Waar woont Youri Mulder?

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Youri Mulder u is een Nederlandse voetbalanalist. Voorheen speelde hij voor FC Twente, het Duitse Schalke 04 en kwam hij uit voor het Nederlands voetbalelftal. Hij is in Brussel geboren, maar woont toch al heel lang in Nederland. Waar woont Youri Mulder? Ik ging op zoek naar zijn adres.

Waarom adressen van beroemdheden geheim zijn

Beroemdheden proberen hun woonadres altijd geheim te houden. Op zich wel logisch, ze willen niet lastiggevallen worden door fans. Toch is het niet altijd zo geheim als gedacht. In 2009 werd ontdekt dat Persbureau GPD zijn contactlijst al enige tijd openbaar had staan. Iedereen had toegang tot de namen en mobiele nummers van veel bekende Nederlanders.

Dat was niet het enige geval. In 2018 dook er een nieuwe lijst met woonadressen, mobiele nummers en kentekenplaten van BN’ers op. Dit keer was de website fotosmulders.nl de schuldige. Het bleek dat deze gegevens jarenlang openbaar online stonden.

Mag je privégegevens bekendmaken?

Vanaf 2024 is doxing strafbaar. Doxing is het delen van persoonsgegevens om hiermee overlast te veroorzaken of vrees aan te jagen. Wanneer je weet waar Youri Mulder woont, en je deelt dit zomaar op social media, dan kan dit onder doxing vallen. Zeker wanneer je dit doet om iemand te intimideren.

Maar wat gebeurt er wanneer je het adres van Youri Mulder (of een andere BN’er) deelt, zonder dat je diegene wil intimideren of benadelen? Een beetje een grijs gebied. Deel je het omdat het onderdeel uitmaakt van een nieuwsbericht, dan mag dit soms wel.

Hoogwaardige glansposter A2 formaat.

Waar woont Youri Mulder tegenwoordig?

Youri Mulder is in het Belgische Brussel (1969) geboren uit. Hij groeide op in het Gooi (provincie Noord-Holland). Tegenwoordig woont hij in Enschede.

Het is niet netjes om het exacte adres van Youri Mulder bekend te maken. Wil je contact met hem, dan kan dit op verschillende manieren. Je kunt via Lyonpartners Youri Mulder boeken of vrijblijvende boekinginformatie aanvragen. Dit kan ook via Van der Ley Media.

Rechtstreeks contact opnemen is een stuk lastiger. Je kunt het via social media proberen. Maar bij zijn woning aanbellen of op zijn privénummer bellen, is niet aan te raden.

Van voetballer naar voetbalanalist

Hij werd in 1969 geboren en begon zijn carrière bij het zaalvoetbal. In het jaar 1990 won hij hiermee de districtbeker van Midden-Nederland. In het seizoen 1990/91 speelde hij voor het eerst voor FC Twente. In het seizoen daarop speelde hij 33 wedstrijden waarbij hij maar liefst 18 keer wist te scoren.

In 1994 kwam hij uit voor het Nederlands voetbalelftal (EK). In totaal deed hij dit negen keer. Hiervan wist hij drie keer te scoren.

Tot 2002 speelde Mulder in het betaald voetbal. In datzelfde jaar besloot hij om hiermee te stoppen. Hij was toen 33 jaar oud, iets dat voor een profvoetballer al bijna de pensioenleeftijd is. In het jaar 2008 werd hij voetbalanalist bij Studio Sport. Ook werd hij vaak als gast gezien bij studio Voetbal.

Later kwam Youri Mulder terecht bij Ziggo Sport. In 2021 trad hij toe tot de raad van commissarissen van de Duitse voetbalclub Schalke 04.

Veelgestelde vragen over Youri Mulder

Wil je meer weten over deze voormalige betaalde voetballer? Hieronder vind je de meest gestelde vragen.

Waar is Youri Mulder gebleven?

Tegenwoordig is het vrij stil rondom Youri Mulder. Hij is te boeken als gastspreker voor evenementen. Met zijn verhalen kan hij de topsport tot leven brengen. Hij is dan ook te boeken als sportspreker of als panellid.

Ondanks dat het wat stiller is, verschijnt hij toch regelmatig in het nieuws. Ook is hij te zien en televisieprogramma’s, met name in talkshows.

Wat is de leeftijd van Youri Mulder?

Hij is in 1969 geboren. Dit betekent dat hij:

  • In 2023 is hij 54 jaar oud
  • In 2029 is hij 60 jaar oud
  • In 2039 is hij 70 jaar oud
  • In 2049 is hij 80 jaar oud

Sinds 2008 heeft Youri een jongere vriendin, geboren in het jaar 1991. Zijn vriendin is in het jaar 2023 32 jaar oud. Het leeftijdsverschil tussen deze twee bedraagt 22 jaar.

Wie is de vader van Youri Mulder?

Zijn vader heet Jan Mulder. Jan is oud-voetballer, schrijver en columnist. Deze man is op 4 mei 1945 geboren. Een bijzondere dag want dit was het einde van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Jan Mulder was de zoon van een schoenmaker en groeide op in een dorp in Groningen (Bellingwolde). Op jeugdige leeftijd speelde hij bij WVV 1986, een amateur voetbalvereniging uit Winschoten. In 1963 won Jan met het Groninger voetbalelftal.

Na zijn carrière bij het Nederlands amateurvoetbal aan zou, vertrok hij in 1964 naar de betaald-voetbalclub SC Heracles. Uiteindelijk maakte hij de overstap naar Brussel. Daar werd zijn zoon Youri geboren. In 1972 keerde hij met zijn gezin terug naar Nederland. Hij speelde nog een tijd voor Ajax. Op 30-jarige leeftijd werd hij medisch afgekeurd (knieblessure).

Hoeveel mensen heten Youri in Nederland?

Niet direct een vraag die met Mulder of het voetbal te maken heeft, maar wel leuk om te weten. Youri is immers een naam die je niet dagelijks tegenkomt. In de jaren 70 kwam je de naam Yuri wel wat vaker tegen, met als alternatief de schrijfwijze Youri. In de jaren rond de eeuwwisseling (2000) dook deze naam opnieuw op.

In 2023 heten ongeveer 4500 mensen Youri. Dat is niet zoveel, dus het is een vrij opvallende naam. Youri is de Russische variant van George. De naam is een afgeleide van het Griekse woord voor ‘landbouwer’, ‘geoorgos’. De naam was vooral populair in Oost-Europa, waar de heilige George (-303) werd vereerd. Nu kom je de naam in verschillende werelddelen tegen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven