Van iPhone naar Samsung ervaringen

Bijgewerkt: 31 augustus 2023

Je hebt een iPhone maar wilt overstappen naar Samsung. Is dit wel een verstandige keuze? Lees de van iPhone naar Samsung ervaringen. Echt aan te raden, want de overstap is groot. Je gaat namelijk van iOS naar het Android besturingssysteem. Dit ziet er niet alleen anders uit, ook werkt het allemaal net even op een andere manier.

Verschil tussen iOS en Android besturingssysteem

Er is een groot verschil tussen iOS en Android. iOS is het besturingssysteem dat ontwikkeld is door Apple. Het wordt gebruikt voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Het werkt ook op Apple tv. Voordeel van iOS is dat het uitstekend synchroniseert met het desktop besturingssysteem macOS.

Android is een open source besturingssysteem. Dit betekent dat verschillende smartphonefabrikanten hier gebruik van mogen maken. Samsung is hier een van. Het Android besturingssysteem is ontwikkeld door Android Inc., dat sinds 2005 onderdeel is van Google. Android is gebaseerd op de linuxkernel, een besturingssysteem uit de Linuxfamilie.

Omdat iOS alleen door Apple gebruikt wordt, besteedt het bedrijf ook veel aandacht aan de veiligheid hiervan. Het Android besturingssysteem is open source en hiermee zeer toegankelijk. Hierdoor is het ook wat minder veilig. Voordeel van Android is dat het meer mogelijkheden biedt, zoals het gebruik van interactieve widgets en de eigen interface aanpassen.

Overstappen Van iPhone naar Samsung: hier hou je rekening mee

Wie eenmaal een iPhone heeft, wil vaak niets anders meer. Toch komt er een moment dat je van iPhone naar Samsung wilt overstappen. Bij deze overstap moet je rekening houden met de volgende zaken:

  • IOS is een meer afgesloten systeem. Daarom moet je bij Android wat voorzichtiger zijn met het downloaden van apps.
  • Op een Android toestel heb je wat minder privacy. Google verzamelt meer gegevens van gebruikers dan Apple doet.

Overstappen van een iPhone naar een Samsung heeft echter ook een aantal voordelen. Zo zul je al snel merken dat je veel meer vrijheid hebt. Je kunt de standaard sms-app of e-mail app veranderen, iets dat bij een iPhone niet zo gemakkelijk gaat of zelfs onmogelijk is. Ook kun je het uiterlijk van het startscherm aanpassen en apps plaatsen waar jij dit wilt.

Van iPhone naar Samsung ervaringen

Overstappen van een iPhone naar een Samsung betekent niet alleen een ander besturingssysteem, maar ook een geheel andere smartphone. Deze heeft een ander design, specificaties en prestaties. Benieuwd naar de van iPhone naar Samsung ervaringen? Lees hieronder enkele ervaringen uit de praktijk:

  • Bijna alle iPhone apps zijn ook beschikbaar voor Samsung toestellen
  • Samsung heeft geen iMessage, dit kun je echt als een gemis ervaren
  • Sommige Android apps werken slecht
  • Je airpods werken gewoon met de Samsung telefoon
  • Samsung smartphones hebben een handige terugknop, waardoor je niet meer naar boven hoeft te scrollen
  • Je kunt op je Samsung heel veel dingen aanpassen, iets dat bij iPhone niet kan

De ervaringen zijn vrij neutraal. Ieder besturingssysteem heeft zijn voor- en nadelen. Het is vooral belangrijk om te kijken naar specificaties en prestaties van iPhone en Samsung.


IPhone 14 vs Samsung S23

Laten we maar eens een vergelijking maken tussen iPhone 14 vs Samsung S23. Waarom heb ik voor deze twee toestellen gekozen? Omdat er slechts 7 maanden tussen de releasedata zit, en deze twee smartphones bijna even groot zijn. Ook hebben ze een nagenoeg identieke hoofdcamera en selfiecamera. Dit maakt het vergelijken een stuk gemakkelijker.

Beeldscherm: de iPhone 14 heeft een 6,1 inch scherm en de Samsung S23 ook. Beiden afwijkend. IPhone 14 namelijk Super Retina XDR OLED en Samsung S23 Dynamic AMOLED 2X.

Grootte: ze verschillen in hoogte slecht een halve centimeter van elkaar. Dankzij de notch hebben ze een groot beeldscherm.

Processor: de iPhone 14 wordt aangedreven door een Apple A15 Bionic chip en de Samsung S23 door een Snapdragon 8 Gen 2 processor. Het is moeilijk om tussen twee totaal verschillende processors te vergelijken. Ik heb gekeken naar absolute prestaties. Wat blijkt? Uit de basemark test komt naar voren dat iPhone 13 van Apple een snellere processor heeft. Hij kan vooral meer taken tegelijkertijd uitvoeren zonder op snelheid te verliezen.

Werkgeheugen: de iPhone 14 heeft 6GB RAM geheugen. De Galaxy S23 is uitgerust met 8GB RAM geheugen. Een groter werkgeheugen zorgt ervoor dat je meerdere apps tegelijkertijd open kunt laten staan.

Camera’s: Apple’s 14 heeft een dual 12mp hoofdcamera. De Galaxy S23 heeft een triple hoofdcamera waarvan de grootste lens 50mp. Ook heeft dit toestel een hybride zoom.  De selfiecamera heeft bij de iPhone 14 een iets hogere resolutie.

Batterij: het laatste onderdeel in de strijd iPhone 14 vs Samsung S23. De 3270 mAh batterij van de iPhone 14 gaat in gesprekstijd ruim 19 uur mee. De 3900 mAh batterij van Galaxy S23 gaat in gesprekstijd tot 30 uur mee. De processor van de S23 gaat toch wat zuiniger met de batterij om. Ook heeft deze een lager werkgeheugen, waardoor het toestel minder energie verbruikt.

Bekijk hier de vergelijking iPhone 14 vs Samsung S23

Je ziet hier de toestellen direct naast elkaar staan (inclusief foto’s, specificaties en prijs)

Conclusie: van iPhone naar Samsung ervaringen zijn goed

Zowel iPhone als Samsung toestellen hebben zeer goede specificaties. Het is hierbij wel belangrijk dat je voor een Samsung uit de S-serie kiest. Dit zijn de vlaggenschepen van dit merk. Modellen uit de S-serie zijn goed te vergelijken met de nieuwste iPhones. Het grootste voordeel van Samsung? De veel lagere aanschafprijs. Kijk en vergelijk zelf.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven