Voetbal kijken op je telefoon (smartphone)

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Steeds meer mensen kijken live voetbalwedstrijden op hun telefoon. Hierdoor ben je niet gebonden aan de thuislocatie. Onderweg, op het werk of op vakantie volg je de Eredivisie wedstrijden en andere belangrijke uitzendingen.

Live kijken via ESPN

De makkelijkste manier om voetbal te kijken op je smartphone is via de ESPN app. Deze applicatie is beschikbaar voor Android- en iOS telefoons. Met ESPN blijf je op de hoogte van live uitslagen en tussenstanden, sportnieuws en bekijk je video’s. Verschillende providers waaronder T-Mobile hebben ESPN in het basispakket van interactieve tv zitten. Op deze manier bekijk je live de meest belangrijke voetbalwedstrijden.

ESPN Compleet is een uitgebreid abonnement waarbij je voetbalwedstrijden uit wisselende competities bekijkt, waaronder de Europa League. Ook volg je Amerikaanse sportcompetities zoals honkbal of American football.

Samsung Galaxy A54 5G – 128GB 
Apple iPhone 15 – 128GB 

Waarschuwing voor Dasmaiss.com!

Omdat veel mensen op zoek zijn naar gratis voetbal kijken op de telefoon, komen er steeds meer malafide aanbieders bij. Wees voorzichtig met websites die je een app laten downloaden, verwijzend naar dacmaiss.com. Dit is een browser hijack virus dat gebruikers omleidt naar ongewenste websites. Dit virus kan ook opdringerige en ongewenste advertenties vertonen.

Een verwijzing naar dacmaiss.com kwamen we veelvuldig op de website gratislivevoetbalkijken.info tegen. Het downloaden van een app of software via dacmaiss.com is geheel op eigen risico.

Fox Sport Go app

Een veilige methode om voetbalwedstrijden op je smartphone te kijken is de Fox Sport Go app. Ga naar de Google Play Store of de Apple Store en installeer de Fox Sport app (ook onder deze naam vindbaar). Wil je live voetbalwedstrijden kijken dan heb je wel een betaald abonnement nodig.

Als eerste heb je keuze uit een standaard abonnement op Eredivisie Live. Hier zit een Fox Sport Go abonnement bij. Per maand betaal je voor dit abonnement ongeveer € 17,50. Ga je voor alleen een Fox Sport Go abonnement dan ben je ongeveer € 16 per maand kwijt.

Ziggo Sport Totaal app

Ziggo biedt zijn klanten een totaaloplossing voor het volgen van verschillende sportwedstrijden. Allereerst is het belangrijk dat je een abonnement op Ziggo Sport Totaal neemt. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar en kost ongeveer € 15 per maand. Heb je het abonnement afgesloten, download dan de speciale Ziggo Sport Totaal app. Log in met je Ziggo account en je kijkt direct de leukste sportwedstrijden. Waar en wanneer je ook bent.

Via televisie biedt Ziggo Sport Totaal ook een aantal interessante opties. Je ontvangt 6 kanalen met voetbalwedstrijden, tennis, hockey, handbal en natuurlijk racing.

De app is niet alleen beschikbaar voor Android smartphones en iPhone, je kunt hem ook op een tablet en zelfs op een computer installeren. Het is mogelijk om tot vijf apparaten aan het abonnement te koppelen. Zo kijken familieleden of vrienden (gratis) mee. Bedenk dat een apparaat vervangen slechts eenmaal per 30 dagen kan, dit om misbruik te voorkomen.

ApplicatieBeschikbaarheidAbonnementskostenOpmerkingen
ESPN appAndroid en iOSVariabelLive uitslagen, sportnieuws, en video’s
Fox Sport Go appAndroid en iOSOngeveer € 16-€17,50Betaald abonnement
Ziggo Sport TotaalAndroid, iOS, tablet, pcOngeveer € 15 per maandZiggo Sport Totaal-abonnement

De beeldkwaliteit op je smartphone

Maak je gebruik van een betaalde app, bijvoorbeeld via Ziggo of T-Mobile? Dan is de beeldkwaliteit over het algemeen zeer goed. In sommige gevallen kan het beeld gedurende de eerste 5-10 seconden wat onscherp zijn. Binnen deze periode wordt de internetsnelheid vastgesteld en vindt er buffering plaats. Dit is het inladen van de video. Na maximaal 10 seconden zou het beeld scherp moeten zijn.

Wanneer je een lage internetsnelheid hebt dan kan het beeld af en toe stil komen te staan. Dit is vooral vervelend wanneer dit plaatsvindt op het moment dat er op doel wordt geschoten. Zorg daarom dat de internetsnelheid goed is. Kies voor een stabiele wifiverbinding en ga niet te ver van de router afzitten. Thuis kun je eventueel gebruik maken van een wifiversterker.

Ben je onderweg, dan kun je weinig aan de mobiele internetsnelheid doen. Wel is het aan te raden om zoveel mogelijk stil te staan. Wanneer je in de auto zit dan merk je een vertraging met betrekking tot het mobiele internet op. In het buitenland kan het internet ook een stuk langzamer zijn.

Overigens is het niet zo dat 5G een beter beeld oplevert dan 4G. En er zit ook nauwelijks verschil tussen 5G en 3G. Je hebt het hier over internetsnelheden, niet de kwaliteit van het beeld.


Het dataverbruik wanneer je een voetbalwedstrijd kijkt

Het is aan te raden om voetbalwedstrijden op je smartphone altijd via een wifiverbinding te bekijken. Maak je gebruik van mobiele data, dan loop je mogelijk tegen extra kosten aan. Een en ander is afhankelijk van je mobiel telefoonabonnement. En hele wedstrijd via smartphone kijken kost ongeveer 2 GB aan data.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven