Molotov Cocktail maken

Bijgewerkt: 31 augustus 2023

In de oorlog Rusland – Oekraïne maken Oekraïense burgers zelf molotovcocktails. Dit is een makkelijk te maken wapen met een groot effect. Iedereen kan zelf een molotov cocktail maken. De ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.

De benodigdheden

Een molotov cocktail maken begint met het verzamelen van de benodigdheden. Ten eerste heb je een glazen fles nodig. Bierflesjes zijn hier zeer geschikt voor. Het is belangrijk dat je flesjes van glas neemt. Dus geen plastic flessen.

Verder heb je brandstof nodig. Meestal wordt voor benzine gekozen maar alcohol, terpentine en wasbenzine werken ook. Soms worden deze brandstoffen vermengd met afwasmiddel of motorolie. Hierdoor blijft het beter aan het doelwit plakken, waardoor het effect groter is. Als alternatief wordt er ook wel gebruik gemaakt van piepschuim.

Als laatste is er een lapje stof nodig. Dit dient als lont. De stof moet groot genoeg zijn om het gehele flesje te vullen.

Zo werkt Molotov

Eigenlijk werkt een Molotov heel eenvoudig. De fles is gevuld met een brandstof. Door het lont aan te steken en de fles kapot te gooien schieten druppeltjes benzine alle kanten op. Deze raken de vlam aan waardoor er een vuurbal ontstaat. Dit is zeer effectief bij het raken van doelwitten.

Een Molotov wapen dient dan ook als afweer. Het vernietigt doelwitten door ze in brand te steken. Overigens is de molotovcocktail een uitvinding van de Finnen. Tijdens de Winteroorlog (1939) hebben ze dit wapen ingezet tegen de Russen.

Climax Gasmasker – 756 – Incl P3 Filters

Molotov Cocktail maken: benodigdheden

Verzamel onderstaande benodigdheden voor het zelf maken van een Molotov Cocktail.

  • Een glazen flesje (bierflesje is zeer geschikt)
  • Brandvloeistof (benzine, alcohol, terpentine)
  • Lont (lap stof)
  • Kleefmiddel (afwasmiddel, piepschuim, teer, motorolie)

Handleiding molotov cocktail maken

Vul het flesje met de brandstof. Wil je dat de brandstof aan het doelwit blijft kleven, voeg dan wat afwasmiddel, piepschuim, teer of motorolie toe.

Stop een lont of een lap stof in het flesje en zorg dat dit in aanraking komt met de brandstof. Je kunt het beste gebruik maken van een lap stof omdat dit zich vastzet in de hals van de fles. Zo weet je zeker dat deze niet eruit valt.

Het gebruik van dit verdedigingswapen/ aanvalswapen

Voordat je de lap stof aansteekt houd je het flesje even op zijn kop. Hierdoor komt er brandstof op de stof, waardoor je hem makkelijker aan kunt steken. Houd de fles nu weer recht en steek het uiteinde van de lap stof met een aansteker of andere vuurbron aan.

Gooi de fles naar het doelwit. Doe dit zodra de lap stof vlam heeft gvat. Houd de fles dus niet langdurig met een brandende lont in de hand.

Waarschuwingen

Let op want door het weggooien ontstaat er een vuurbal. Zorg dus dat je voldoende afstand houdt.

Er kunnen wat brandstofdruppels in je eigen omgeving terechtkomen. Wanneer deze vlam vatten, en die kans is zeker aanwezig, krijg je zelf ook met wat kleine brandhaarden te maken. Houd hier rekening mee en zorg dat je een blusdeken of blusmiddel bij de hand hebt.

Uit voorzorg kun je ook beschermende handschoenen dragen. Hierdoor loop je minder snel brandwonden op.

Het is altijd aan te raden om eerst te oefenen met het werpen van een Molotov Cocktail. Wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt, en dat is vaak na twee keer werpen, kun je aan de slag met het echte werk.

Verboden wapenbezit

In tijden van oorlog is het maken en gebruiken van Molotov Cocktails (vaak) toegestaan. Maar in het normale leven valt een molotovcocktail onder de wet Verboden Wapenbezit. Dit geldt ook voor pistolen en revolvers, automatische wapens, messen, het stroomstootwapen en ook de pepperspray.

Molotov Cocktail in Oekraïne

In februari 2022 brak de oorlog in Oekraïne (Ukraine) uit. De Russen vielen het land binnen. Burgers uit Oekraïne vechten mee in de strijd tegen de Russen. Ze leren hoe ze zelf Molotov Cocktails moeten maken. Diverse Russische soldaten worden door burgers aangevallen met dit soort wapens.

Het gebruik van een Molotov Cocktail leidde zelden tot dodelijke slachtoffers. Maar het wist de Russische militairen wel te vertragen en te frustreren.

Molotov Cocktail als drankje

Het is natuurlijk niet de bedoeling om dit product te drinken. Maar wist je dat er ook een Molotov cocktail als drankje bestaat? Dit wordt ook wel de vlammende shooter genoemd. Je maakt het zo:

  • Schenk 30 ml wodka in een borrelglaasje
  • Schenk hier 15 ml rum (Bacardi) bovenop
  • Druk dit met de achterkant van een lepel voorzichtig aan
  • Steek de rum aan
  • Doof de vlam

Daar is hij dan: de vlammende cocktail en klaar om te drinken. Waarschuwing: blaas de vlam nooit uit maar wacht tot hij zelf gedoofd is. Door te blazen komt er brandende alcohol omhoog en kan in het gezicht of elders terechtkomen. Eventueel doof je de vlam met de palm van de hand of iets dat je over het glaasje schuift. Hierdoor krijgt de vlam geen zuurstof meer en zal uitdoven.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven