Profielfoto contactpersonen WhatsApp: dit kun je ermee

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Op WhatsApp heb je de mogelijkheid om een profielfoto toe te voegen, dit maakt het er een stuk persoonlijker op. Je ziet ook de profielfoto van contactpersonen. Het gekke is dat de profielfoto van een contactpersoon op WhatsApp plots verdwenen kan zijn. In dit blogartikel lees je wat je met profielfoto’s kunt, waarom je soms geen foto ziet en hoe je er zelf een toevoegt of aanpast.

Profielfoto van contactpersonen zien

De profielfoto’s van contactpersonen op WhatsApp zie je in veel gevallen gewoon staan. De profielfoto staat links van de naam, zowel in het overzicht als in het gesprek zelf. Het is de ander die bepaalt welke profielfoto je te zien krijgt. Jijzelf hebt hier dus geen invloed op. Het kan dat de contactpersoon de profielfoto af en toe verandert, dit is vooral in het begin even wennen.

“Super leuke stickers ! Ze zijn echt zoals je ze in whatsapp ziet.”

Geen profielfoto van contactpersoon zichtbaar

Niet altijd zie je een profielfoto van contactpersonen op WhatsApp. Sommige gebruikers plaatsen geen profielfoto, je ziet dan een grijs/wit poppetje maar geen profielfoto.

Het kan ook dat de ander zijn profielfoto net heeft aangepast. Hierdoor kan het even duren voordat dit gesynchroniseerd is. Een andere reden waarom je geen profielfoto van een contactpersoon ziet is omdat diegene jou niet als contactpersoon heeft toegevoegd.

De laatste oorzaak voor geen profielfoto zien is dat diegene jou geblokkeerd heeft. Probeer eens een bericht naar diegene te sturen: komt het bericht wel aan? Wanneer de verzendstatus op één vinkje blijft staan en je ziet geen profielfoto dan is de kans groot dat degene jou geblokkeerd heeft.

Je profielfoto voor onbekenden afschermen

Jouw contactpersonen maar ook anderen zien standaard je profielfoto, status en info. Wanneer je niet wil dat onbekenden jou profielfoto zien dan kun je dit afschermen. Hiervoor ga je naar de instellingen op WhatsApp. Doorloopt de volgende stappen:

  • Open instellingen
  • Ga naar account
  • Tik op privacy

Bepaal wie je WhatsApp profielfoto mag zien. Hierbij heb je de keuze uit iedereen, alleen contacten of bepaalde contacten.

Overigens heb je via dit menu ook de mogelijkheid om je info of status voor bepaalde personen of voor onbekenden af te schermen. Het is altijd goed om regelmatig naar je privacyinstellingen te kijken.

WhatsApp profielfoto van anderen veranderen

Kun je de WhatsApp profielfoto van anderen veranderen? In principe zou dit nu te kunnen maar via een omweg heb je toch die mogelijkheid. Hiervoor moet je naar de map : / apparaat / sdcard / WhatsApp / Profile Pictures op je smartphone gaan (werkt alleen bij Androidtoestellen). Van de contactpersoon die je wilt veranderen. Tik hier lang op en kopieer de foto in het menu. Plak de foto ergens anders, in ieder geval niet in deze zelfde map.

Kopieer nu de bestandsnaam van de foto. Selecteer een nieuwe profielfoto en zorg dat deze een afweging van 640 X 640 pixels heeft. Verplaats deze nieuwe profielfoto naar de map Profile Pictures en wijzig de naam van de foto naar de eerder gekopieerde bestandsnaam. Als het goed is is nu de WhatsApp profielfoto van de ander veranderd.

Werkt bovenstaande niet? Helaas, er is geen andere manier om de WhatsApp profielfoto van anderen te veranderen.

Profielfoto contactpersonen WhatsApp opslaan

Je hebt wel eens dat je de profielfoto van contactpersonen uit WhatsApp wil opslaan. Voorheen kon je op de profielfoto tikken en deze in je galerij opslaan. Vanwege privacy redenen is deze functionaliteit verdwenen. Toch kun je nog steeds de profielfoto van contactpersonen in WhatsApp opslaan. Dit doe je gewoon door een printscreen van de profielfoto te maken. Vervolgens bewerk je deze printscreen en snijd je hem bij.

Mijn tip: gebruik geen profielfoto van jezelf waarvan je ook niet wil dat anderen deze in handen krijgen. Wees dus voorzichtig met het plaatsen van  pittige profielfoto’s maar ook van foto’s van je kinderen, je bezittingen of wat dan ook. Iedereen kan via een printscreen jou profielfoto opslaan en eventueel ergens verspreiden of gebruiken.

Profielfoto contactpersonen WhatsApp verdwenen

Het ene moment stond hij er nog en het andere moment is de profielfoto van een contactpersoon in WhatsApp verdwenen. Wat is er aan de hand? Grote kans dat degene een ander telefoonnummer heeft en jou nog niet of als contactpersoon heeft toegevoegd. Maar er is ook een kans dat de ander jou geblokkeerd heeft. Degene wil geen gesprek meer met jou aangaan.

Beiden kun je heel eenvoudig controleren: stuur een WhatsApp bericht naar deze contactpersoon. Heeft de persoon in kwestie alleen een ander telefoonnummer en jou nog niet toegevoegd dan komt het bericht wel aan (twee vinkjes). Ben je door de ander geblokkeerd dan komt het bericht niet aan (één vinkje). Zo eenvoudig is het.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven