Doorschijnende kleding en het juiste ondergoed

Bijgewerkt: 25 februari 2024

Stoor jij je ook zo aan mensen waarbij je het ondergoed onder de kleding door ziet schijnen? Je ziet precies wat diegene aan heeft. Dat kan soms sexy zijn, maar in veel gevallen ziet het een beetje dom uit. Welke kleur ondergoed moet je onder doorschijnende kleding dragen? In dit artikel vind je veel tips.

Witte broeken en shorts schijnen vaak door

Veel doorschijnende kleding is wit van kleur. Enerzijds ontstaat het doorschijnen door de lichte kleur. Maar ook hele dunne stoffen schijnen makkelijker door. De combinatie wit en dunne stof is er eigenlijk om vragen: je ondergoed is vaak zichtbaar.

Sloggi ZERO – naadloos en bijna onzichtbaar ondergoed voor dames

Ook andere kleding heeft dit soms

Soms kan zelfs een blauw bloesje of een bruine broek door schijnen. Het gaat dan om een hele fijne en dunne stof. Wanneer je donker ondergoed onder dit soort stoffen draagt, zijn de contouren hiervan zichtbaar.

Soms zie je precies de naden van het ondergoed onder kleding lopen. De stof van de kleding schijnt niet door, maar deze is zo dun dat de naden van het ondergoed zichtbaar zijn. Dit gebeurt ook bij te strakke kleding.

Welke kleur ondergoed graag je onder doorschijnende kleding?

Over het algemeen is wit ondergoed onder witte kleding en veilige keuze. Toch kan dit soms doorschijnen. Vooral bij mensen met een donkere huid gebeurt dit eerder. De donkere huid steekt dan duidelijk af tegen het witte ondergoed. En dat is precies wat onder witte kleding getoond wordt.

Het is belangrijk om het juiste ondergoed te kiezen. Een witte onderbroek of een witte bh kan juist extra opvallen. Je kunt in dit geval beter voor grijs of huidkleurig gegaan. Waar je voor kiest is een beetje afhankelijk van de tint van je huid.

  • Heb je een lichte huid, kies dan voor zijn beige, lichtgrijs of nude. Soms is zalm of crème ook een goede keuze.
  • Met een donkere huid kies je voor bruin ondergoed, dat zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur ligt.

Een doorschijnende blouse of overhemd

In de zomer ben je al snel geneigd om een hele dunne blouse of overhemd aan te trekken. Lekker luchtig, maar helaas schijnt dit vaak door. Voor dames die een doorschijnende blouse aan hebben: combineer dit met een grijze op crème top.

Draag nooit een zwarte top onder een witte blouse, dit vormt een te groot contrast. Heb je een gekleurde blouse, kijk dan naar een top die hier qua kleur het beste bij aansluit.

Wat dragen heren onder een doorschijnend overhemd? Kies voor een ondershirt met een goede pasvorm. Deze heeft een onopvallende kleur. Bij voorkeur heeft het ondershirt dezelfde kleur als het overhemd, of een minimalistische tint lichter. Vermijd de ouderwetse herenhemdjes met dikke naden. Dat kan tegenwoordig echt niet meer.

5 Pack Fruit of the Loom – ondershirt heren

Wat te doen tegen doorschijnende kleding?

Heb je veel doorschijnende kleding dan kun je twee dingen doen:

  1. Het juiste ondergoed of topje onder doorschijnende kleren dragen
  2. Deze kleding uit je kledingkast bannen

Dit laatste lijkt het makkelijkst te zijn, maar eigenlijk is het zonde om je mooie en goede kleding weg te gooien. Een van de grootste fouten die je kunt maken is contrasterend ondergoed onder doorschijnende kleding aandoen. Hiermee geef je de verkeerde signalen af. Bedenk dat dit NIET sexy is!

Draag bij voorkeur naadloos en effen ondergoed. Het mag niet te veel opvallen. Let ook goed op de kleur van je lingerie.

Zo draag je een doorschijnende jurk

Met een onderjurk kun je elke doorschijnende jurk aan, die jou mooi staat. Een onderjurk lijkt misschien ouderwets maar dat is het niet. Het gaat hier om een dun naadloos jurkje, verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Een onderjurk voorkomt het door schijnen van kleding. Maar het houdt je lichaam ook nog eens lekker warm. Ideaal tijdens de koudere wintermaanden. En wist je dat een onderjurk ook jouw zweet opvangt? Dat is weer fijn wanneer je in de zomer snel last van zweten hebt. Je normale jurk blijft hierdoor te droog, schoon en fris.

  • De zwarte onderjurk staat gebruikt onder donkere jurkjes zoals donkerblauw, grijs en zwart.
  • Kies voor een huidkleurig je of vleeskleurige onderjurk wanneer jouw kleurrijk werd, krijgen, beige of van een andere lichte kleur is.
  • Een gekleurde onderjurk zoals rood, groen, blauw of geel matcht goed met een jurk in een vergelijkbare kleur.

Geschikt ondergoed voor onder een jurk zijn een short of string. Bij dit soort ondergoed loopt er geen naad over de billen heen, iets dat bij een normale slip wel het geval is.

Welke kleur onderbroek schijnt niet door?

Niet alleen bovenkleding schijnt soms door, ook ondergoed heeft die neiging. Hierdoor zie je jouw huid onder het ondergoed. Misschien ook wel het schaamhaar (oeps). Wanneer je doorschijnend ondergoed onder doorschijnende bovenkleding draagt, loop je hartstikke voor gek.

Huidskleur ondergoed is de beste keuze om het doorschijnen tegen te gaan. Andere kleuren die niet zo snel doorschijnen zijn grijs, zachtroze en pasteltinten. Ook rood is een kleur die niet doorschijnt, maar minder geschikt om onder lichte kleding te dragen.

Deze stoffen schijnen niet door

Vind je het lastig om het juiste ondergoed onder doorschijnende kleding te kiezen? Kies dan voor stoffen die niet doorschijnen schuin dit zijn katoen, synthetische vezels, flanel, zijde en jeans. Ook een combinatie of mix van deze stoffen is vaak een prima keuze. Lichtgekleurd linnen of dunne zijde stoffen kunnen wel doorschijnen. Dit geldt ook voor andere lichtgekleurde dunne stoffen.

Voordat je iets koopt is het goed om het kledingstuk eerst te passen. Draag een donkere top, shirt of hemd terwijl je het kledingstuk past, zo zie je gelijk of het doorschijnt. Merk je dat het doorschijnt maar wil je het kledingstuk toch graag hebben? Koop dan gelijk iets voor eronder. Zo haal je jouw complete nieuwe outfit in huis.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven