Het vermogen van Andy van der Meijde

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Voormalig profvoetballer Andy van der Meijde komt uit een ‘normaal’ gezin. Door de gokverslaving van zijn vader hadden ze het financieel niet zo breed. Op vijfjarige leeftijd ontpopte Andy zich tot een toekomstige profvoetballer. Inmiddels heeft hij 17 interlands voor het Nederlands elftal gespeeld. Wat heeft hem dit opgeleverd? Ontdek het vermogen van Andy van der Meijde.

De carrière van Andy

Op vijfjarige leeftijd viel de jonge Andy op dankzij zijn voetbaltalent. Toen hij 10 jaar oud was, werd hij gevraagd om bij Vitesse 1892 (Arnhem) te spelen. Later vroeg Ajax hem voor de jeugdopleiding.

In 1997 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal in een wedstrijd tegen FC Twente. In 1999 maakte hij zijn eerste doelpunt voor Twente. Iets later scoorde hij ook zijn eerste doelpunt in de eredivisie.

In het seizoen van 1991/2000 speelde van der Meijde 32 wedstrijden. Hierbij wist hij twee keer een doelpunt te maken. In het seizoen van 2000/2001 kwam hij uit voor Ajax 1, waar hij 27 wedstrijden speelde.

Frankrijk Voetbaltenue Mbappe
FC Barcelona trainingspak 

Het vermogen van Andy van der Meijden: 7 miljoen euro voor FC Internazionale Milano

Het was het jaar 2003 toen van der Meijden door Ajax voor een bedrag van maar liefst 7 miljoen euro werd getransfereerd naar Internazionale (voetbalclub uit Italië).

Na 2010 stopte hij met voetballen. In 2012 kwam zijn biografie ‘Geen genade’ uit. Hij is mede bekend van de realityserie “Andy & Melissa” (SBS 6) en maakt regelmatig YouTube video’s. Hierbij richt hij zich op een bloeiende YouTubecarrière.

Met voetballen heeft hij een vermogen opgebouwd, maar hij ontvangt ook inkomsten uit sponsordeals en zijn YouTube kanaal. Verder rijdt hij met reclame op zijn auto rond, iets dat ook geld in het laatje brengt.

Hoeveel vermogen heeft Andy van der Meijden?

In 2023 verdient Andy ruim € 70.000 per jaar dankzij zijn YouTube video’s. Hier komt nog een bedrag voor de sponsordeals bovenop, iets dat geschat wordt op ongeveer € 30.000 per jaar.

Verder leent Andy zich voor reclamespotjes. Per reclamespotje ontvangt hij tussen de € 7.000 en € 40.000, dit is een ruwe inschatting. Van der Meijde geeft zijn inkomsten niet prijs.

Zijn totale geschatte vermogen ligt tussen de 6 en 7 miljoen euro. Zijn bezittingen bestaan uit vastgoed, verschillende bedrijven en auto’s.

Het privéleven

Van der Meijde heeft vijf dochters en een stiefzoon. Zijn oudste dochters wonen in Italië, waar hij een tijd slecht contact mee had. In 2022 heeft hij dit contact hersteld. Ook zijn ex-vrouw Diana woont in Italië (nabij het Comomeer), samen met zijn twee dochters.

Met een voormalige stripteasedanseres heeft Andy dochter Dolce. Met voormalig Playboymodel Melissa heeft hij nog eens twee dochters. Ook de zoon van Melissa woont bij het stel, waardoor hij de stiefzoon van Andy is.

De SBS realityserie Andy en Melissa volgt het leven van het stel. Sinds het tv-seizoen 2022/2023 is Andy een van de vaste gezichten van Talpa. Hij is regelmatig te gast in Veronica Inside, Veronica Offside en Wilfred Genee.

Andy en Melissa zijn al jarenlang gescheiden

Iets van niet iedereen weet: Andy van der Meijden en Melissa Schaufeli zijn in 2015 gescheiden. Dit gebeurde slechts enkele maanden na hun bruiloft. Toch zijn de twee nog steeds samen. Het huwelijk was in gemeenschap van goederen. Door de scheiding kunnen de exen van Andy geen aanspraak maken op het vermogen van Melissa.

Hoe werkt dit precies? Wanneer je in gemeenschap van goederen trouwt, deel je jouw vermogen met je partner. Bij een scheiding wordt dit vermogen eerlijk verdeeld. Stel dat Andy een vermogen heeft van 6 miljoen euro. Door in gemeenschap van goederen te trouwen, is de helft hiervan in bezit van Melissa. Bij scheiding krijgt ze dus 3 miljoen euro toegewezen.

Dit betekent dat de ex-vrouwen van Andy in bepaalde omstandigheden aanspraak kunnen maken op de 3 miljoen euro die aan Andy’s deel overblijft. Maar niet het deel dat hij aan Melissa heeft ‘gegeven’.

Is deze constructie slim? Wel wanneer je zeker weet dat je voor altijd samen blijft. Maar niks in het leven is zeker, dat laat het historisch liefdesleven van Andy duidelijk blijken. Mocht hij met Melissa uit elkaar gaan, dan kan hij niet zomaar het weggegeven deel van zijn vermogen terugeisen.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven