Je Badoo account verwijderen: permanent of tijdelijk

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Een datingsite is leuk, maar vroeg of laat ben je erop uitgekeken. Wanneer je niks meer met Badoo doet, kun je het account beter verwijderen. Hierdoor blijven privacygevoelige gegevens niet op het internet hangen.

De liefde van je leven gevonden of past Badoo nog niet bij jou? Ik help je met je Badoo account. In deze tutorial zie je hoe je het account permanent verwijdert, of tijdelijk op inactief zet.

De meest eenvoudige methode

Hieronder zie je in het kort hoe je een Badoo account verwijdert.

 • Ga naar Badoo.com
 • Log in op je account
 • Open de instellingen
 • Klik op Account verwijderen
 • Selecteer Je account verwijderen
 • Geef aan waarom je bij Badoo weggaat
 • Klik op Doorgaan
 • Typ ter controle je wachtwoord in
 • Klik op Je account verwijderen

Dit is de algemene methode om van je account af te komen. Al je gegevens worden gewist. Dit betekent dat je niet meer voor andere gebruikers vindbaar bent.

Het account sluiten via je smartphone

Maak je gebruik van de Badoo app? Je kunt Badoo ook via de app op je telefoon verwijderen. Dat doe je als volgt.

 • Open de Badoo app
 • Klik rechtsonder op je profiel
 • Klik op het tandwiel naast je profielfoto
 • Ga naar de optie Account en klik hierop
 • Kies voor Account verwijderen
 • Klik nog eens op Je profiel verwijderen
 • Geef een reden op waarom je weg wil
 • Klik op Account verwijderen

Badoo account verwijderen lukt niet

Het kan niet altijd probleemloos gaan. Soms lukt het niet om het Badoo account te verwijderen. Wat je ook doet, je profiel blijft nog steeds zichtbaar.

Een grote fout die veel mensen maken is alleen de app van hun smartphone of tablet verwijderen. Door alleen de app weg te halen, blijft je profiel bestaan. Je moet dus eerst je account geheel weghalen en dan pas de app van de smartphone of tablet.

Een andere veelgemaakte fout is het Badoo account verwijderen via Facebook. Je kunt tussen Badoo en Facebook een koppeling maken. Maar het is niet mogelijk om Facebook te gebruiken om je Badoo account besluiten. Dit moet altijd op het platform zelf (via de website of in de app).

Kan Badoo account op iPhone niet verwijderen

Sommige iPhone gebruikers ervaren dat ze hun account niet kunnen verwijderen. Waar dat aan ligt is niet direct te zeggen. Misschien heeft het enerzijds met te strenge beveiliging te maken. Wanneer het niet lukt om Badoo via iPhone te verwijderen, is het aan te raden om via de webbrowser in te loggen. Op die manier kun je het account wel sluiten.

Controleer even of je profiel echt gesloten is. Hierna kun je de app van de iPhone halen. Tik hiervoor op de app en houd je vinger even vast. Vervolgens krijg je de optie om de app te verwijderen. Let op want wanneer je dit via het beginscherm doet, wordt de app niet geheel van het toestel verwijderd. Er is namelijk een verschil tussen ‘Verwijderen van beginscherm’ en ‘Verwijder app’.

Badoo account verwijderen zonder te verifiëren

Soms wordt gedacht dat je eerst moet verifiëren voordat het account wordt verwijderd. Dit klopt niet helemaal. Wanneer je van je account af wil, moet je op je profiel inloggen. Hierna kun je volgens bovenstaande stappen het account deleten, zonder te verifiëren.

Je krijgt een gratis proefperiode aangeboden

Wanneer je jouw Badoo account wil verwijderen, krijg je nog even een aanbieding te zien. Je ontvangt een gratis proefperiode van Badoo Super Powers. Deze proefperiode duurt drie dagen, maar alleen wanneer je besluit om te blijven.

Wanneer je twijfelt over het verwijderen van je account, kun je gedurende die drie dagen gebruik maken van de Super Powers. Leuk om tijdelijk uit te proberen. Maar het is natuurlijk niet verplicht.

Badoo account sluiten van een dierbare die overleden is

Iemand laat na zijn dood veel data op het internet achter. Het gaat hier om foto’s, berichtjes op social media, mails maar ook profielen op datingsites. Is een dierbare overledene en wil je zijn of haar Badoo account sluiten? Wanneer je de inloggegevens weet, is het makkelijk om via bovenstaande stappen het account te verwijderen.

Soms weet je er nog gegevens niet. Probeer of je in de mail van de overledene kan komen. Ga naar Badoo en ook weer eens te loggen. Wanneer dit niet lukt vraag je een nieuw wachtwoord aan. Het kan dus alleen wanneer je toegang tot de e-mail van de overledene hebt.

Is ook dit niet mogelijk? Neem contact met Badoo op. Ze kunnen het account van de overleden dierbaren sluiten, maar alleen wanneer je een overlijdensbewijs kunt overleggen.

Soms wil Badoo niet meewerken. Dan kun je nog een andere optie proberen. Door met je eigen account in te loggen en aan te geven dat het account van de overledene spam is, wordt het als zodanig gemarkeerd. Wanneer meerdere mensen dit doen is de kans aanwezig dat het account door Badoo gesloten wordt. Helaas werkt dit niet altijd.

Ik mis de verwijderknop op Badoo

Ja Badoo account permanent verwijderen blijkt niet voor iedereen even makkelijk te zijn. Veel mensen missen verwijderknop. Badoo heeft deze goed verstopt. Dit is bedoeld om te voorkomen dat gebruikers onbedoeld hun account verwijderen. Bovendien wil deze datingsite én datingapp gebruikers zo lang mogelijk actief houden.

Dus wanneer je de verwijderknop zoekt: kijk in de handleidingen hierboven en je vindt hem.

Hoe snel worden de gegevens gewist?

Het is niet zo dat al je gegevens, bij het sluiten van het account, ook direct weg zijn. Badoo bewaard gedurende 30 dagen je gegevens. Je hebt dus ook 30 dagen de tijd om de verwijdering ongedaan te maken. Dit doe je middels een link via je geregistreerde e-mailadres. Wanneer je op deze link klikt wordt je account opnieuw geactiveerd.

Nadat want de link verloopt na 30 dagen. Heb je na 30 dagen spijt van het verwijderen van je account, dan valt je er niks meer tegen te doen. Wil je na deze periode weer terugkomen dan kan het alleen door het aanmaken van een nieuw account.

Badoo account deactiveren

Ben je even moe van al dat daten, maar wil je niet direct van je account af? Dan kun je het deactiveren. Helaas biedt me doe geen mogelijkheid om je account tijdelijk onzichtbaar te maken. Wat je wel kunt doen is bovenstaande stappen doorlopen om het account te verwijderen. Wanneer je binnen 30 dagen op de activatielink klikt, is je account weer actief.

Soms gedeactiveerd Badoo zelf accounts. Dit gebeurt na klachten van gebruikers, of wanneer het platform het vermoeden heeft dat je een vals profiel hebt aangemaakt.

Gebruiken mensen nog steeds Badoo?

Steeds meer mensen gaan bij Badoo weg. Online daters vinden andere platforms om met elkaar in contact te komen. De vraag is of mensen nog steeds Badoo gebruiken. Hoewel dit minder is dan vroeger, zijn er nog steeds gebruikers van over de hele wereld op dit platform actief.

Toch zal dit in de toekomst minder worden. Zoek nu alvast naar alternatieven zoals Happn, Inner Circle of Parship. Houd er wel rekening mee dat de meeste datingsites minder populair zijn dan vroeger. Het is niet meer echt de manier om met een potentiële partner in contact te komen.

Is Badoo of Tinder beter?

Badoo is een website en app die bedoeld is om te daten waar eens maar je kunt ook alleen chatten om vrienden te maken. Badoo wordt dus niet alleen gebruikt om te daten maar ook om vriendschappen te ontwikkelen. Tinder is specifiek bedoeld als dating-app.

Ben je dus exclusief op zoek naar een potentiële levenspartner, dan is de kans groter dat je die op Tinder vindt. Maar er zijn ook meer dan genoeg mensen die via Badoo de liefde van hun leven hebben gevonden.

Een nieuw Badoo account maken zonder persoonlijk telefoonnummer

Sommige mensen verwijderen hun profiel omdat hun telefoonnummer hieraan gekoppeld is. Dat is geen prettige gedachte, want je weet niet wie jouw telefoonnummer in handen krijgt. Na het verwijderen van je profiel kun je een nieuw profiel aanmaken. Doet dit altijd zonder je persoonlijke telefoonnummer te registreren.

Het is misschien een beetje omslachtig, maar je hebt hiervoor een wegwerp telefoonnummer nodig. Oftewel een prepaid simkaartje. Vanaf € 1,45 koop je dit simkaartje, zonder dat je ergens aan vastzit.


Plaats het prepaid simkaartje in je smartphone en maak via de een nieuw profiel aan. Verifieer via het telefoonnummer dat in je smartphone zit. Zodra je account is geactiveerd, kun je het prepaid simkaartje weer voor je normale simkaart vervangen.

Het alternatief: een nieuw profiel aanmaken met behulp van je e-mailadres. Dan heb je helemaal geen telefoonnummer nodig om je te registreren.

Nog even dit: ongewenste profielen verwijderen

Soms maken mensen een account bij Badoo aan en gebruiken ze hiervoor jouw foto. Meestal halen ze die foto van Facebook, maar soms ook van een andere social media site. Het probleem is dat er een Badoo profiel van jou bestaat zonder dat jij dit weet.

Wanneer je hier toch achter komt, is het belangrijk om dit profiel zo snel mogelijk te laten verwijderen. Omdat je zelf geen inloggegevens hebt, kan dit erg lastig zijn.

Badoo heeft een speciale pagina aangemaakt waarop je een verwijderverzoek kunt indienen. Het profiel zal dan niet meer in de Google zoekresultaten verschijnen. Hier vind je het formulier om een profielverwijdering van Google aan te vragen.

Daarnaast moet je het nepprofiel rapporteren. Dit doe je door naar het nepprofiel te gaan, en op het keuzemenu te tikken. Vervolgens heb je de optie blokkeren of rapporteren. Kies voor deze optie en geef aan waarom je het profiel wil blokkeren en rapporteren. Badoo beoordeelt je klacht en kan tegen het nepprofiel sancties opleggen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven