Primark sale 2023 en 2024 – uitverkoop

Bijgewerkt: 25 februari 2024

De budget kledingketen Primark is razend populair. De prijzen zijn al laag, maar dankzij de Primark sale ben je nog voordeliger uit. Wanneer is de uitverkoop? Doorgaans is dit twee keer per jaar. Aan Black Friday doet deze winkel niet echt mee, maar af en toe vind je wel leuke folderaanbiedingen. Het belangrijkste blijft de Primark sale. Ontdek wanneer die plaatsvindt en hoe je de beste koopjes scoort.

Hoe komt het dat Primark zo goedkoop is?

Iedereen weet dat Primark zeer goedkoop is. Voor 2 euro schaf je een T-shirt aan en voor nog geen 8 euro een spijkerbroek. Hoe komt het dat Primark zo goedkoop is? Dit heeft met de manier van inkopen te maken. Ten eerste bestellen ze in grote aantallen, dit scheelt in de kosten. Verder wordt gekozen voor eenvoudige stoffen, deze zijn niet van de allerhoogste kwaliteit.

Wat je ook ziet is dat Primark niet tot nauwelijks aan marketing doet. Ze adverteren niet en doen ook niet mee met grote kortingsacties of spaaracties. Dankzij al deze zaken is Primark zo goedkoop.

Primark sale of uitverkoop

Opvallend is dat je bij Primark ook geen acties op speciale dagen tegenkomt, zoals black Friday of cyber Monday. Tijdens deze dagen vind je geen hoge kortingen bij deze budget kledingketen. Dat is ook niet nodig want Primark is al goedkoop genoeg. Toch bestaat er zoiets als een Primark sale. Hieronder vind je de belangrijkste data met betrekking tot de Primark uitverkoop.

Primark sale 2023

  • Nederland: in de maanden juni en juli 2023 (zomerperiode)
  • Nederland: in de maanden december 2023 en januari 2024 (winterperiode)
  • België: 1 juni 2023 tot en met 31 juli 2023 (wintersale)

Primark uitverkoop 2024

  • Nederland: in de maanden juni en juni 2024 (zomerperiode)
  • Nederland: in de maanden december 2024 en januari 2025 (winterperiode)
  • België: 3 januari 2024 tot en met 31 januari 2024 (wintersale)
  • België: 1 juni 2024 tot en met 31 juli 2024 (zomersale)

Let op want de uitverkoopperiode is in België wettelijk vastgelegd. In Nederland gelden hier geen regels of wetten voor. Primark mag dus zelf bepalen wanneer ze de uitverkoop in de Nederlandse winkels starten. De uitverkoop valt vaak wel in dezelfde maanden (zie hierboven).

Tips Primark uitverkoop

Wil je de leukste kleding scoren tegen voordelige prijzen? Lees onderstaande tips met betrekking tot de Primark uitverkoop goed door.

Tip 1: koop alvast voor het volgende seizoen

Tijdens de Primark sale zul je merken dat kleding van het aflopende seizoen in de aanbieding is. Bijvoorbeeld tijdens de winteruitverkoop, je treft dan afgeprijsde winterkleding aan. Misschien niet zo handig om te kopen wanneer de winter bijna is afgelopen, maar denk vooral vooruit. Over een half jaar heb je deze kleding toch nodig.

Probeer ook te denken aan de aankomende modetrends. Is dat jurkje of die trui over een half jaar nog steeds de trend of ga je het dan niet dragen? Koop niks wat je over een half jaar niet meer aan gaat trekken.

Omdat de kleding in de Primark uitverkoop nog maar beperkt te gebruiken is, moet je ook even rekening houden met kinderen in de groei. Wil je dat ze kleding langer dragen, koop dan zeker een maatje groter. Maar wanneer het alleen bedoeld is voor de komende periode, dan kun je de eigen maat aankopen.

Tip 2: twijfel niet te lang

Is het je wel eens opgevallen hoe druk het altijd bij Primark winkels is? Al helemaal wanneer er een Primark sale plaatsvindt. Zie je iets leuks tegen een goede prijs, twijfel dan zeker niet te lang. Grote kans dat dit item de volgende dag weg is. En weg is pech, want Primark vult kleding in de uitverkoop niet meer aan.

Tip 3: kom op tijd

Wie het eerst komt, die het eerst maalt. Dit geldt zeker wanneer de Primark uitverkoop plaatsvindt. Houd daarom de uitverkoopdagen goed in de gaten. Je hoeft niet met je slaapzak voor de deur te liggen maar zorg dat je er ‘s morgens als een van de eersten bij bent.

De meeste winkels gaan open om 9:00 uur ‘s morgens. Op maandag kan dit om 11:00 uur zijn en op zondag om 11:30 uur. Bekijk de actuele openingstijden, die kunnen per vestiging wisselen.

Tip 4: ruilen mag

Je koopt iets tijdens de Primark sale. Wanneer je iets in een winkel koopt mag je het terugbrengen wanneer het product beschadigd is. Of wanneer de kwaliteit niet aan de normale verwachtingen voldoet. Ruilen is een service die Primark aanbiedt, het is geen consumentenrecht. Dat recht geldt alleen wanneer je iets online bestelt. t.

Mag je iets ruilen dat je tijdens de Primark uitverkoop hebt aangeschaft? In veel gevallen wel. Toch kunnen er andere voorwaarden gelden, let hier even op. Primark retourneren kan alleen wanneer je de kassabon nog hebt. Gaat er iets van Primark retour, breng het dan naar de winkel en neem het product en de kassabon mee. Retouneren is alleen mogelijk wanneer het product niet gedragen of gebruikt is.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven