Beste vlekverwijderaar (2023) voor kleding en stoffen

Bijgewerkt: 16 juli 2023

De beste vlekverwijderaar verwijdert moeiteloos vlekken uit kleding, bankbekleding en textiele stoffen. Je hebt hierbij de keuze uit een poeder, vlekkenspray, alcohol of andere producten. Omdat elk product zijn eigen specialisme heeft zetten we hier de top vijf beste vlekverwijderaars op een rij.

Dit doet een vlekverwijderaar

Sommige vlekken krijg je er lastig uit. Denk maar eens aan grasvlekken, urine, bloed, wijn en chocolade. Een vlekverwijderaar werkt vaak met actief zuurstof dat goed inwerkt op de vlek. Hierdoor komen vuildeeltjes los. Het is bij een vlekverwijderaar wel de bedoeling dat je het kledingstuk of de stof daarna nog wast of schoonmaakt. Het dient dus puur als voorbehandeling.

Beste vlekverwijderaar 2023 – deze producten verkopen goed

Op zoek naar de beste vlekverwijderaar? Je kent vast wel de merken Vanisch en HG, maar er is op dit gebied nog veel meer verkrijgbaar. In het overzicht van bestverkochte vlekverwijderaars vind je verschillende producten terug. Bekijk goed voor welke vlekken het product geschikt is.

1. HG Vlekkenspray – Extra Sterk

Het zal je niet verbazen dat de HG vlekkenspray tot de beste vlekverwijderaar behoort. Deze spray is extra sterk en werkt met actieve zuurstof. Geschikt voor het verwijderen van hardnekkige vlekken zoals chocolade, vruchtensap, rode wijn en koffie. Daarnaast verwijdert dit product schoensmeer en lippenstift.

De spray is erg gebruiksvriendelijk en hiermee geschikt voor kleding, tapijt, stoffen meubels maar ook autobekleding. De meeste gebruikers zijn hier tevreden over, vooral vanwege de goede kwaliteit en de juiste prijs kwaliteitsverhouding. Zorg er wel voor dat je dit product eventjes in laat trekken (drogen).

Bekijk HG vlekkenspray

2. Vanish Base Poeder Crystal White

Speciaal voor witte kleding is er de Vanisch Oxi Action White. Handig want op witte kleding zie je vlekken altijd. Dit spul verwijdert niet alleen vlekken maar maakt de witte was nog witter. Vergrijsde kleding kan tot 10 tinten lichter worden. Houd er rekening mee dat je sterk vervuilde kleding nooit meer voor 100% mooi krijgt.

Gebruik het poeder om de was in te weken. Je kunt ook een schep aan iedere wasbeurt toevoegen. Deze vlekverwijderaar ontvangt een beoordeling van 4,8 van de 5 sterren.

Naar Vanish Base Poeder Crystal White

3. Gedenatureerde Alcohol 96%

Alcohol is de beste vlekverwijderaar wanneer het aankomt op lastige vlekken. Te denken valt aan vlekken door ontlasting of urine, een grasvlek of van viltstift. Dep de vlek met een doekje met alcohol. Smeer er daarna wasmiddel op en was het kledingstuk volgens voorschrift. Gebruik geen alcohol op kwetsbare stoffen zoals zijde en wol.

Gebruik de alcohol voor het verwijderen van parfum, viltstift, lijm en andere lastig te verwijderen vlekken. Probeer de alcohol eerst op een onzichtbare plek uit. Overigens is deze alcohol ook geschikt voor het desinfecteren van (medische) instrumenten.

4. James Vlekkenwonder

Deze vlekverwijderaar is vooral geschikt voor vlekken in het tapijt of karpet maar ook in of op meubelstoffen. Vanwege de milde werking ook geschikt voor synthetische materialen en wol. Dit middel verwijdert veelvoorkomende vlekken zoals rode wijn, koffie, bloed en fruitvlekken.

Voordeel van dit product is dat het biologisch afbreekbaar is. Dit betekent geen vervuiling van het milieu. De James vlekkenwonder ontvangt een beoordeling van 4,4 uit vijf sterren.

5. Vanish Powergel Voorbehandeling

De laatste in het overzicht beste vlekverwijderaar is alweer een van het merk Vanish. Het gaat hier om een powergel voorbehandeling. Het is belangrijk om vlekken direct met dit product te behandelen. De gel dringt diep in de vezels door en kan op deze manier hardnekkige vlekken losweken. Daarna in de wasmachine of met de hand wassen.

Ook deze powergel ontvangt goede beoordelingen (4,5 van de 5). Gebruikers zijn vooral tevreden over het gebruiksgemak en de goede kwaliteit. Ook voor gezinnen met kinderen of huisdieren is dit een ideale vlekverwijderaar.

Vlekken in kleding? Geen probleem! Ontdek tips om ze te verwijderen

Vlekken in kleding zijn een bron van frustratie , maar met de juiste kennis verwijder je ze effectief. Hieronder praktische tips om veelvoorkomende vlekken zoals koffie, rode wijn, vet en meer uit je geliefde kledingstukken te krijgen.

Oorzaak van vlekken in kledingTips om te verwijderen
1. Koffie of theeDep de vlek voorzichtig met koud water, gebruik vervolgens een vlekverwijderaar of wasmiddel.
2. Rode wijnDep de vlek met een absorberend materiaal en gebruik vervolgens een mengsel van water, zeep en azijn.
3. Vet of olieStrooi wat talkpoeder of maïzena op de vlek om het vet te absorberen en was het daarna met warm water en zeep.
4. InktDep de vlek voorzichtig met een doekje gedrenkt in melk of gebruik een inktverwijderaar.
5. GrasMaak een pasta van water en baking soda, wrijf het op de vlek en was het vervolgens zoals gebruikelijk.
6. Make-upDep de vlek voorzichtig met make-up remover of een mengsel van water en vloeibaar wasmiddel.
7. BloedSpoel de vlek onmiddellijk met koud water en gebruik een enzymatische vlekverwijderaar.
8. RoestMaak een pasta van citroensap en zout, wrijf het op de vlek en spoel het daarna grondig uit.
9. TomatensausSpoel de vlek met koud water en gebruik een vlekverwijderaar of wasmiddel voordat je het wast.
10. DeodorantvlekkenWrijf de vlek voorzichtig in met een mengsel van water en azijn, spoel het uit en was het zoals gebruikelijk.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven