Welk merk is beter Acer of HP – uitleg

Bijgewerkt: 31 augustus 2023

Een laptop, computer of randapparatuur kopen, dan kun je uit verschillende merken kiezen. Welk merk is beter, Acer of HP? In 2019 werd HP als beste laptopmerk gezien, maar hoe zit dit enkele jaren later? Ontdek de belangrijkste verschillen tussen Acer en HP. Bijvoorbeeld de kwaliteit, prijs en prestaties. Dan weet je ook welk merk beter is.

Over de bedrijven HP en Acer

Allereerst is er een verschil tussen HP of Acer wanneer het om herkomst gaat. HP oftewel Hewlett-Packard is een Amerikaans technologiebedrijf. Het is in 1939 opgericht. Acer is in Taiwan gevestigd, opgericht in 1976.

Heel lang was het zo dat Aziatische producten minder populair waren. Dit had met een lagere kwaliteit te maken. Inmiddels weten Aziatische producenten zich te onderscheiden. Door lagere productiekosten zal een bedrijf uit Taiwan goedkoper zijn dan een uit Amerika. Is dit bij Acer ook het geval? Niet altijd want deze fabrikant werkt met de beste onderdelen.

HP 15s-eq2755nd – Laptop – 15.6 inch

Welk merk is beter: Acer of HP?

Je kunt op het gebied van een laptop, printer of pc kiezen uit verschillende merken waaronder Acer of HP. Welke van deze twee is beter? Daar is geen eenvoudig antwoord op. De een gaat namelijk voor Amerikaanse kwaliteit terwijl de ander vindt dat Acer zich minder met dingen bemoeit. Ook de prijs speelt natuurlijk een belangrijke rol.

Voordelen van HP

Om te kijken welk merk beter is nemen we eerst de voordelen erbij. Bijvoorbeeld de voordelen van een HP laptop. Deze apparaten zijn voorzien van een stevige aluminium behuizing. Ook zijn er goede beveiligingsfuncties aanwezig. Bovendien zijn de meeste HP laptops (en ook pc’s) geschikt voor zakelijk gebruik.

Jouw toekomst wacht, aangedreven door HP. Kies nu je nieuwe laptop.


Groot voordeel van HP is de uitstekende service die ze bieden. Dit blijft bij Acer wel een beetje achter, hoewel dit in vergelijking met enkele jaren geleden ook wel verbeterd is.

Voordelen van Acer

Dan nu de voordelen van een Acer laptop, dat vergelijkt een stuk makkelijker. Acer stond vroeger bekend om de lagere prijs. Tegenwoordig is dit niet meer, en dat heeft veel met de betere kwaliteit te maken. De goedkopere hardware is aan de kant geschoven, Acer kiest voor uitstekende processors en andere onderdelen. Soms zelfs nog beter dan bij HP.

Sommige mensen vinden Acer beter omdat ze de besturing en het moederbord minder beheersen. Dat kan wel kloppen want HP heeft hier een groter aandeel in. Bovendien willen Amerikaanse bedrijven toch al snel de vinger in de pap hebben.


Nadelen van Acer of HP

Natuurlijk hebben deze twee merken ook wel nadelen. Te beginnen met Acer. Zo heeft dit merk door het verleden een slechtere naam. Veel mensen denken nog steeds dat Acer een lagere kwaliteit biedt maar dat is helemaal niet meer zo.

Voor zakelijk gebruik zijn zowel Acer als HP een goede keuze. Ook voor particulier gebruik maakt het niet veel uit welke van deze twee je kiest.

Nadeel van beide merken is de hogere aanschafprijs. Het is dus niet zo dat je met een Acer goedkoper uit bent.

Natuurlijk heeft HP ook een nadeel: alles is meer gecontroleerd. Hierdoor kan het dat je tegen beperkingen aanloopt.

Over de prijs: tegenwoordig is Acer duurder

Welk merk is beter, Acer of HP wanneer het op prijs aankomt? Ga je voor de laagste prijs dan moet je natuurlijk bij Acer zijn. Wanneer je een mooi budget hebt dan past HP goed bij jou.

Laten we eens gaan kijken wat een Acer of HP laptop/pc moet kosten. Let op want onderstaande prijzen zijn indicaties en in 2023 gecontroleerd.

De duurste als eerste. Als voorbeeld een populaire HP laptop. Het gaat hier om het model HP 15s-eq1711nd met een 15,6 inch full HD scherm, 8 GB werkgeheugen, 256GB opslag en natuurlijk SSD. Deze laptop kost in februari 2022 € 449.

Op zoek naar een vergelijkbaar model van Acer. 15,6 inch full HD scherm, 4 GB werkgeheugen, 128 GB-opslag en ook weer SSD. Je komt dan bij de Acer A515-55-37HA uit. Verrassend genoeg is deze op het moment van schrijven duurder, namelijk € 699. Dit komt omdat Acer gekozen heeft voor een zeer goede processor en grafische kaart.

Bovenstaande zal je vast verbazen maar dit laat zien dat Acer echt wel aan de toekomst en de kwaliteit werkt. Dat Acer goedkoper is, dat was misschien vroeger zo, tegenwoordig is dit een stuk anders.

Acer of HP Chromebook

Grootste voordeel van een Chromebook is dat hij direct opstart en ook een stuk sneller werkt. Dit komt omdat je met dit model laptop in de cloud werkt, dan gaat alles ook een stuk sneller. Bedenk dat een Chromebook altijd onderdeel is van Google. Je maakt dus ook gebruik van verschillende Google diensten.

Een Acer of HP Chromebook, waar moet je voor kiezen? Opvallend is dat de Acer modellen de laatste jaren steeds beter verkopen. Ze staan zelfs in de top 5 beste Chromebooks. Helemaal geen verkeerde keuze dus. Overigens is HP ook een prima keuze. Let vooral op de specificaties waaronder de processor, het werkgeheugen, de grafische kaart en natuurlijk de accuduur.

Bekijk Chromebooks

Vergelijking HP en Acer pc

De Acer Aspire TC-805 pc kost in 2021 ongeveer € 829. Dit model beschikt over een Intel Core is processor met 16 GB werkgeheugen, en 512 GB SSD-opslag.

Een vergelijkbare PC van HP is de HP EliteDesk 800 G5. Ook weer een Intel Core i5 processor met 16 GB RAM-geheugen en 512 GB SSD opslag. Dit model kost € 744. Je ziet, ook nu weer is de HP PC net wat goedkoper.

Zo zit het met de printers

Welk merk is beter, Acer of HP wanneer je een printer wil kopen? Hier is het antwoord vrij eenvoudig op: koop een HP printer. De printers van Acer zijn misschien goedkoper maar niet van de allerbeste kwaliteit. Acer is een goed merk in laptops en pc’s maar niet in randapparatuur.

Naar HP printers

Kies bij voorkeur voor een HP all-in-one met wifi, zo kun je altijd en overal iets uitprinten. Bovendien zijn deze modellen helemaal niet zo duur.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven