Ze reageert kortaf: 11 redenen waarom ze dat doet

Bijgewerkt: 6 februari 2023

Je stuurt een leuk berichtje naar je vrouw, vriendin of vrouwelijke collega en ze reageert kortaf terug. Dat ze terug reageert is in ieder geval positief. Maar waarom is ze zo kortaf? Dat heeft verschillende redenen. In veel gevallen onschuldig, heel soms is er iets (ergs) aan de kant. Bekijk 11 redenen waarom ze heel kort reageert.

1. Ze is boos

Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom ze kortaf reageert: ze is boos. Je hebt bijvoorbeeld een rotopmerking gemaakt of iets gedaan of juist iets niet gedaan. Dat laatste kan dus ook. Stel nu dat jullie samenwonen en ze wil dat je je vuile sokken in de wasmand gooit. Voor de 20e keer vindt ze je vuile sokken naast de wasmand. Dan moet je er niet vreemd van opkijken dat ze boos is.

Wanneer een vrouwelijke collega boos is dan heeft ze geen zin om op je appje te reageren. Uit plichtsbesef doet ze dat wel, vandaar dat ze zo kort reageert.

2. Ze is teleurgesteld

Ben je haar verjaardag of jullie huwelijk vergeten? Had je beloofd om de container aan de straat te zetten maar hebt dit niet gedaan? Of een andere belofte niet nagekomen? Ik kan 100 van dit soort vragen stellen maar ga even bij jezelf te raden waarom ze teleurgesteld kan zijn.

Dat ze teleurgesteld is hoeft trouwens niet altijd iets met jou als partner of vriend/vriendin te maken te hebben. Het kan ook dat ze teleurgesteld is omdat het loon nog niet binnen is, de werkgever een vervelende taak heeft of omdat de hond toch weer binnen heeft geplast. Vrouwen hebben tijd nodig om deze teleurstelling te verwerken en soms reageren ze dit op anderen af.

3. Hartstikke druk met werk of het huishouden

Wanneer een vrouw zich concentreert op het werk of het huishouden dan heeft ze weinig tijd om te appen of te sms’en. Meestal vergeet ze de tijd. Toch komt er een moment van pauze en zal ze terug reageren. Dat dit een heel kort berichtje is heeft te maken met het feit dat ze snel weer door moet. Dat ligt dus echt niet aan jou!

4. Je bent niet zo leuk als je zelf denkt

Ben je verliefd op een dame en probeer je contact met haar te maken? Wanneer ze een heel kort berichtje terugstuurt kan dat betekenen dat ze jou niet zo leuk vindt. Misschien mist ze de aantrekkingskracht of is niet zo gecharmeerd van je karakter. Het kan ook dat ze je doen en laten niet zo prettig vindt.

Helaas kun je niet afdwingen dat iemand verliefd op je wordt. Wanneer ze altijd kortaf is of helemaal niet reageert dan is het beter om tijdelijk wat afstand te nemen.

5. Je bent te opdringerig

Het kan ook dat je te vaak of te lange berichten stuurt. Vrouwen vinden het leuk wanneer er op ze gejaagd wordt maar wanneer je dit overdrijft dan werkt het juist averechts. Je moet dus een goede balans vinden tussen interesse tonen en berichtje sturen. Dit spelletje werkt niet alleen wanneer je verliefd bent op iemand maar ook binnen de relatie.

6. Het spel van aantrekken en afstoten

Sommige stelletjes zijn continu bezig met aantrekken en afstoten. Ze zoeken de aandacht van elkaar op en zodra deze er is dan begint het afstoten weer. Meestal gebeurt dit door op een negatieve manier de aandacht trekken en vervolgens je aandacht negeren. Waarom stelletjes dit doen? Vaak gebeurt dit uit onzekerheid maar er kan ook sprake zijn van bindingsangst.

Het spel van aantrekken en afstoten is hier vermoeiend en kan uiteindelijk tot een relatiebreuk leiden. Wanneer ze je het ene moment een bericht stuurt en het andere moment jou totaal negeert kun je hier beter niet in meegaan. Geef op een later moment aan wat je verwachtingen zijn. Bewaak ook je eigen grenzen. Je hoeft niet met je te laten spelen.

7. Je reageert niet snel genoeg

Het kan ook dat ze jou een berichtje stuurt. Enkele uren later stuur je een berichtje terug en wat doet ze: ze reageert kortaf. Feitelijk wil ze wraak nemen omdat je niet snel genoeg gereageerd hebt.

Het is vaak lastig om te bedenken hoe snel je terug moet reageren. Wanneer een vrouw zich zelfverzekerd voelt en ze vertrouwt jou dan vindt ze het geen probleem wanneer je enkele uren later reageert. In het begin van een relatie is er nog veel onzekerheid en verwacht ze dat je toch wel zo snel mogelijk een berichtje terugstuurt.

8. Niet luisteren naar de ander

Stel nu dat ze je een berichtje stuurt waarin ze schrijft dat ze buikpijn heeft. Vervolgens stuur jij iets terug dat je hoofdpijn hebt. Je luistert dus niet naar wat ze te vertellen heeft en je reageert er niet op. Dan moet je er ook niet vreemd van opkijken dat ze kort reageert. Waarschijnlijk zal ze op je bericht over hoofdpijn zoiets als ‘niet fijn’ reageren. Wanneer ze alleen maar ‘OK’ zegt dan is het echt goed mis.

Lees altijd wat de ander te vertellen heeft en reageer hierop. Stel bijvoorbeeld een vraag of toon je medeleven. Gaat het om een probleem dan probeer je mee te denken aan een oplossing. Een goede relatie betekent respect voor elkaar hebben en elkaar in goede en slechte tijden helpen en ondersteunen.

9. Je chat met meerdere vrouwen

Kijk, vrouwen kunnen soms flink jaloers zijn. Soms tot het ziekelijke. Wat natuurlijk niet goed te praten valt. Dat neemt niet weg dat elke vrouw een klein beetje jaloers is. Jaloezie is gezond voor je relatie want het betekent dat jullie gevoelens voor elkaar hebben. Wanneer je met meerdere vrouwen chat dan is het niet gek dat ze jaloers is.

Waarom chat je eigenlijk met meerdere vrouwen? Is dit bedoeld voor de aandacht of om mee te daten dan kun je natuurlijk niet verwachten dat je droomvrouw dit geweldig vindt. Dat ze kort reageert komt dus omdat ze het niet leuk vindt dat je je met andere vrouwen bezighoudt.

Is het noodzakelijk om met meerdere vrouwen te chatten, bijvoorbeeld vanwege het werk? Geef haar dan inzicht in de berichtjes. Dat hoeft natuurlijk niet elke dag maar ze wil gewoon weten waar jullie het over hebben. Ben je verliefd op een vrouw en hebben jullie nog geen date gehad dat is een beetje gek om inzicht in je berichtjes te geven. Maar probeer er wel eerlijk over te zijn.

10. Het is de tijd van de maand

Bijna alle vrouwen tussen de 15 en 45 menstrueren regelmatig. Ook na het 45e levensjaar komt dit voor, hoewel een vrouw dan in de overgang kan raken. Vrouwen die menstrueren krijgen te maken met wisselende hormoonspiegels. Hierdoor kunnen ze zich erg down of depressief voelen.

Je weet niet altijd of het de tijd van de maand is maar wanneer jullie al langer samen zijn dan heb je hier vaak wel een idee bij. Ze reageert kortaf? Kijk eens in de agenda of het de tijd van de maand is. Laat haar maar even met rust en vertroetel haar ‘s avonds met een warm dekentje en een hapje of een drankje.

11. Je vergeet iets te sturen waarop ze MOET reageren

Wanneer je vindt dat ze wel vaak kortaf reageert dan kun je het beste iets sturen waarop ze gewoon moet reageren. Bijvoorbeeld een tekst die over haar gaat. Of een vraag waar ze absoluut antwoord op moet geven. Bijvoorbeeld of ze het gas wel heeft uitgedraaid want je vermoedt een gaslekkage. Of dat je hoorde dat ze gevallen is met de fiets en of het wel goed met haar gaat. Wedden dat ze hierop reageert?

Probeer het er niet te dik op te leggen. Faken dat je een zwaar auto-ongeluk hebt gehad om op deze manier een reactie uit te lokken is niet goed. Wanneer ze er achter komt dat je gelogen hebt dan zijn de rapen helemaal gaar.

Reacties en ervaringen

Deel je ervaring over dit onderwerp, geef tips of reageer op andere gebruikers. De redactie controleert vooraf op spam of ongepaste reacties. Dit duurt maximaal 24 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven