Dit is waarom hij jouw Snaps niet opent

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Je stuurt een (leuke) man of jongen een Snap. Normaal leest hij je berichten, maar nu opent hij je laatste Snap niet. Wil hij geen contact meer, heeft hij geen tijd of is er misschien een storing? Blijf niet langer in onzekerheid zitten. Ontdek 7 redenen waarom hij jouw Snaps niet opent.

Zien of hij online is

Is hij online? In de app van Snapchat kun je zien wie van je vrienden online is of de app gebruikt. Dit controleer je als volgt:

  • Open Snapchat
  • Ben je nog niet ingelogd, doe dit dan met je gebruikersnaam en wachtwoord
  • Ga naar de Vriendenpagina
  • Zoek de naam van hem op
  • Open de chatpagina die je met hem hebt
  • Stuur een (nieuw) berichtje naar hem
  • Wacht totdat zijn Bitmoji het scherm verschijnt
Samsung Galaxy A54 5G – 128GB 
Apple iPhone 15 – 128GB 

Wanneer je zijn Bitmoji ziet, betekent dit dat hij online is en jouw chat leest. Heeft hij geen Bitmoji? Dan verschijnt er een smiley zodra hij online is en jouw bericht leest. De smiley verandert na enkele seconden in een blauwe stip.

Geen bitmoji, smiley of blauwe stip

Wanneer je geen bitmoji, smiley of blauwe stip ziet verschijnen, betekent dit dat hij niet online komt óf niet op jouw chat reageert. Het kan dus twee betekenissen hebben.

Checken of het bericht is afgeleverd

Voordat je denkt dat hij jou negeert, kijk je eerst of het bericht wel is afgeleverd. Open hiervoor Snapchat en ga naar de Vriendenpagina. Je ziet nu een lijst van vrienden waar je de laatste berichten aan hebt gestuurd.

Zoek de naam van je vriend op en kijk wanneer jouw bericht is geopend. Je ziet bijvoorbeeld de melding ‘geopend 2m geleden’. Zie je alleen de melding ‘afgeleverd’ dan is het bericht in zijn app aangekomen, maar heeft hij dit nog niet geopend.

Dat jouw chat nog niet geopend is, wil niet zeggen dat hij offline is. Hij kan namelijk online zijn zonder jouw Snap te openen.

Waarom opent hij Snaps niet? 7 redenen waarom dit zo is

Of je nu een bericht via WhatsApp, Snapchat of TikTok naar iemand stuurt: je wil zo snel mogelijk antwoord. Of in ieder geval zien dat hij jouw bericht leest. Het is niet fijn wanneer iemand jou negeert. Toch is de oorzaak waarom hij jouw Snaps niet opent, soms heel onschuldig. Hier volgen 7 redenen waarom hij jouw Snap nog niet heeft gelezen.

1. Geen internet

Een van de meest voorkomende redenen is dat hij even geen internet heeft. Zijn smartphone kan geen verbinding met het wifi netwerk maken, of hij heeft geen mobiel internet. Dit kan gebeuren wanneer hij zich in een gebied met een slechte verbinding bevindt. Bijvoorbeeld in een gebouw met veel metalen, of ergens in landelijk gebied.

Soms heb je een tijd niet in de gaten dat je smartphone geen verbinding met het internet maakt. Pas na enkele uren denk je “Waarom is het zo stil op mijn smartphone?”, en wordt pas naar de internetverbinding gekeken. Staat de Snap nog niet op ‘afgeleverd’? Dan kun je er vanuit gaan dat hij (tijdelijk) geen internet heeft.

2. Storing bij Snapchat

Ondanks dat Snapchat vaak prima werkt, kan er wel eens storing optreden. Je merkt dan dat je geen berichten kunt verzenden, of dat de berichten niet worden afgeleverd. Ook ontvang je zelf geen Snaps meer. Meestal duurt een storing enkele minuten tot enkele uren. Snapchat probeert dit zo snel mogelijk op te lossen.

Controleer de officiële sociale media kanalen van Snapchat en kijk of ze melding maken van een storing. Bezoek ook eens de Snapchat website en kijk of deze normaal werkt.

3. Hij heeft het druk

Vrouwen zijn veel socialer aangelegd dan mannen. Wanneer een man of jongen het druk heeft met werk, school of andere zaken, dan vergeet hij de rest om zich heen. Dit betekent dat hij minder vaak op Snapchat en andere apps kijkt. Of hij ziet wel een melding van een nieuw bericht, maar heeft even geen tijd om hierop te reageren.

Vind je dit vervelend? Afhankelijk van hoe goed jullie elkaar kennen, kun je hier iets van zeggen. Geef aan dat je onzeker wordt van het lange wachten. Hij kan uitleggen dat hij het druk heeft en dat er niks anders aan de hand is. Of jullie spreken af dat hij bijvoorbeeld na school of werk reageert, of tijdens de pauze.

4. Hij ziet geen reden om te reageren

Je deelt een foto met hem, van je ontbijt of lunch. Dat zijn van die foto’s waarvan hij niet goed weet wat hij hiermee aan moet. Of misschien heb je wel een mooie quote of tekst naar hem toegestuurd. Ook weer iets waar hij als man weinig mee kan.

Wanneer een man of jongen niks met jouw Snap kan, zal hij niet reageren. Oké hij heeft je Snap dan wel geopend maar je krijgt niks terug. Zoiets doet hij overigens niet bewust, maar hij weet gewoon niet wat hij moet zeggen. Bij mannen moet je een reactie uitlokken. Eigenlijk zou je een vraag moeten stellen, dan is voor hem duidelijk dat je antwoord verwacht.

5. Hij vindt dat je teveel berichtje stuurt

Mannen en vrouwen communiceren heel anders. Vrouwen gebruiken ontzettend veel woorden om iets duidelijk te maken. Vaak vinden vrouwen (of meisjes) het leuk om elkaar berichten te sturen. Mannen gebruiken Snapchat, Whatsapp en andere berichtenapps functioneel. Oftewel: hij opent Snaps en reageert hierop omdat het nodig is.

Vindt hij jou leuk, dan zal hij graag op jouw berichten reageren. Maar er zijn grenzen. Mannen hebben er een hekel aan wanneer je 20 keer per dag een Snap stuurt of iets aan hem vraagt. Op een bepaald moment zal hij niet meer op jouw berichten reageren. Hiermee hoopt hij dat je vanzelf met je stalking gaat stoppen.

6. Hij haat het dat je altijd antwoord wil

Sommige mensen voelen zich alleen goed wanneer ze aandacht van een ander krijgen. Wil je altijd reactie van een ander, anders heb je een rothumeur? Hij kan dit aanvoelen. Misschien vindt hij het vervelend dat je telkens aandacht vraagt.

Hij vindt het rot om dit rechtstreeks tegen jou te zeggen. Maar het leidt er wel toe dat hij jouw Snaps niet meer opent. Of slechts af en toe.

7. Het gaat slecht met hem

De laatste reden waarom hij jouw Snaps niet bekijkt is dat het niet zo goed gaat met hem. Misschien heeft hij op zijn werk, school of in privéleven wat problemen. Het kan ook dat hij ziek is, of dat het niet goed met een familielid of een goede vriend(in) van hem gaat.

Wanneer hij al een tijd niet op Snapchat komt, en voorheen was dit wel, probeer dan te achterhalen wat er aan de hand is. Vraag eens of het met hem en zijn familie goed gaat. Maar probeer niet te opdringerig over te komen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven