Het beste Franse kookboek

Bijgewerkt: 29 januari 2023

De Franse keuken kenmerkt zich door een aantal klassiekers waaronder quiche, ratatouille, croque monsieur en natuurlijk de Franse uiensoep. Ben je ook zo dol op al die lekkernijen? Met het Franse kookboek zet je de lekkerste gerechten op tafel. Omdat geen enkel kookboek hetzelfde is, selecteerden we de beste.

De bijbel van de Franse keuken

Artisjokken, ratatouille en bavette. Zomaar wat Franse ingrediënten die in dit kookboek voorbijkomen. Maar wat doe je met al die ingrediënten? Hiermee schotel je niet alleen jezelf maar ook de gezinsleden of gasten de lekkerste gerechten voor.

De bijbel van de Franse keuken is een onmisbaar handboek voor de echte fijnproever. De maker van dit Franse kookboek is zelf werkzaam in een aantal bekende sterrenrestaurants. Hij heeft niet alleen dit kookboek maar een hele serie uitgebracht, dus laat je gerust verleiden om meer van deze auteur aan te schaffen.

Wanneer je razend benieuwd bent naar een naar de geheimen van de Franse keuken dan moet je zeker deze bijbel in huis halen. In het voorbeeld zie je een inkijkexemplaar, zodat je weet wat je koopt.

Mijn Frankrijk

Eten is voor de Fransen een van de belangrijkste zaken in het leven. Niet alleen om te overleven, maar vooral vanwege de gezelligheid en saamhorigheid. Auteur Onno Kleyn, een culinaire journalist, schreef een boek over zijn reis door Frankrijk die tot aan de Spaanse grens leidde. Hij laat je kennismaken met de lekkerste recepten uit kleine en grote Franse streken.

Een mix tussen het beste Franse kookboek en prachtig geschreven verhalen, we kunnen er geen andere omschrijving aan geven. Dit lekker leesbare boek met hardcover kaft zagen we voor ongeveer € 25.

Mijn Franse keuken

Van dezelfde auteur als ‘De bijbel van de Franse keuken’ kwamen we dit inspirerende kookboek tegen. De kleurrijke afbeeldingen en de uitgebreide recepten vonden we geweldig, maar de prijs helemaal. Voor het eBook betaal je nog geen € 5 en de hardcover versie is voor ongeveer € 9,90 verkrijgbaar.

Dit kookboek bestaat uit 240 pagina’s en is voorzien van meer dan 75 recepten uit de Franse keuken. Leer hoe je konijnenbootjes klaarmaakt (die moeten we zelf nog uitproberen) of gepocheerde kabeljauw. Weet je niet hoe je kokkels klaarmaakt en heb je altijd ruzie met de crème-Brulee? Na het lezen van dit receptenboek ben je (bijna) net zo goed als een Franse chef-kok.

Top vijf Franse gerechten

De Franse keuken staat wereldwijd bekend om zijn verfijnde smaak. Met een van bovenstaande kookboeken creëer je deze smaken in je eigen omgeving. We hebben nog even de top vijf van meest populaire Franse gerechten op een rij gezet.

1. Soep à l’oignon

De meesten kennen deze traditionele soep als de Franse uiensoep. De basis ligt in runderbouillon en uien, met hierin coupons. Bovenop de soep drijft een laagje gesmolten kaas. Dit gerecht wordt al sinds de Romeinse tijd klaargemaakt, en was oorspronkelijk voor de boeren bedoeld. Tegenwoordig is het een overheerlijke en populaire soep voor iedereen, en ook zeer goed als voorgerecht.

2. Coq au vin

Dit gerecht bestaat uit een basis van kip of kalkoen, met gezouten varkensvlees/spek, champignons en wijn. Hierbij is het de bedoeling dat je vooral een bourgondische en lokale wijn neemt.

3. Buf bourguignon

Een bekend gerecht uit de Franse keuken, dat bestaat uit een stoofpot van rundvlees en gekruide groenten. Hierin bevinden zich ook champignons en zilveruitjes, gestoofd in rode wijn. Het is over de hele wereld een populair gerecht, maar was oorspronkelijk een boerengerecht.

4. Flamiche

Sommigen denken dat dit gerecht uit Duitsland komt maar het komt van oorsprong uit een gebied in Noord-Frankrijk, dicht tegen de Belgische grens aangelegen. Flamiche bestaat uit een korst van bladerdeeg met een vulling van kaas en groenten. Oorspronkelijk wordt er prei en room als vulling gebruikt, maar er zijn ook andere varianten van.

5. Chocoladesoufflé

Het lekkerste Franse nagerecht is de chocola soufflé. Het is erg luchtig waarbij je geniet van de romige chocolade onder een knapperige chocoladekorst.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Schuiven naar boven