Amerikaanse series online kijken

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Ben je ook zo dol op Amerikaanse series? Via Netflix vind je een uitgebreid aanbod, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Amerikaanse series online kijken kan namelijk via een rechtstreekse verbinding met de Amerikaanse televisie. Hieronder vind je de verschillende opties.

Netflix: Amerikaanse series kijken

Ben je geïnteresseerd in verschillende en populaire Amerikaanse series? Netflix heeft hier een compleet aanbod in. Het zijn niet allemaal Amerikaanse series die je hier vindt want er zitten ook veel Aziatische en Europese series tussen. Het aanbod is afhankelijk van je locatie. Wil je enkel en alleen Amerikaanse series kijken, lees dan zeker even verder bij het hoofdstuk ‘de Amerikaanse Netflix kijken‘.

Voor het gebruik van Netflix heb je wel een abonnement nodig, dit kost vanaf een tientje per maand. Het is aan te raden om het iets duurdere abonnement te nemen. Je kijkt dan series in een hogere beeldkwaliteit, en ook nog eens op meerdere apparaten tegelijk.

Amerikaanse series online kijken: de mogelijkheden

Misschien wil je realtime series kijken. Oftewel wat ook rechtstreeks via Amerikaanse televisiezenders wordt uitgezonden. In Nederland is het mogelijk om een paar van deze Amerikaanse zenders te ontvangen. Bij de meeste providers zitten standaard de Amerikaanse tv-kanalen Discovery Channel, National Geographic en Animal Planet in het pakket inbegrepen.

Helaas zijn dit niet de kanalen waarop je series bekijkt. Hiervoor moet je bij zenders als Syfy, comedy Central, BBC America en betaalzenders zijn.

Comedy Central kijk op Nederlandse tv

Je hoeft niet online Amerikaanse series te bekijken want als het goed is zit Comedy Central ook in je televisiepakket. Afhankelijk van het pakket en de provider, maar de meeste mensen kunnen deze Amerikaanse zender gewoon ontvangen. Het leuke aan Comedy Central is dat hier veel series worden uitgezonden. Het gaat dan om Amerikaanse comedyseries. Afgewisseld met komediefilms, dus het aanbod is ruim.

Online kijken via een VPN

Het probleem met Amerikaanse series online kijken is dat er sprake is van geoblokkade. Dit betekent dat inwoners van Europa geen Amerikaanse zenders via het internet kunnen bekijken. Die geoblokkade omzeil je middels een VPN.

Met een VPN server maak je anoniem gebruik van het internet. Niemand die jou kan volgen, maar ook niet ziet waar je vandaan komt. Dankzij een VPN kijk je de beste Amerikaanse series. Voor een VPN betaal je ongeveer € 38 per jaar (Bitdefender). Er zijn ook goedkopere en duurdere opties maar let er dan wel op dat je VPN ook echt bij je situatie past.

De Amerikaanse Netflix kijken (VPN nodig)

Heb je een abonnement bij Netflix? Je krijgt series te zien op basis van je locatie. Dit betekent dat het aanbod series in Nederland anders is dan in de Verenigde Staten. Kijk je Netflix via een VPN, je zult dan merken dat je hele andere films en series krijgt voorgeschoteld. Dat zijn de echte Amerikaanse series.

Houd er wel rekening mee dat deze niet Nederlands ondertiteld zijn, omdat het door de VPN niet duidelijk is waar je vandaan komt.

Ziet Netflix dat ik een VPN gebruik?

Soms herkent Netflix het gebruik van een VPN. Wanneer dit het geval is kun je niet meer streamen. Het is dan aan te raden om over te stappen op een andere VPN server.

Popcornflix

Sinds 2011 is de streaming dienst Popcornflix beschikbaar. Op deze website bekijk je Amerikaanse series en speelfilms. De service is gratis maar wordt wel ondersteund door advertenties. Dit betekent dat je tussendoor ook advertenties krijgt te zien.

Deze website is vanuit verschillende landen te bereiken. Het probleem is dat dit niet overal legaal is, afhankelijk van de lokale wetgeving. Daarom kan het voorkomen dat je geen toegang hebt tot Popcornflix. In dit geval is het gebruik van een VPN aan te raden.

Popcorn Time

Een andere methode om Amerikaanse series online te kijken was Popcorn Time. Dit is een Bittorrent cliënt met zijn eigen geïntegreerde mediaspeler. Eigenlijk is het een gratis alternatief voor streamingdiensten waar je voor moet betalen. Popcorn Time was in Europa al langer verboden. Sinds begin 2022 is deze dienst vanwege de strenge wetgevingen ermee gestopt.

Ustvnow.com

Via de website ustvnow.com kijk je gratis Amerikaanse films, series, nieuws andere programma’s. Kijk vooral in de categorie ‘Free to watch’, want voor veel dingen moet je ook betalen. Films, series en programma’s zijn niet ondertiteld, je moet dus wel het Engels/Amerikaans redelijk goed beheersen.

LinkedFilm

Amerikaanse films en series online kijken kan ook via de website van LinkedFilm. Het aanbod zou legaal moeten zijn maar dit klopt niet altijd. Sommige films en series zijn namelijk verwijderd. Dit heeft met auteursrechten te maken of de auteur is om een andere reden geblokkeerd.

Het aanbod lijkt groot maar wanneer je de geblokkeerde video’s ertussenuit haalt blijft ongeveer de helft beschikbaar. Nog altijd meer dan voldoende, maar het is even zoeken naar leuke Amerikaanse films en series. Het is in ieder geval wel gratis, dat scheelt weer.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Schuiven naar boven