Wat betekent kordaat?

Bijgewerkt: 26 september 2023

Een kordaat optreden of Kordaat bier, hierdoor kan er verwarring ontstaan. Wat betekent kordaat? Het gaat hier om iemand die oprecht, hartelijk, flink of onverschrokken is. Het kan ook om gedrag gaan. In deze blogpost, en we maken hem niet te lang, alles over het woordje ‘kordaat’.

Kordaat betekenis

Wil je weten wat iets betekent, dan neem je er het woordenboek bij. In Nederland is dit de Van Dale. Bij het woord kordaat staat deze betekenis: flink, zonder aarzeling.

De vergrotende trap is kordater en de overtreffende trap kordaats. Maar ja, wanneer gebruik je deze woorden?

Let op want je hebt ook nog het biermerk Kordaat, even verderop in het artikel lees je hier meer over.

Een kordaat optreden

“Dat was een kordaat optreden”, je hebt het vast wel eens ergens zien staan. Wat is kordaat optreden? Dat is wanneer je vastberaden of zelfverzekerd te werk gaat. Bijvoorbeeld wanneer je een kat in het water ziet belanden. Zonder erbij na te denken spring je in het water en red je het beest van de verdrinkingsdood. Dat is een kordaat optreden: je was dapper en vastberaden.

Suske en Wiske 370 – De krijtkampioen
de Kiekeboes 163 – Loft met zwembad

‘Het stikstofprobleem kordaat aanpakken’, iets dat eerder in het nieuws voorbij kwam. Dit betekent dat er nu daadwerkelijk iets aan het stikstofprobleem moet gebeuren. Het moet per direct aangepakt worden en wel op een effectieve manier. Je zou ook van standvastigheid kunnen spreken.

Kordaat bier

Dan heb je nog het Kordaat bier. In dit geval schrijf je Kordaat met een hoofdletter. Het gaat hier om een private label pils. Het bier wordt exclusief voor supermarktketen Lidl gebrouwen. Op het etiket is niet vindbaar waar het wordt gemaakt, maar uit eerdere bronnen blijkt dat brouwerij Bavaria dit in opdracht van Lidl doet.

Misschien leuk om te weten maar het biermerk Grolsch was het in 2019 niet eens met het merk Kordaat. Grolsh vond dat het merk teveel op Grolsh Kornuit leek. Het bedrijf spande een rechtszaak tegen Lidl aan. Uiteindelijk won Lidl het gevecht en mocht het Kordaat bier gewoon blijven verkopen.


Hoe smaakt Kordaat bier?

Kordaat bier is een heel bijzonder biertje. Het bevat namelijk glucosestroop, iets dat je bij veel andere pilsjes niet tegenkomt. Glucosestroop bestaat uit een mengsel van glucose, maltose en nog een aantal andere ingrediënten. Het heeft een frisse smaak met een bittere afdronk.

De meningen over de smaak van Kordaat bier zijn erg verdeeld. De één vindt het bijzonder of lekker, de ander vindt dat er een chemische nasmaak aan zit. Dus of Kordaat goed bier is, dat hangt van je persoonlijke smaak af. Je zou het gewoon een keer moeten proberen, dan pas kun je ook oordelen.

Waarom Kordaat zo goedkoop is

Toegeven, het Kordaat bier is goedkoper dan veel andere merken. Waarom is Kordaat zo goedkoop? Dit komt omdat het om een biermerk van Lidl gaat. Deze supermarkt staat bekend om zijn lage prijzen. Lidl voert dan ook altijd een prijzenoorlog met andere supermarkten. Aan de andere kant is Kordaat bier niet van de allerhoogste kwaliteit. Je moet ervan houden.

Het percentage in dit bier

Misschien wil je weten hoeveel procent in Kordaat bier zei. Dit bier bevat een alcoholpercentage van 4,8%. Er zijn geen varianten met een hoger of lager alcoholpercentage. Het bier is bij de Lidl te koop. Je kunt losse flesjes kopen maar ook een kratje. Voor een kratje betaal je in 2021 ongeveer € 6,50. Dit is exclusief statiegeld, houd hier rekening mee.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven