De juiste kleur blazer op beige broek

Bijgewerkt: 19 november 2023

Beige is een lichte kleur die tot de bruinfamilie behoort. Hierbij heb je keuze uit verschillende tenten. Beige kleding geeft jou een natuurlijke uitstraling. Ga je voor een nette look? Draag dan een blazer (een jasje) en maak hier je outfit mee compleet. Welke kleur blazer past op een beige broek? We hebben een aantal tips en ideeën.

Verschil tussen colbert en blazer

Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen een colbert een blazer te kennen. Een blazer is een net jasje, maar met een speels karakter. Je hoeft er geen bijpassende broek bij te dragen. Dit betekent dat je een geheel andere kleur blazer met je beige broek kunt combineren. Hartstikke praktisch!

Een colbert is een net jasje, geschikt voor zakelijke gelegenheden, bruiloften en andere formele situaties. Een colbert draag je boven een pantalon of chino, of voor vrouwen boven een kokerrok. Dat is toch allemaal wat formeler (of zakelijker).

Ichi IHKATE BL Dames Blazer

Je beige broek met een goede kleur blazer combineren

Beige is een neutrale kleur. Hierdoor is het heel goed met anderen kleuren te combineren. Wanneer je deze kleuren draagt, merk je al snel dat je een natuurlijke uitstraling creëert.

Welke kleur blazer je op de beige broek draagt, is voornamelijk afhankelijk van je persoonlijk contrast. Kijk je bij naar het niveau tussen licht en donker en jou gezegd. Let hierbij je haren, ogen en huid. Hoe hoger het contrast, hoe beter het is om met donkere kleuren te werken. Bij een laag contrast, bijvoorbeeld een hele lichte huid en blond haar, werk je juist met lichtere kleuren.

Enkele voorbeelden

Beige kun je met bijna elke kleur combineren. Maar waar je voor kiest is dus afhankelijk van je persoonlijk contrast. Laten we eens enkele voorbeelden bekijken. Haal hier je inspiratie uit aan experimenteer naar hartenlust.

Gewaagd: beige met rood

Wanneer je het aandurft kun je een rode blazer op een beige broek dragen. Is jouw persoonlijk contrast ligt, kies dan voor een zachtrode kleur. Bij voorkeur heb je dan ook een lichtbeige pantalon of broek. Wanneer je een donkere huid en licht haar hebt, of juist een lichte huid en donker haar, ga je voor een blazer in middenrood of donkerrood.

Beige met blauw combineren

Ook een goede keuze: een blauwgekleurd jasje op je favoriete broek. Deze twee kleuren kunnen prima samen. Het beige wordt heel levendig wanneer je dit met blauw combineert. Ditzelfde effect bereik je met paars, maar niet iedereen vindt dit een geweldige kleur. Bovendien moet je geen paars nemen wanneer je een donkere huid hebt. Het paars maakt je huid alleen maar bleker.

Jack & Jones blazer blauw

Voor dames en heren: een roze jasje

De tijd dat roze een typische vrouwenkleur was, ligt al heel lang achter ons. Tegenwoordig is dit de favoriete kleur van veel vrouwen én mannen. Vooral zachtroze laat zich goed met beige combineren. Maar je kunt ook voor het meer fellere roze gaan. Een jasje en deze kleur geeft je een nette en zorgzame uitstraling.

Kijk eens hoe mooi zachtroze en donkerbeige zich met elkaar laten combineren. Hier wil je toch in gezien worden?

Kan beige met groen?

Omdat deze kleur waar de bruinfamilie hoort, is het een natuurlijke kleur. Net als groen. Dit betekent dat deze twee kleuren goed bij elkaar passen. Combineer een groene blazer dus gerust met de beigegekleurde broek, pantalon of rok.

Kies hierbij voor twee donkere of twee lichte tinten, zodat ze goed met elkaar matchen. Bij deze twee natuurkleuren moet je namelijk geen tegenovergestelden gebruiken.

Beige met zwart, grijs of wit

Je kunt beige altijd combineren met zwart, grijs of wit. Het zijn drie neutrale kleuren die overal bij passen. Combineer je het met zwart dan ga je voor een stijlvolle en een tikkeltje mysterieuze uitstraling. Je creëert een contrasterende look, maar wel hartstikke modern. Het is een goede combinatie voor alle seizoenen.

Jack & Jones blazer zwart

Beige met wit is ideaal voor een zomerse outfit. Wees wel voorzichtig met heel lichtbeige in combinatie met wit, dit kan met een lichte huid al snel de flets worden. Kies in dit geval voor wat meer contrast, zoals een witte blazer met een donkerbeige broek of rok. Uiteraard kan deze kleurencombinatie ook in de winter, dit tot tegenstelling van wat velen denken. Draag je lichte kleuren zoals wit in de winter? Kies dan vooral voor ‘warme’ stoffen zoals wol, rib en teddy.

Ton-sur ton tinten

Als laatste kun je voor ton-sur ton tinten kiezen. Hierbij draag je een beige outfit in verschillende tinten. Bijvoorbeeld een lichtbeige blazer op een donkerbeige broek.

Ton sur ton kleuren zijn een modetrend, afkomstig uit Frankrijk. Je creëert een eenvoudige harmonie waarbij alle onderdelen van je outfit perfect bij elkaar passen. Door voldoende nuances in de verschillende kleurtinten aan te brengen, sta je er goed op. Gebruik maximaal drie verschillende kleurtinten.

Is beige een warme of een koele kleur?

Beige aan zowel warm als koel zijn. Dat hangt ervan af welke ‘tweede kleur’ inzet. Meestal bestaat beige uit een geeltint, waardoor het een warme kleur is. Maar je hebt ook beige met een rozetint. Hoewel roze warm lijkt, is dit type beige juist een koele kleur.

Deze kleur staat bij jonge en volwassen personen zeer goed. Ben je boven de 50, dan kan het dat warmbeige afbreuk doet aan de uitstraling van je huid. Als 50-plusser kies je liever voor koelbeige, dus met roze erin. Of combineer je broek met kleuren die het beste in je ouder wordende huid naar boven halen: wit, zandkleur, taupé, blauw of paars. Want paars staat perfect wanneer je huid licht of, door leeftijd, wat fletser is.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven