Met deze haarkleur lijk je ouder

Bijgewerkt: 31 augustus 2023

Met het ouder worden krijgt het haar een grijzere kleur. Het verliest feitelijk aan warmte. Wil je het haar verven, dan is het belangrijk dat je er vooral jonger uitziet. Met welke haarkleur lijk je ouder? Maak onderstaande fouten zeker niet.

Dit doen donkere haarkleuren met je

Of je nu zwart, bruin, rood of blond haar hebt: vroeg of laat wordt het grijs. Een grijze kleur lijkt ouder te maken maar dit is niet altijd het geval. Donkere haarkleuren zijn not done. Wanneer je huid ouder wordt dan vormt een donkere haarkleur een te groot contrast. Hierdoor lijkt je gezicht veel bleker, wat je een ‘zieke’ aanblik geeft.

Met welke haarkleur lijk je ouder? Donkere en harde haarkleuren zijn nooit een goed idee. Met deze kleuren zie je er zeker ouder uit, ongeacht de tint van je huid:

 • Zwart
 • Zeer donkerbruin
 • Donkerbruin
 • Bruin
 • Midden bruin
 • Donkerbruin/rood
 • Bruinrood

Grijs haar? Niet meer! Transformeer je look met een hoogwaardige haarverfbehandeling.


Lichte haarkleuren laten je jonger uitzien

Voor alle haarkleuren geldt: hoe lichter hoe beter. Hoewel er natuurlijk ook niet helemaal wit hoeft te zijn. Een lichte haarkleur laat je er stukken jonger uitzien. Kies je voor een lichte haarkleur met een warme gloed dan jij je ook nog eens stralen.

Waar je voor moet kiezen? Onderstaande haarkleuren zijn een goed idee:

 • Lichtbruin
 • Donkerblond
 • Middenblond
 • Blond
 • Lichtblond
 • Heel lichtblond

Bovenstaande kleuren zijn verkrijgbaar met een warme ondertoon. Denk hierbij aan:

 • Amberbruin
 • Honingblond
 • Karamelblond

Waarom donkere kleuren niet goed zijn

Hoe kan het dat een donkere haarkleur je er ouder uit laat zien terwijl een lichte kleur wonderen doet? Een lichte kleur zorgt ervoor dat het je gezicht meer verlicht. Hierdoor worden rimpels in het gezicht minder zichtbaar. Het gevolg: je ziet er écht jonger uit.

Bovendien geven donkere kleuren je een agressieve uitstraling. Daarnaast lijkt je huid, die door de jaren heen toch al wat fletser wordt, door de donkere haarkleur helemaal bleek. Mensen gaan zich al snel zorgen maken over je gezondheid.

Wees voorzichtig met rode haarkleuren

Heb je grijs haar? Dan kun je beter geen haarverf met een rode tint nemen. Roodtinten op grijs of licht haar valt namelijk veel feller uit. Je gaat dan al snel als Pipo de clown door het leven. Is je haar voor meer dan 20% grijs dan kun je beter voor een van bovenstaande lichte kleuren gaan. Wil je toch die warme gloed erin dan kies je gewoon voor zoiets als honingblond of hazelnoot lichtbruin.

Highlights of lowlights

Grijs haar wordt ook dunner. Hierdoor krijgt het minder volume en gaat het sluik hangen. Het wordt vaak lastiger om er nog een leuk kapsel in te krijgen. Gelukkig kun je dunner wordend haar toch voller laten lijken. Dit doe je middels highlights of lowlights.

Wat is het verschil tussen deze twee? Highlights zijn streepjes in het haar die lichter zijn dan de rest van het haar. Als gevolg hiervan ontstaat er meer diepgang waardoor je haar er dus voller uitziet.

Naar highlights/ lowlights haarverf

Bij lowlights kies je juist voor donkere strepen in het haar. De strepen zijn 2-3 tinten donkerder dan de rest van het haar. Vooral bij het ouder wordend haar ziet dit er veel subtieler uit.

Als laatste heb je nog babylights. Dit zijn hele subtiele highlights of lowlights. Hierdoor lijkt het alsof je haar lichter is geworden door zonlicht. Je creëert hiermee een natuurlijk effect.

Deze kleur is goed voor grijze haren – kleding & make-up

Met welke haarkleur lijk je ouder? Dat zijn dus de meeste donkere kleuren. Wist je trouwens dat ook het gebruik van make-up en kleding je haar laat stralen of juist teniet doet? Met grijs haar kies je voor kleuren zoals smaragdgroene, blauw- of paarstinten. Ook donkerrood staat goed bij grijze lokken. En natuurlijk wit, dit kun je feitelijk met elke haarkleur combineren.

Tips voor het verven van je haar

Je zoekt een geschikte haarkleur 40 plus of misschien wel een haarkleur 50 plus. Hierboven heb je kunnen zien met welke haarkleur je ouder lijkt. Dus je weet ook wat je moet kiezen om er jonger uit te zien.

Hieronder nog enkele belangrijke tips met betrekking tot het verven van je haar. Moet je dit bijvoorbeeld op nat of op droog haar doen? Vaak staat op de verpakking dat je het haar nat moet maken. Dit is wat veiliger voor je haar. Bovendien gaan de haarschubben door het nat maken open staan zodat de haarverf beter in kan trekken.

Heb je erg droog of beschadigd haar? Dan kun je beter op droog haar verven. Niet alleen omdat dit je haar minder kwetsbaar maakt, ook laat beschadigd haar zich moeilijker verven. Wanneer je het nat zou maken dan verdun je de haarverf teveel en valt het resultaat tegen.

Wees bij grijs haar voorzichtig met het gebruik van een zilvershampoo. Je kunt het af en toe gebruiken maar zeker niet te vaak, hierdoor ontstaat er een blauwpaarse gloed. Verzorg je haar en hoofdhuid wekelijks met een voedende haarolie. Zo blijven je lokken lang mooi.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven