Beste vaatwastabletten (2023) – de vaatwasser

Bijgewerkt: 14 november 2023

Je kunt geen afwasmiddel in je vaatwasser stoppen. Dat gaat enorm schuimen, en je loopt het risico dat het apparaat kapot gaat. Gebruik altijd vaatwastabletten. Hier heb je ontzettend veel keuze in. Wat zijn de beste vaatwastabletten? Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden. De Consumentenbond heeft de beste vaatwastabletten test uitgevoerd. Hieruit blijkt dat de goedkope complete tablet het beste werkt. Maar ook die van bekende merken als Sun, Klok en Dreft presteren niet verkeerd.

Vaatwastabletten, poeder of vloeibaar?

Je hebt de keuze tussen vaatwastabletten of poeder. Maar ook vaatwastabletten of vloeibaar. Wat is eigenlijk beter? Je kunt het beste voor all-in-one vaatwastabletten gaan. Maar, en nu komt het, op de eindstreep is poeder beter. Dit komt omdat poeder beter oplost.

Vaatwastabletten of vloeibaar? Ook weer een goede vraag. Vloeibaar lost net zo goed op als poeder. Volgens de Consumentenbond is het belangrijk dat je een wasmiddel gebruikt dat specifiek bedoeld is voor de vaatwasser.

Beste vaatwastabletten die je in 2023 kunt kopen

Het voordeel van de beste vaatwastabletten is dat ze ook echt goed schoonmaken. Kijk je naar de Consumentenbond test dan komen deze drie als beste uit de bus:

  • W5 All in 1         
  • Una Vaatwas alles in 1  
  • AH Krachige all-in one

Houd er wel rekening mee dat deze test van 2017 dateert en hierdoor niet meer actueel is. Nieuwere testresultaten heb ik nog niet kunnen vinden. Let op: problemen met de Lidl W5 vaatwastabletten. Zie onderaan in dit artikel.

Kijk je naar de beste vaatwastabletten van dit moment dan heeft hier zeker een verschuiving in plaatsgevonden. Beoordelingen van consumenten zijn steeds belangrijker geworden. Dit is namelijk veel transparanter en onafhankelijker dan een test, uitgevoerd door bijvoorbeeld de Consumentenbond of Kieskeurig.

Hieronder de beste vaatwastabletten op een rij. In elk linkje heb ik je een overzicht van de beste vaatwastabletten van dat merk geplaatst. Het is maar dat je het weet.

1. Finish all in one vaatwastabletten

Een absolute aanrader zijn de Finish all in one vaatwastabletten. Dit merk wordt namelijk zeer goed beoordeeld door gebruikers. Het best verkocht wordt de grootverpakking vaatwastabletten, gevolgd door de Finish tabs.

De vaatwastabletten van Finish worden als beste beoordeeld. Meer dan 250 gebruikers hebben hier een beoordeling aangegeven. Het product scoort maar liefst 4,7 van de 5 sterren. Hiermee behoort het zeker tot de beste vaatwastabletten.

Gebruikers zeggen dat alles goed schoon wordt, zelfs wanneer je de vaatwasser op een lagere temperatuur laat draaien. Het fijne aan deze vaatwastabletten is dat je het plastic zakje dat om het tablet zit niet hoeft te verwijderen. Dit lost namelijk vanzelf op. Je maakt je handen dus niet vuil. Bovendien ruikt de vaat weer heerlijk fris.

Overigens worden de citroen vaatwastabletten van Finish ook ontzettend goed beoordeeld. Meer dan 475 keer beoordeeld waarbij het 4,6 van de 5 sterren scoort.

Finish Power All in One Regular Vaatwastabletten – 80 Stuks
Dreft Platinum Plus All In One

2. Dreft vaatwastabletten

Als tweede in het overzicht beste vaatwastabletten kom je die van Dreft tegen. De Plus Cool Blue vaatwastabletten zijn geschikt voor het verwijderen van hardnekkige voedselresten. Dit product scoort 4,8 van de 5 sterren.

De Dreft all-in one vaatwastabletten (orignal) doen het ook goed. Dit product verwijdert het meest hardnekkige vuil, ook droogt de vaat goed en streeploos. Beoordelaars geven deze vaatwastabletten een score van 4,7 sterren. Dit is gewoon ontzettend goed.

Dan heb je nog de Dreft Platina wasmiddel capsules. Een score van 4,8 sterren, gebruikers zijn hier ook tevreden over. Voordeel van dit product is dat het de vaat laat glanzen, ideaal wanneer je veel glaswerk hebt.

3. Sun vaatwastabletten

Dan heb je ook nog het bekende merk Sun. Hier is op het gebied van beste vaatwastabletten ook wel het een en ander in verkrijgbaar. De Sun Tabs Classic tabletten verkopen als beste. Het verwijdert hardnekkige vlekken en zorgt voor een schone vaat. Helaas zijn gebruikers hier iets minder enthousiast over, het product scoort 4,2 van de 5 sterren.

De Sun Expert all-in one vaatwastabletten met extra power doen het wel weer goed. Klanten geven het een 4,7 (van 5). Dit laat zien dat all-in-one vaatwastabletten echt een betere keuze zijn. Gebruikers vinden namelijk dat deze vaatwastabletten voor een schone vaat zorgen, zelfs wanneer je voor de ecostand kiest. Glazen gaan er ook mooi van glanzen en drogen streeploos.

Sun heeft ook vaatwaspoeder in het assortiment. Praktisch wanneer je niet met vaatwastabletten aan de slag wil. Voordeel van dit merk is dat het goed geprijsd is.

Beste en goedkoopste vaatwastabletten

Wat zijn de beste en goedkoopste vaatwastabletten? Volgens de verouderde test van de Consumentenbond zijn dit de W5 tabletten. Dit merk is verkrijgbaar bij de Lidl. Je betaalt ongeveer € 3 voor 40 tabletten.

Zoek je de beste en goedkoopste vaatwastabletten van een bekend merk dan kom je bij Finish uit. Kijk hierboven voor de beoordelingen van gebruikers. Je betaalt per vaatwastablet ongeveer € 0,12. Dit is niet veel duurder dan de vaatwastabletten van W5.

Vaatwastabletten aanbieding

Ben je ook altijd op zoek naar een vaatwastabletten aanbieding? Online vind je voldoende aanbiedingen. Via onderstaande link heb je vaatwastabletten aanbiedingen vanaf 30% korting. Dat scheelt toch heel wat in de aanschafprijs.

Kom je een aanbieding tegen, dan is het wel verstandig om wat meer in te kopen. Vaatwastabletten zijn heel lang houdbaar. Hier hoef je dus geen rekening mee te houden. Ondertussen heb je een voordelige voorraad in huis.

Vaatwastabletten Kruidvat, is dat wat?

Wist je dat je ook vaatwastabletten van de Kruidvat hebt? Veel mensen vragen zich af of dit ook een goed product is. Nou, Kruidvat verkoopt bekende merken vaatwastabletten zoals Finish en Dreft. Maar ze hebben ook hun eigen Kruidvat huismerk.

De Kruidvat vaatwastabletten maken niet zo goed schoon als andere merken. Dit zie je terug in beoordelingen door gebruikers. Zo zeggen sommige gebruikers dat de vaatwastabletten van Kruidvat voor viezigheid zorgen. Hierdoor moeten ze het filter vaker schoonmaken. Anderen zeggen weer dat de vaat er niet schoon van wordt. Terwijl weer anderen juist tevreden zijn.

Wil je vaatwastabletten Kruidvat proberen, koop dan één verpakking. Dan pas kun je ook bepalen of het product goed is.

Lidl vaatwastabletten lossen niet op

De W5 vaatwastabletten van de Lidl werden in 2017 goed beoordeeld. In dat jaar, maar ook in 2020, kwam er toch een probleem naar boven: Lidl vaatwastabletten lossen niet op. Het probleem? Je moet het plastic laagje van de tabletten verwijderen. Wanneer je dit niet doet dan lossen de vaatwastabletten niet op.

Veel mensen weten dit niet omdat bij de meeste merken het plastic omhulsels vanzelf oplost. Bij die van de Lidl dus niet. Nadeel is dat je vieze handen krijgt wanneer je het plastic verwijdert. Maar verwijder je het niet, dan kan je de hele vaat opnieuw doen.

Vaatwastabletten zijn op, wat nu?

Je hebt de beste vaatwastabletten in huis gehaald. Toch kan het je zomaar overkomen: de vaatwastabletten zijn op. Wat nu? Wat kun je als vervanger gebruiken? Is de vaat niet zo heel vies dan zou je het met alleen heet water kunnen proberen.

Heb je citroen in huis? Voeg dit aan het programma toe, de vaat wordt hier al een stuk schoner van. Een andere oplossing is het gebruik van soda.

Stop nooit normaal afwasmiddel in de vaatwasser! Dit gaat ontzettend schuimen. Ten eerste loopt het schuim je uit de vaatwasser waardoor je hele keukenvloer onder zit. Daarnaast kan de vaatwasser hiervan kapot gaan. Ook al zijn al je vaatwastabletten op, geen afwasmiddel erin doen. Laat dit een goede waarschuwing zijn.

Zijn vaatwastabletten slecht voor afvoer?

Bij sommige vaatwastabletten blijft er een ingedroogde substantie op de vaat achter. Dit laat zien dat het niet volledig oplost. Zijn vaatwastabletten slecht voor de afvoer? Nee, normaal gesproken niet. Vaatwastabletten zouden zelfs een verstopping weg moeten kunnen nemen.

Toch is het belangrijk om met een aantal zaken rekening te houden. Om een verstopping te voorkomen is het belangrijk om niet altijd op de Eco stand te draaien. Wanneer het water te koud is dan lost de vaatwastablet niet geheel op. Het gevolg: deze komt in de afvoer vast te zitten. Dit veroorzaakt een verstopping. Was dus regelmatig op een warme of hete temperatuur.

Let op: vaatwastabletten giftig

Natuurlijk ga je voor de beste vaatwastabletten, hiermee wordt de vaat stralend schoon. Wist je dat vaatwastabletten giftig zijn? Niet wanneer je ze in de vaatwasser stopt maar wel wanneer je ze inslikt. Een vaatwastabletten die je inslikt kan namelijk voor ernstige irritatie van de slijmvliezen zorgen. Hierdoor zwelt de keelholte wat tot ademhalingsproblemen leidt.

Ook kan een stukje tablet in de slokdarm blijven zitten. Dit zorgt voor brandwonden in de slokdarm. Houd vaatwastabletten daarom altijd buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven