Dyson ophangen: zonder boren of met schroeven

Bijgewerkt: 16 juli 2023

De Dyson steelstofzuiger is erg populair. Van een hoge kwaliteit en met een grote zuigkracht. Wil je de Dyson ophangen, dan zijn hier verschillende methoden voor. Het ophangen zonder boren is het meest populair, maar soms kun je toch beter even wat gaatjes in de muur boren. Hieronder een handleiding Dyson ophangen: alle modellen.

Waarom een steelstofzuiger ophangen?

Steelstofzuigers beschikken niet over een parkeerstand. Je kunt hem dus niet in de kamer rechtop neerzetten. Plaats je hem tegen de muur, dan zul je merken dat de stofzuiger wegglijdt en op de grond valt. Om die reden is het verstandig om gebruik te maken van de bijgeleverde wandhouder.

Een Dyson ophangen heeft nog een voordeel: de accu wordt opgeladen. Hierdoor is de stofzuiger altijd direct klaar voor gebruik. Bovendien bespaar je met het ophangsysteem een hoop ruimte.

Accessoirehouder / Muurbeugel voor Dyson
Bekijk prijs

Dyson ophangen zonder boren

Bij vrijwel alle Dyson steelstofzuigers bevestig je de wandhouder middels schroeven aan de muur. Wil je de Dyson ophangen zonder boren, dan is dit alleen mogelijk bij de Dyson Micro Omni Glide. Dit model is voorzien van een wandhouder met plakstrips. In alle andere gevallen is het niet aan te raden om plakstrips te gebruiken, omdat de kans groot is dat de wandhouder loskomt.

Een alternatief is gebruik maken van een vloerstandaard. Deze is apart verkrijgbaar en ruimtebesparend. De ideale oplossing voor een Dyson ophangen zonder boren. De vloerstandaard kost ongeveer € 59 en biedt niet alleen ruimte aan de stofzuiger maar ook aan het oplaadgedeelte en alle accessoires.

Bekijk Dyson vloerstandaard

Handleiding ophangsysteem voor Dyson

Bij een Dyson ophangen aan de muur is de locatie erg belangrijk. Houd zeker rekening met de volgende zaken:

Stopcontact: wil je een Dyson ophangen, doe dit dan altijd in de buurt van een stopcontact. Hierdoor kan de steelstofzuiger ten alle tijden opladen.

Afstand tot de muur: de achterzijde van de wandhouder bevestig je strak tegen de muur. Wanneer dit in een hoek plaatsvindt, let dan op met de andere muur. De wandhouder moet zeker niet te dicht tegen de andere muur aan komen te hangen, anders passen de accessoires er niet goed op.

Afstand vanaf de grond: het is aan te raden om de wandhouder op de vloer te laten rusten, zodat het gewicht van de steelstofzuiger geen probleem vormt. De wandhouder zwevend bevestigen is ook mogelijk en bespaart ruimte. Het is dan wel belangrijk dat er niet te veel gewicht op de wandhouder komt te staan. Leun er zeker niet op!

Hoe hoog Dyson ophangen?

Soms wordt beweerd dat de afstand tussen vloer en eerste schroefgat 1200 mm moet bedragen. Er is echter geen standaard hoogte. Hoe hoog de Dyson komt te hangen is van verschillende factoren en wensen afhankelijk. In de handleiding staat vaak een advies, maar dit is uiteraard geen eis.

Dyson ophangen: stappenplan

Voor het goed ophangen van de Dyson wandhouder is het belangrijk om te beschikken over een boormachine, schroevendraaier, waterpas, meetlint en een potlood. Verder zijn natuurlijk ook de wandhouder en de accu nodig.

Bij de wandhouder wordt standaard de benodigde schroeven en pluggen meegeleverd. Zorg dat deze beschikbaar zijn of koop eventueel de juiste schroeven en pluggen.

Stappenplan Dyson ophangen

  • Steek de oplaadkabel aan de achterkant van de wandhouder
  • Klik de kabel aan de voorzijde in de wandhouder
  • Houd de bevestigingsplaat tegen de muur en teken met potlood waar je moet boren
  • Boor de benodigde gaten
  • Steek de pluggen in de gaten
  • Duw de bevestigingsplaat tegen de muur
  • Draai de schroeven door de schroefgaten in de pluggen
  • Klik de wandhouder op de bevestigingsplaat vast

Vergeet niet om de oplader in het stopcontact te steken. De wandhouder is nu klaar voor gebruik: de Dyson steelstofzuiger is eenvoudig in de houder te plaatsen.

Zo werkt Dyson oplaadstation

De wandhouder fungeert tegelijkertijd als oplaadstation. Hoe werkt het Dyson oplaadstation precies? Vrij eenvoudig, hang de stofzuiger in de wandhouder of het oplaadstation. Hierbij is het belangrijk dat het oplaadstation verbonden is met het stopcontact. Zorg dat de batterij zich in de steelstofzuiger bevindt. De accu zal zich automatisch opladen.

Bij sommige modellen is het mogelijk om een tweede batterij in de wandhouder te plaatsen. Hierdoor laad je niet alleen de steelstofzuiger op maar ook de reserve accu. Erg praktisch voor grote schoonmaakklussen.

Hoe zuig je met een Dyson?

De Dyson ophangen is één ding, maar hoe gebruik je deze stofzuiger op de juiste manier? Zuigen met een Dyson is vrij eenvoudig. Zonder stang is het een kruimeldief. Met stang heb je een compacte en draadloze steelstofzuiger. De aan/uit knop bevindt zich aan het kruimeldiefgedeelte. Hier is ook de zuigkracht instelbaar.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven