Is Big Brother fake of echt?

Bijgewerkt: 3 april 2024

Velen vragen zich af of het realityprogramma Big Brother fake is of toch echt. In het eerste seizoen was de winnaar al drie dagen van tevoren bekend, terwijl je nog steeds kon stemmen. Ook in 2021 en 2022 leek alles doorgestoken kaart. Net als in 2024: de winnaar is al ruim voor de finale bekend. Maar hoe zit dit nu echt?

Reality-tv niet 100% echt

Veel mensen denken dat reality-tv volledig echt is. Maar dit klopt niet. Neem nu het programma Temptation Island. Knappe vrijgezellen doen aan het programma mee om andere deelnemers te verleiden. Wat veel kijkers niet weten is dat deze vrijgezellen deelnemers zijn ingehuurd. Sommigen hiervan hebben gewoon een relatie.

Big Brother is ook niet 100% echt. De programmamaker wil zoveel mogelijk kijkers en geld verdienen. Dit betekent dat er heel veel gepland wordt. Bijvoorbeeld de reacties van de bewoners: vaak wordt hier meerdere keren een opname van gemaakt voordat het wordt uitgezonden. Of de winnaar, mogelijk is deze ook enkele weken van tevoren bekend. In ieder geval zeker twee weken van tevoren.

“Volgens TV Over Mind worden de kandidaten die winnen vanaf het begin gekozen.”

Stream bekijken: wat moet het toch wel echt zijn?

Het draait om kijkcijfers. Saaie bewoners trekken geen kijkers. Door het programma te manipuleren verhoogt dit de kijkcijfers van de show. En dat die streams af en toe op ‘zwart’ gaan zegt natuurlijk ook wel wat. Er moet een andere opname gemaakt worden en daar kunnen ze geen pottenkijkers bij gebruiken.

Hulp van de show

De programmamakers houden in de gaten welke bewoners het meeste opvallen. Zo ontstaat er een favorietenlijst. Al snel helpt de show deze favoriete bewoners om verder in het spel te komen. Zoals het spel met het token zoeken. Ashley kreeg echt de makkelijkste: het token lag bij de hottub verstopt, zo in het zicht. Terwijl Jimmy tien kledingkasten moest doorzoeken.

Of het feit dat Ashley 20K uit de pot pakte om zichzelf in de halve finale te zetten. Waarom deed ze dat niet eerder, toen ze voor 12,5K een ticket voor de halve finale kon kopen? Omdat Big Brother haar in de dagboekkamer een duwtje in de juiste richting gaf. “Pak wat je pakken kan”, kreeg ze vlak voor haar bewuste actie van Big Brother te horen. “Het is je laatste kans”.

Daarom drukte Ashley direct op de rode knop en kocht haar deelname aan de halve finale voor 20K uit de prijzenpot. Later gaf ze toe dat Big Brother haar hiertoe had aangezet.

Winnaar Big Brother 2024: Ashley

In de wandelgangen wordt anderhalve week van tevoren gesproken over de winnaar van Big Brother 2024. Dat is Ashley. Iets dat al in de eerste weken bekend was, maar nu langzaam uitlekt. We zien op zaterdag 13 april of dit ook echt waar is.

Geen acteurs

Sommigen zeggen dat de big Brother bewoners uit acteurs bestaan. Dat lijkt niet het geval te zijn. De deelnemers zijn écht, het huis is écht, de spellen zijn écht. Maar er is zeker sprake van een draaiplan. In verschillende landen is te zien hoe Big Brother fake opnames maakt. Neem nu deze aflevering uit England. De bewoners moeten zogenaamd naar bed. Even later gaat het licht weer aan en krijgen ze verdere instructies.

Dus zijn de bewoners acteurs? Waarschijnlijk niet. Of het zouden hele slechte acteurs zijn. Maar dat het programma 100% reality is, daar moeten we maar van af stappen. Leer ermee leven dat realityshows niet zo reality zijn als gedacht.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Eén gedachte over “Is Big Brother fake of echt?

  1. Hartstikke nep deze programma’s. Mijn neef werkt bij een realityshow en hij vertelt me wel eens wat, dan weet je wel hoe fake het is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven