Flirten met een lesbische vrouw

Bijgewerkt: 30 september 2023

Je bent vrouw en hebt je oog laten vallen op een geweldige vrouw of meisje. Maar heeft ze dezelfde gevoelens voor jou? Valt ze wel op vrouwen en ben je leuk genoeg? Flirten met een lesbische vrouw kan soms moeilijk zijn. In deze blog krijg je een paar tips om een dame of meid succesvol te versieren.

Zoveel vrouwen zijn lesbisch

Voordat je twijfelt of ze wel op vrouwen valt: ruim 18,5% van de vrouwen geeft aan dat ze bepaalde gevoelens voor andere vrouwen kunnen hebben. Dit kan vanuit lesbisisme, biseksualiteit of nieuwsgierigheid zijn.

Wanneer je onervaren bent, dan voelt flirten met meisjes ongemakkelijk aan. Vooral wanneer je het in een ruimte doet die gedomineerd wordt door hetero’s. Bovendien weet je niet altijd zeker of zij lesbisch of bi is. Lastig toch?

Je kunt overal het flirten oefenen

Bedenk dat de juiste persoon, die perfect bij jou past, overal kan zijn. Je hoeft dus niet je aandacht op een Facebookgroep voor lesbische vrouwen te leggen, of een of ander forum. Lesbiennes leggen vaak contact met andere vrouwen wanneer ze haar leuk vinden. Hierbij waren ze de gok.

Ben je niet zo goed in flirten met vrouwen? Bedenk dat je het overal kunt oefenen. Een besloten forum of groepje, een clubje of een homovriendelijke winkel is de ideale plek om een beetje te flirten. Zo krijg je een beter beeld van je vaardigheden.

Denk ook aan de discotheek of het café, de bibliotheek, het park, werk of school. Er zijn genoeg plekken waar je kunt proberen te flirten. Gewoon om te ervaren hoe dit aanvoelt.

Zo weet je of een vrouw op vrouwen valt

Niemand loopt met een bordje om zijn nek “ik val op vrouwen”. Daarom moet je op verschillende signalen letten om te achterhalen of ze van vrouwen houdt.

Soms zie je dit aan het uiterlijk. Ongeveer 20% van de lesbische vrouwen heeft een uiterlijk dat je als mannelijk zou kunnen bestempelen. Kort haar, een beetje stoer, weinig vrouwelijke kleding.

Maar je kunt niet van het uiterlijk uitgaan. Want er zijn veel lesbische meiden die er heel standaard uit zien. En er zijn ook stoere of mannelijke vrouwen die op mannen vallen.

Misschien heb je wel eens van ‘gaydar’ gehoord. Dit is een lesbische vrouw met een innerlijke radar om andere lesbische vrouwen te herkennen. Of dit echt bestaat, dat is niet wetenschappelijk bewezen.

De beste manier om te weten of ze op vrouwen valt: vraag het haar. Natuurlijk is het eng om iemand zo’n vraag te stellen. Misschien moet ze lachen, maar misschien krijg je ook een vuist in je gezicht. Dus is het belangrijk om de vraag heel nonchalant te stellen.

Of je vraagt niets. Je begint gewoon met flirten en kijkt wat hier uitkomt.

Ontdek hoe ze reageert wanneer je in de buurt bent

Voordat je echte stappen onderneemt, kijk je eerst hoe ze op jouw nabijheid reageert. Gaat het bijvoorbeeld om iemand op je werk of school, probeer dan naast haar te zitten en kijk wat ze doet. Wordt ze nerveus en kijkt ze weg, of blijft ze kalm?

Als jullie samen op stap gaan, probeer dan zo dicht mogelijk bij haar te staan of zitten. Wanneer ze verder wegschuift of zich afwent, moet ze misschien niks van jou hebben. Maar wanneer ze haar lichaam naar jou draait of dichterbij komt, dan weet je bijna zeker dat het raak is.

Wees niet te opdringerig. Wanneer ze zich van jou afschuift moet je dit respecteren. Het kan twee dingen betekenen. Het eerste is dat ze niet op vrouwen valt. Het tweede is dat ze wel op vrouwen valt, maar geen aantrekkingskracht voelt.

Een subtiele aanraking

Probeer het eens met een hele subtiele aanraking. Bijvoorbeeld haar arm tijdens het praten even zachtjes aanraken. Of jouw been die haar been ‘per ongeluk’ aanraakt, wanneer jullie naast elkaar zitten.

Doe dit alleen wanneer je haar al wat langer kent. Zeker niet gedurende de eerste 5 minuten na jullie allereerste ontmoeting. Zorg ook dat het gepast is wat je doet. Fysiek contact moet voor haar comfortabel aanvoelen.

Weet je niet wat je moet zeggen? Dit zijn goede openingszinnen

Soms heb je al langer contact met haar. Maar het kan ook dat je haar voor het eerst ziet. Dan is het lastig om een goede openingszin te bedenken. Je wil indruk maken, zonder voor schut te staan. Onderstaande openingszinnen brengen jou vast op ideeën.

 • Jij hebt een geweldig gevoel voor stijl. Heb je tips voor mijn outfits?
 • Hoi, weet jij waar je hier in de buurt leuk uit kan gaan? Ik ben nieuw hier.
 • Welke boeken lees jij graag?
 • Ik hou van [muziek die ze op dat moment afspelen]. Is dit ook jouw muziekstijl?

Onderstaande openingszinnen zou je kunnen gebruiken, maar je zoekt hiermee ook de grenzen op:

 • Ik ben geen goochelaar, maar ik kan je wel betoveren
 • Heb je een kaart? Want ik ben de weg kwijt in je glimlach

Het kunnen behoorlijke cliché openingszinnen zijn, maar er zijn ook vrouwen die hiervan houden. Het is een beetje de balans tussen een goede openingszin en humor vinden.

Flirten met een lesbische vrouw: kijk haar in de ogen

Dichterbij komen is één ding. Maar je moet ook oogcontact maken. Wanneer je met haar praat, kijk je haar in de ogen. Houd de blik iets langer vast dan normaal.

Weet je niet hoelang een normale blik duurt? Mensen die in gesprek zijn kijken elkaar aan en na enkele seconden wenden ze ogen even af. Om elkaar vervolgens weer opnieuw aan te kijken. Flirten doe je door de blik langer dan 5 seconden vast te houden. Geloof me, 5 seconden duurt langer dan je denkt!

En glimlach doet wonderen

Wanneer jullie niet in gesprek zijn en je vangt haar blik, geef haar dan je beste glimlach. Dan bedoel ik geen grimas want ze kan zomaar denken dat ze in een horrorfilm beland is. Gewoon een subtiele glimlach, waarmee je interesse in haar toont.

Glimlacht ze terug? YES, je flirten lijkt te werken. Of ze moest om iets anders lachen, maar ik hoop dat je het verschil zelf opmerkt.

Geef haar een complimentje

Vrouwen vinden het leuk om complimentjes te krijgen. Maar het is niet makkelijk om er een te geven. Om de een of andere redenen zijn mannen hier vaak beter in. Toch kun je leren om haar een complimentje te geven.

Ik heb wat complimentjes bedacht om in het proces van flirten te gebruiken. Kijk of hier een goede zin bij zit en oefen hem uit je hoofd. Het is belangrijk dat je zelfverzekerd overkomt.

 • Je komt op mij als een krachtige en onafhankelijke vrouw over.
 • Ik voel me altijd op mijn gemak bij jou, je straalt vertrouwen uit.
 • Ik ben onder de indruk van je stijl.
 • Je haar ziet er vandaag fantastisch uit.
 • Je hebt echt een geweldige glimlach.

Geef altijd een oprecht complimentje. Wanneer ze een bad-hairday heeft, ga je natuurlijk niet zeggen dat haar kapsel zo geweldig zit. Ze zal weten dat je liegt.

Toon oprechte interesse

Wanneer je goed wil flirten met een lesbische vrouw, is het belangrijk dat je interesse in haar toont. Stel een vraag en geef haar de tijd om hierop te antwoorden. Vraag hoe het op haar werk of met de studie gaat, welke hobby’s ze heeft of wat ze de laatste tijd gedaan heeft.

Heeft ze huisdieren of kinderen? Vraag hier dan zeker naar. Wees niet ongeduldig wanneer ze hier veel over praat, het is haar liefde en ze wil het graag met jou delen.

Ontdek wat haar aan het lachen maakt

Humor vermindert de spanning. Ook zorgt het voor verbinding. Probeer te achterhalen wat haar aan het lachen gemaakt.

Een stapje verder met flirten: een briefje of berichtje sturen

Misschien vond ze het leuk om samen tijd met jou door te brengen. Stuur haar later een briefje of een berichtje. Je kunt een mailtje of een WhatsAppje sturen, maar een handgeschreven briefje is veel persoonlijker. Bovendien laat je hier een goede indruk mee achter. Dat zal ze niet snel vergeten!

Ga goed met een afwijzing om

Ondanks het flirten en respect tonen, kan het dat ze je afwijst. Misschien omdat ze geen klik met je voelt. Of omdat ze niet op vrouwen valt. Het kan ook dat ze nog niet klaar is voor een relatie. Er zijn verschillende redenen waarom ze je afwijst.

Je hoeft hier niet naar te vragen. Maar je mag het wel doen, indien je er nieuwsgierig naar bent. Wat het antwoord ook is, respecteer haar afwijzing. Het is niet erg om een blauwtje te lopen, het overkomt iedereen wel eens. De volgende keer heb jij meer geluk. En bedenk dat ergens op de wereld de perfecte vrouw voor jou rondloopt.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven