tussen Motorola en Samsung kennen. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen.

De prijs

De meeste consumenten kijken eerst naar de prijs van een smartphone. Het is een feit dat Motorola toestellen vaak goedkoper zijn. Je koopt al een goed toestel vanaf € 99. Dit betreft dan een smartphone met 6,5 inch scherm, een opslagcapaciteit van 32 GB en ook nog eens ondersteuning voor twee simkaarten.

De betere maar ook duurdere Motorola smartphones kosten vanaf € 500. De Motorola Razr, een opvouwbaar model, is verkrijgbaar vanaf € 800.

Samsung Galaxy A54 5G – 128GB 
Motorola Moto g13

Een Samsung smartphone is over het algemeen toch wat duurder. Budgetstoestellen, maar die zijn niet zo heel goed, beginnen vanaf € 129. Toestellen uit de middenklassen kosten tussen de € 200 en € 500, die zijn redelijk goed. Maar voor de topklasse betaal je € 1000 of meer. Tenzij het een ouder toestel betreft.

Processor en prestaties

Wat is beter, Samsung of Motorola? Op het gebied van prestaties scoort Samsung veel beter. Dit komt omdat Samsung over het algemeen gebruik maakt van uitstekende processors. Die vind je in ieder geval in de S-serie toestellen. Maar ook de smartphones uit de A-serie hebben een goede processor.

De modellen uit de budgetlijn hebben weer een middelmatige processor. Maar wanneer je dit tegenover Motorola zet dan scoort de budgetlijn van Samsung toch iets beter dan de goedkope modellen van Motorola.

Overigens is niet zo dat Motorola slecht scoort, want de duurdere modellen zijn echt perfect. Maar altijd net een paar puntjes lager dan Samsung. Veel consumenten merken hier niks van.

De fotocamera’s van deze smartphones

Het is ook altijd goed om eens naar de specificaties van de foto camera’s te kijken. Dit is ook best belangrijk want steeds meer mensen gebruiken hun smartphone ook als digitaal fototoestel.

Helaas vallen de specificaties van de Motorola fotocamera’s wat tegen in vergelijking met die van Samsung. De camera’s van Motorola smartphones zijn wel goed maar van mindere kwaliteit dan concurrent Samsung.


Zoek je een toestel met een zeer goede fotocamera, ga dan voor een toestel uit de Samsung Galaxy S-serie. Dit soort smartphones heeft een camera met drie of vier lenzen, soms wel vijf. De toestellen uit de A-serie hebben ook meerdere lenzen maar de kwaliteit van foto’s en video’s is toch beduidend minder. Terwijl fotograferen met de budgetlijn van Samsung nauwelijks goed lukt.

Fotograferen met een duurdere Motorola is ook niet verkeerd, maar met de goedkope modellen kun je vrij weinig.

De kracht van de accu (batterij)

Samsung staat wel bekend om de krachtige accu’s. Maar hoe zit het met de accu of batterij van een Motorola smartphone? Wanneer je twee vergelijkbare toestellen van beide merken naast elkaar legt, dan merk je dat een Samsung accu net wat langer meegaat.

Kijk ook goed naar de manier van opladen. De duurdere modellen kunnen draadloos opladen, de iets goedkopere modellen vaak alleen snelladen. Terwijl de hele goedkope smartphones dit allemaal niet kunnen. Maar een en ander hangt weer van het jaar van uitgifte af.

Conclusie: Motorola of Samsung

Het blijft lastig om een keuze te maken, want is Motorola of Samsung beter? Wanneer je een flink budget hebt dan is het verstandig om voor een Samsung uit de topserie te kiezen. Is je budget wat lager, kies dan voor een van de betere Motorola toestellen.

Gaat het je om een goede camera, krachtige accu en snelle processor? Dan kom je al snel bij Samsung uit. Vind je dit allemaal wat minder belangrijk en zoek je gewoon een goede smartphone, dan is Motorola gemaakt voor jou.

Bepaal vooraf je budget. Dan weet je ook in welke richting je moet zoeken.

Garantie op smartphones

Het maakt niet uit of je voor een Motorola of Samsung smartphone gaat, je hebt hier altijd garantie op. Zorg er dan wel voor dat je een toestel in Nederland, België of binnen Europa koopt. Hoe dichterbij huis, hoe beter dit is. Niet alleen met betrekking tot garantie maar je hebt misschien ook hulp van de klantenservice nodig.

Een smartphone in een Aziatische webshop kopen? Geen goed idee, want je weet niet of de verkoper je nog wel bij problemen helpt. En hoe het met de garantie zit. Maar iets goedkoper is het wel, die toestellen uit Aziatische webshops.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven