Je ziel verkopen

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Durf jij het, je ziel verkopen? Hierbij geef je iets van onschatbare waarde op, in ruil voor rijkdom, macht of genoegens. Vaak is dit van tijdelijke duur. Bijvoorbeeld voor enkele maanden tot jaren. Je ziel verkopen is een oud verhaal met mythologische overtuigingen. Maar het is ook mogelijk om je ziel echt te verkopen.

In dit artikel lezen over de betekenis van je ziel verkopen, iemand dit via het internet deed en hoe je écht een pact met de duivel sluit.

Wat is je ziel?

Je ziel is niet tastbaar. Het is een aspect dat verder gaat dan je lichaam. En sommige religies wordt de ziel als iets onsterfelijks gezien. Het is een bewustzijn aan verbondenheid die ook na je dood blijft bestaan.

In de filosofie is de ziel iets wat jou tot een uniek persoon maakt. En in de psychologie spreken ze eerder van de geest en het bewustzijn.

Kun je je ziel verkopen?

Ze zeggen wel eens dat je geen dingen kunt verkopen die niet tastbaar zijn. Maar dit klopt niet helemaal, want een dienst is niet tastbaar en toch verkoopbaar. Denk maar aan advies dat je van iemand krijgt. Je kunt het advies niet vastpakken maar je moet er wel voor betalen.

Een dienst is een bestaand iets. Maar je ziel is dat niet direct. Eigenlijk weet niemand hoe de ziel eruitziet, waar hij zit en wat hij doet.

Wanneer je deze wetenschap meeneemt, zou je een ziel niet kunnen verkopen. En toch gebeurt het. Je ziel verkopen aan de duivel of je ziel online verkopen, er zijn wat mogelijkheden.

De betekenis hierachter

Eigenlijk is je ziel verkopen een symbolische uitdrukking. Het betekent dat je wat van jou voor onschatbare waarde is, opgeeft. Je krijgt hiervoor rijkdom, genot of macht terug.

Ondernemers verkopen heel vaak hun ziel. Ze werken 80 uur per week, ook in de weekenden en op feestdagen. In ruil hiervoor verkrijgen ze vrijheid en rijkdom. In hoeverre je hiervan van kan genieten, want wanneer je levenslang 80 uur per week werkt blijft er niet veel van je leven over.

Daarom is je ziel verkopen vaak tijdelijk. Het heeft een duur van enkele weken, maanden of jaren. Het symbolisch figuur Dr. Faust verkocht voor een looptijd van 24 jaar zijn ziel. Volgens de mythologische verhalen genoot hij 24 jaar lang van macht, hierna kwam de duivel hem op gruwelijke wijze halen.

Dat is een verhaal, niet iets dat echt is gebeurd. Maar het laat wel de betekenis hierachter zien.

Iemand verkocht zijn ziel echt!

Een Nederlandse jongeman besloot zijn ziel op het internet te verkopen. Dit deed hij in de vorm van een NFT, een soort digitaal eigendomsbewijs. Iemand was bereid om € 350 voor zijn ziel te betalen.

Wat merkt de verkoper ervan, nu hij zijn ziel verkocht heeft? Eigenlijk helemaal niks. Behalve dan dat hij € 350 rijker is. En wat kan de koper? Hij kan de ziel in hoe de vorm van de NFT doorverkopen. Of levenslang bewaren. Maar tenzij je in bepaalde rituelen gelooft, heeft het kopen van een ziel eigenlijk geen meerwaarde.

Symbolisch je ziel verkopen aan de duivel

Ben je bereid om hard te werken, in ruil voor vrijheid en rijkdom? Verkoop dan symbolisch je ziel aan de duivel. Dit doe je als volgt:

 1. Bedenk een strategie om meer inkomen of omzet te genereren
 2. Besteed veel uren, dagen en vrije tijd in je strategie/werk
 3. Schenk even minder aandacht aan familie, vrienden, hobby’s en sport
 4. Werk net zo lang door totdat je een plafond qua inkomen of omzet bereikt
 5. Pas je strategie aan om het plafond te verhogen
 6. Bouw het aantal uren dat je werk, langzaam af

Het klinkt heel eenvoudig, maar in de praktijk betekent het dat je continu bezig bent met meten, analyseren en weer nieuwe strategieën bedenken. Of het ook wat oplevert? Ja, met de juiste ideeën en flink wat doorzettingsvermogen, kun je veel rijkdom vergaren.

Toch moet je er rekening mee houden dat slechts 1% van de initiatieven tot rijkdom leidt. Mislukt een project, dan start je gewoon een nieuw project. Net zolang totdat je het juiste te pakken hebt.

Bestaat de duivel? Kan ik mijn ziel verkopen?

Misschien ben je geïnteresseerd in je ziel verkopen aan de duivel. Dit is een bovennatuurlijk wezen dat in meerdere religies voorkomt. Hij wordt vaak als een zwarte engel bokkenpoten afgebeeld. In het christendom is de duivel een gevallen aartsengel met de naam Satan, de duivel of Lucifer.

In geen enkel religieus boek of verhaal komt zoiets als je ziel aan de duivel verkopen, voor. Toch bestaan hier verhalen over, die na het overlijden van George Faust zijn ontstaan. Dit figuur is gebaseerd op de Duitse magiër en medicus Johann Georg Faust. Hij leefde van 1480 tot 1540. Deze man studeerde scheikunde, astrologie en filosofie.

Hij hield zich bezig met horoscopen en toverkunsten. Er gingen zoveel geruchten en legendes over hem rond, dat die uiteindelijk een eigen leven gingen leiden. Zo is het idee ontstaan dat Faust zijn ziel aan de duivel heeft verkocht.


Even terugkomend op de vraag: het is niet zeker of de duivel bestaat. Maar je ziel eraan verkopen, dat heeft nog nooit iemand kunnen of durven doen.

Pact met de duivel: zo doe je dat

Je ziel verhandelen wordt binnen het christendom ook wel als het sluiten van een pact met de duivel gezien. Hierbij sluit je een overeenkomst met de duivel af. Je begeerten worden vervuld. Denk hierbij aan rijkdom, macht, jeugd of kennis. Maar uiteindelijk krijgt de duivel jouw ziel. Dit betekent dat je je duivel gaat dienen.

Bij een effect van de duivel stel je een overeenkomst op met een bepaalde looptijd is in het geval van Dr. Faust was dit een looptijd van 24 jaar. De overeenkomst wordt door middel van bloed ondertekend. Volgens vertalingen zou de overeenkomst eigenlijk 13 jaar duren. 13 jaar na de deal moet je sterven, waarna je ziel naar de duivel gaat.

Om je ziel aan de duivel te verkopen, moet je hier contact mee leggen. Bedenk vooraf of je dit wel wil doen. Heb je het besluit genomen? Vooruit dan, hieronder vind je het ritueel.

 1. Stel een overeenkomst op. Hierbij neem je de volgende tekst als: “Satan/Lucifer/Duivel, ik ben bereid om mijn ziel te verkopen in ruil voor (rijkdom, macht of iets anders)
 2. Teken met een kerkkaars een pentagram op de grond. Dit doe je door de kerkkaars te laten branden en met het vloeibare kaarsvet het pentagram te tekenen. Kerkkaarsen krijg je (logisch) in de kerk.
 3. Gaas in het midden van het pentagram staan.
 4. Zeg 13 keer achter elkaar het volgende: “ik vraag je, meester van de duisternis, meester van het kwaad, meester van de nacht, kom naar mij toe en vervul mijn verzoek! Amen”
 5. Wacht tot je de duivel voelt verschijnen
 6. Lees het contract hardop voor
 7. Ondertekende het contact met je eigen bloed. Maak hiervoor een prikje in je vinger, één druppeltje bloed is vaak voldoende.

Let op, de kans is groot dat je zowel het contact als het oproepen van de duivel in het Latijns moet doen. Het oproepen (13 keer achter elkaar) in het Latijns vertaald: “Rogo te, magister tenebrarum, magister malorum, magister noctis, veni ad me, et precem meam adimple! Amen”.


In het contract kun je het volgende neerzetten:

“Satanas/Lucifer/Diabolus, vendere volo animam meam pro commutatione”

Hierachter wat je verzoek is:

 • Wealth (rijkdom)
 • Potestas (macht)
 • Esse celebre (beroemd zijn)
 • Scientia (kennis)
 • Infatuatio (verliefdheid)
 • Magia (toverkracht)
 • Adulescens (jeugd)

Het is gebeurd, en nu?

Wanneer alles goed is verlopen, heb je een overeenkomst gesloten. Wat je nu merkt is dat je begeerten worden vervuld. Je krijgt bijvoorbeeld meer rijkdom of macht. Maar let op, want de overeenkomst duurt 13 jaar. Hierna zou je moeten sterven.

Ik hoop dat je de komende 13 jaar nog af en toe mijn website bezoekt. Hierna veel succes.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven