Hij negeert me zonder reden

Bijgewerkt: 5 februari 2024

Wat betekent het als een man je negeert? Hij kan het druk hebben, is bang voor toewijding of wil ruimte. Er zijn zoveel redenen, eigenlijk teveel om op te noemen. Maar wanneer je het idee hebt dat hij je negeert zonder reden, dan is het goed om naar de oorzaak te kijken.

Als hij je plotseling ontwijkt

Als een man eerst de hele tijd belt of WhatsAppjes stuurt, en plots helemaal niks, zorgt dit voor stress. Het is verwarrend, je raakt teleurgesteld en misschien ben je boos. Waarom gebeurt dit?

Soms ligt het aan jou, soms aan de man zelf. Het is niet zo dat je het verdient om genegeerd te worden. Maar de ander heeft hier zeker een reden voor. Laten we eens kijken naar de oorzaken van dat negeren.

Geef jouw partner 25 ervaringen om nooit te vergeten

Dingen zijn soms niet wat ze lijken

Soms lijkt het alsof hij je negeert, maar is dit eigenlijk niet zo. Wanneer hij twee keer vandaag een berichtje stuurt, is dat dan negeren? Nee, maar zo kan het wel voelen wanneer je eerder 10 berichtjes per dag krijgt.

Wanneer hij een hele dag of misschien al een week lang niet met je praat, dan is er iets. Maar het is niet zo dat hij je bewust negeert. Misschien is hij ziek, ligt hij in coma of is voor de FBI gevlucht. Je weet het niet.

Hij voelt zich niet tot een aangetrokken

Soms is het begin goed. Jullie vinden elkaar leuk en hebben steeds meer contact. Totdat hij je ineens begint te negeren. Waarschijnlijk is hij er achter gekomen dat hij toch niet die aantrekkingskracht voelt.

Natuurlijk zou het beter zijn wanneer hij hier eerlijk over is. Maar sommige mannen hebben moeite met eerlijkheid. Of ze willen je niet kwetsen, waardoor ze liever niks zeggen. Ik weet dat dit voor een ongemakkelijke situatie zorgt, maar het beste kun je hem het op de man af vragen. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent.

Als hij je echt niet aantrekkelijk vindt, dan is dat gewoon zo. Op ieder potje past een dekseltje en dit was waarschijnlijk niet het juiste dekseltje.

Het gaat allemaal te snel

Negeren zonder reden kan ook ontstaan wanneer jij te snel gaat. Misschien is hij bang om zich te binden. Dit zie je vooral gebeuren wanneer de relatie serieus wordt. Bijvoorbeeld samen op vakantie gaan, elkaars ouders ontmoeten of misschien wel samenwonen.

Wanneer hij bang is voor een serieuze relatie, moet je je afvragen of je hier wel toekomst in ziet. Blijkbaar houdt hij van zijn vrijgezellenleven. Dus tenzij hij kan dealen met het feit dat hij in een serieuze relatie stapt, is het beter om zelf nog van je vrijheid te genieten.

Hij heeft het erg druk

Vrouwen kunnen multitasken. Sommige mannen ook maar ze zijn hier niet altijd goed in. Wanneer een man druk bezig is, heeft hij hier focus voor nodig. Dan heeft hij geen tijd om lieve berichtjes te sturen, of om even te bellen.

Hij kan het met van alles druk hebben. Zijn werk of studie, maar ook met familie, vriendschappen of vrije tijd. Want hij vindt zijn hobby’s net zo belangrijk als zijn werk en zijn toekomstige of huidige relatie. Wanneer je het vervelend vindt dat je een tijdje niks hoort, kun je dit het beste aangeven. Probeer begrip voor zijn drukke schema op te brengen.

Hij moet zijn emoties verwerken

Misschien hebben jullie gisteren of vandaag een woordenwisseling of een heftige ruzie gehad. Dan heeft hij tijd nodig om zijn emoties te verwerken. Mannen doen dit het liefst in stilte. Dit kan een reden zijn waarom hij een negeert.

Het kan ook dat hij over de relatie twijfelt. Hij moet even nadenken over jullie toekomst, of over iets dat gebeurd is. Dit betekent niet direct dat jullie relatie op de klippen loopt. Probeer juist in deze fase niet teveel druk te zetten en niet continu te bellen, berichten te sturen of gesprekken te beginnen. Laat hem zich even terugtrekken. Uiteindelijk komt het wel goed.

Angst voor toewijding

Toewijding in een relatie is ontzettend belangrijk. Dit betekent dat je bereid bent om aan een relatie te werken en tot oplossingen te komen. Om welk probleem het ook gaat. Maar sommige mannen zijn bang voor toewijding. Ze willen zich niet helemaal geven, of vinden het moeilijk om problemen op te lossen.

Wanneer jullie in een moeilijke situatie zitten, kan het dat hij een zonder reden negeert. Maar ja, voor jou lijkt het zonder reden te zijn maar hij weet waarom hij dit doet. Waarschijnlijk is hij bang voor confrontatie of weet hij niet hoe hij met jullie problemen om moet gaan.

Het is lastig om dit in korte tijd op te lossen. Hij heeft een probleem, niet jij. Je kunt hem hierin ondersteunen en er met hem over praten. Maar het kan ook dat hij meer aan professionele hulp heeft.

Hij wil meer ruimte

Met meer ruimte bedoel ik niet dat hij een grotere hobbykamer of gelijk een hele loods moet hebben. Hoewel de meeste mannen dit graag accepteren. Ruimte gaat over persoonlijke ruimte. Hij wil wat meer tijd voor zichzelf en met zijn vrienden of hobby’s. Zonder continu samen iets met jou te moeten doen.

Wanneer je te veel claimt, kan het dat hij je steeds vaker gaat negeren. Dit doet hij om meer ruimte voor zichzelf te vinden.

Een andere communicatiestijl

Een andere oorzaak is dat jullie verschillende communicatiestijlen hebben. Wanneer jij voor een directe benadering gaat en hij liever via een omweg of via korte berichten, kan het lijken alsof hij je negeert. Dit heeft verder niks met jullie relatie te maken.

Probeer om jullie communicatiestijlen op elkaar af te stemmen. Hierbij moeten jullie allebei water bij de wijn doen. Zoek naar een middenweg die voor jullie beiden prettig voelt.

Hij speelt een spelletje

Sommige mannen zijn echte players. Ze beheersen de kunst van het jagen, verleiden en veroveren. Maar wanneer een prooi eenmaal binnen is, verliezen ze de interesse. Hierdoor speelt hij een spelletje met je. Het ene moment stuurt hij veel lieve berichtjes, heeft aandacht voor jou of belt vaak, het andere moment hoor je een hele tijd niks.

Het is niet goed om met je te laten spelen. Geef je grenzen duidelijk aan. Wanneer hij een spelletje speelt omdat hij geen interesse heeft, of om controle over de relatie te krijgen, is dit een ongezond relatiepatroon. Het kan zelfs op emotioneel misbruik duiden.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven